Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Looming Tower (Hulu)
avatar uživatele
Mik
Uživatel od první verze | Cool level: 57 | admirál William Adama
10. 3. 2018 / 12:04:59 (před 6 roky)
off

Po výborném Waco další seroš podle skutečnosti a opět pecka. Zatím po čtyřech dílech spokojenost. Tenhle rok začíná hodně slušně.

avatar uživatele
ragelly
Boss přes články | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
7. 3. 2021 / 18:22:32 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Silná minisérie se silným tématem, poslední díl je hodně těžké sledovat. Bohužel srážím procenta na celkových 60 kvůli extrémně pomalému tempu, které mi tady vůbec nesedlo. Epizody se nesledují s lehkostí, naopak to u mě hodně dřelo, musela jsem často zastavovat a dávat si pauzy, když jsem např. dělala něco jiného atd.

Je zajímavé sledovat Jeffa Danielse v této roli, když si vzpomenu, jak v The Newsroom informoval jako moderátor zpravodajství o úspěšném zabití Bin Ladina. Samozřejmě jsem si dohledala skutečné osudy zde vyobrazených postav, především O'Neilla a jeho mladého kolegy. Hodně velký sympaťák, parádně zahraný, v posledním díle u výslechu předvedl špičkový výkon.

Jinak se mi moc líbilo, jak se v minisérii prolínaly hrané momenty se skutečnými archivními záběry. Např. v jedné epizodě jsme viděli flashforward do roku 2004, kdy probíhaly výslechy ohledně selhání CIA a FBI, a hned na začátku dalšího dílu jsme viděli tu totožnou scénu ve skutečnosti, jak byla v daném roce nahraná a promítaná v televizi.

Závěr:
Poslední díl se odehrává po zřícení dvojčat. Bob jde za Liz, která mu pustí poslední hlasovou zprávu, kterou jí na telefonu zanechal John po nárazu prvního letadla. Nikdo o něm celou dobu neslyšel. Ali vyslýchá spolupracovníka Al-Kaidy, kterému vysvětlí, že korán není o zabíjení a nenávisti vůči všem mimo Muslimy, a nakonec ho naprosto zlomí. Na konci vidíme archivní záběry z místa tragédie, kde neúnavně pracují hasiči, záchranáři i dobrovolníci a snaží se zachraňovat přeživší. Titulky sdělí, že 11. září do odpoledne bylo již 3000 lidí po smrti, a to včetně hasičů, policie, agentů i běžných občanů. John O'Neill byl naposled viděn ve 48. patře severní věže, kde se snažil pomoct lidem uniknout z budovy. Jeho tělo bylo nalezeno o deset dnů později v sutinách, kde dříve stály věže Světového obchodního centra.