Děkuji za krásný článek. Xenu jsem ráda sledovala, ale hudbu si nevybavuji. Zkusila jsem si něco pustit, ale vůbec už nevím .o)
Hudbu si vybavím vždy, zvláště z hudebních dílů. Moje oblíbené soundtracky :-)
Jenny17 napsal(a):
Děkuji za krásný článek. Xenu jsem ráda sledovala, ale hudbu si nevybavuji. Zkusila jsem si něco pustit, ale vůbec už nevím .o)
Tak doporučuju poslechnout celé, opravdu to stojí za to ;).
Adrian AC Conor: Jestli máš zájem, klidně ti ty zbylé kousky pošlu :D. Jsou u mě na disku v dost časté permanenci a pokud budu moct šířit svou víru dál.. :D.
Moc díky za článek a za ten 7 hodinový link OST. Theme song známe asi všichni, ale až teď vím, co se v něm zpívá :D Hurá na zbytek...
Jinak možná doplním ještě pár zajímavostí, které se Phobošce do článku už nevešly:
Je zde zmiňován Burial. Tuto skladbu nejen že Lucy nazpívala (ostatně jako všechny party, které Xeně předepisovaly zpěv), ale je i autorkou textu. Vedou se spory, kde má tato píseň kořeny, ale nejčastěji se všichni přiklánějí k tomu, že text je hebrejsky a je to variace na židovské pohřební písně (Lucy k tomu raději taktně vždycky mlčela :D).
Skladby definujicí Xenu jako postavu (znělka, skladba Warrior Princes, vesnický zpěv žen Glade ma Glade apod) vycházejí z bulharského folklóru proto, že Xena pochází z Thrákie a většina dnešních Bulharů považuje Thráky za své dávné předky (asi jako se Češi rádi obracejí k tomu, že jim v žilách krom slovanské koluje i krev keltská).
Joxer měl vlastní píseň (na soundtracích je pod názvem Balad of Joxer the Mighty) a ta se stala tak populární, že ji herec Ted Raimi musel zpívat prakticky na každém conu, na kterém se vyskytl.. Což vedlo k jeho ne až tak mírné averzi vůči zmíněnému kousku :-).
Jinak byl Phoboshčin článek vyčerpávající ;). Mockrát díky za něj :-). Pokud to někoho k poslechu této skvělé hudby přivede, budu jenom ráda. Věřte mi, Joe si to zaslouží a většina soundtracků se dá poslouchat i bez znalosti seriálu jako takového.
andromache napsal(a):
Jinak možná doplním ještě pár zajímavostí, které se Phobošce do článku už nevešly....
Skvelé doplnednie až na tú Phobošku :D Je to Phobos, čiže Phoboska ;) Phobos a Deimos, synovia Area a mesiace Marsu...see what I did there? :D
phoboska napsal(a):
Skvelé doplnednie až na tú Phobošku :D Je to Phobos, čiže Phoboska ;) Phobos a Deimos, synovia Area a mesiace Marsu...see what I did there? :D
Hurá, konečně vím jak tě skloňovat :D. Jinak se omlouvám za to prznění :D. Ale jinak se to krásně hodí k tématu :D :D.
andromache napsal(a):
Hurá, konečně vím jak tě skloňovat :D. Jinak se omlouvám za to prznění :D. Ale jinak se to krásně hodí k tématu :D :D.
Stačilo sa opýtať :D Čo ti poviem, viem ako si vybrať nick :D Pevne dúfam, že to splnilo tvoje očakávania a musím sa ti touto cestou poďakovať, lebo bez tvojej pomoci by som to síce dala, ale nie tak dobre :D
phoboska napsal(a):
Stačilo sa opýtať :D Čo ti poviem, viem ako si vybrať nick :D Pevne dúfam, že to splnilo tvoje očakávania a musím sa ti touto cestou poďakovať, lebo bez tvojej pomoci by som to síce dala, ale nie tak dobre :D
Já vím :D. To mám za to, že se stydím :D. Ale jestli tě to potěší, tak jsem zažila taky prznění :D. Jednou mi říkali Arachnomache, jednou zase Andromejč :D. A jinak není zač. Bylo mi potěším s tebou spolupracovat :-). Plus mě potěšilo, že jsem tě tak trochu přivedla na hudební víru ;). A ano, rozhodně splnilo :-). Rozhodně ses rozepsala to ano, ale tady to vůbec ale vůbec není na škodu :-).
andromache napsal(a):
Tak doporučuju poslechnout celé, opravdu to stojí za to ;).
Adrian AC Conor: Jestli máš zájem, klidně ti ty zbylé kousky pošlu :D. Jsou u mě na disku v dost časté permanenci a pokud budu moct šířit svou víru dál.. :D.
Ďakujem za ponuku. Ale tie 2 CD ma natoľko zaujali, že si budem kupovať originálky. Takto vyzerá momentálne moja zbierka:
odkaz
Adrian "A.C." Conor napsal(a):
Ďakujem za ponuku. Ale tie 2 CD ma natoľko zaujali, že si budem kupovať originálky. Takto vyzerá momentálne moja zbierka:
odkaz
Páni, hezký ;). A doufám, že originály někde seženeš ;). Já je mám od doby, kdy byl internetový obchod ještě velkou neznámou (pro mě) a zacházet s tím podle mě uměli jenom velcí machři :D. Ti se pak dělili vypalováním a tak jsem k těm CD přišla i já (a hrdě ty soundtracky vlastím už přes 15 let :-) ).
andromache napsal(a):
Páni, hezký ;). A doufám, že originály někde seženeš ;). Já je mám od doby, kdy byl internetový obchod ještě velkou neznámou (pro mě) a zacházet s tím podle mě uměli jenom velcí machři :D. Ti se pak dělili vypalováním a tak jsem k těm CD přišla i já (a hrdě ty soundtracky vlastím už přes 15 let :-) ).
Originálky (bazarové) už mám vyhliadnuté na amazone. V prepočte vychádza jedno CD na 5-7 €.
Originálky (bazarové) už mám vyhliadnuté na amazone. V prepočte vychádza jedno CD na 5-7 €.
Na tom amazonu se dá taky sehnat skoro všechno :-). V tom případě příjemný poslech ;). Věřím, že si zamiluješ i ta ostatní alba :-).
andromache napsal(a):
Ja som sa vydala trocha inou cestou ako Adrian, ale tiež zbieram. Zatiaľ len tak skromne, ale bude sa to rozrastať :D
phoboska napsal(a):
Ja som sa vydala trocha inou cestou ako Adrian, ale tiež zbieram. Zatiaľ len tak skromne, ale bude sa to rozrastať :D
Vinyly. Krása. Tiež nad nimi rozmýšľam, ale to by som sa nedoplatil :D Aspoň čo som pozeral ceny na amazone. Alebo máš iný zdroj, kde sa dajú lacnejšie zohnať?
phoboska napsal(a):
Vidím, že vinyl se opravdu vrací do módy a nejenom mezi šílenými DJi ;). Což je jenom dobře :-).
Vinyly. Krása. Tiež nad nimi rozmýšľam, ale to by som sa nedoplatil :D Aspoň čo som pozeral ceny na amazone. Alebo máš iný zdroj, kde sa dajú lacnejšie zohnať?
Bohužial nie, ale keď si kúpim raz/dvakrát mesačne vynil, tak neskrachujem :)
andromache napsal(a):
Vidím, že vinyl se opravdu vrací do módy a nejenom mezi šílenými DJi ;). Což je jenom dobře :-).
LP má najkrajší zvuk zo všetkých nosičov, nič sa mu nevyrovná :) Momentálne som na tom asi takto :D
phoboska napsal(a):
LP má najkrajší zvuk zo všetkých nosičov, nič sa mu nevyrovná :) Momentálne som na tom asi takto :D
To je pořád víc desek, než mám já :D. Já mám tuším snad jednu a tu si ještě kupovala mamka takže.. :D.
andromache napsal(a):
To je pořád víc desek, než mám já :D. Já mám tuším snad jednu a tu si ještě kupovala mamka takže.. :D.
Takú mám aj ja Bee Gees :D A čo tá tvoja? Tiež nejaká vypalovačka?
phoboska napsal(a):
Takú mám aj ja Bee Gees :D A čo tá tvoja? Tiež nejaká vypalovačka?
Kupodivu je to něco, co mám moc ráda a mám to i na CD :D. Je to první album Sandry (německá zpěvačka) The Long Play a sama jsem byla překvapená, když jsem to při jednom velkém úklidu našla :D. Jinak jedu spíš přes CD, protože gramofon nemám.
Povedený a podrobný článek :)
Xenu jsem si dal maratonem minulý rok a nelituji času, který jsem u ní strávil :)
Jen ty muzikálové epky mě moc nebraly...
Tak to už je hodně dávná historie... Moc si ji nevybavuji, to už mi spíš naběhne Herkules hudba
Díky za článek :). Není to ani rok co jsem si Xenu zopakovala maratonem, tak že si hudbu ještě vybavuji :D
Páni,úplně mě ta znělka vtáhla zpátky do dětství:D Naprosto se ztotožňuju s druhým odstavcem. Hezky napsaný článek.
Cosima napsal(a):
Díky za článek :). Není to ani rok co jsem si Xenu zopakovala maratonem, tak že si hudbu ještě vybavuji :D
Jéé, on si ještě někdo kromě mě dává v dnešní době Xenu maratonem :D? Moc dobré vědět :D.
Sakryš, to už je tak zatraceně dlouho, že si z té hudby pamatuju velké prd. :D
Moc děkuji za super článek. Xenu i Herculla jsem samozřejmě sledovala, ale znělku si už nevybavuji. Překvapilo mě, že znělka, ale i celkově hudba je poslouchatelná a příjemná. Snad až na muzikálové díly, ale ty nesnáším zcela z principu i u jiných seriálů...
AdaW napsal(a):
Sakryš, to už je tak zatraceně dlouho, že si z té hudby pamatuju velké prd. :D
Nejvyšší čas poslechnout si všech sedm soundtracků :D
V dětství jsem miloval celou Xenu,seriál a hudbu,dnes už asi jen tu hudbu...