Diskuze k článku Novinka pod lupou: La Révolution (Netflix)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 10. 2020 / 11:17:33 (před 4 roky)
off

Zatím jsem viděl dva díly a nadšení nepropadám ani náhodou. Těšil jsem se na historické drama a místo toho jsem dostal scénáristicky nezvládnutý žánrový mix, okořeněný stupidními dialogy. S historií se nikdo také nemazal, je pojata poněkud alternativně-covidově.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Micuda98
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
20. 10. 2020 / 11:49:33 (před 4 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Zatím jsem viděl dva díly a nadšení nepropadám ani náhodou. Těšil jsem se na historické drama a místo toho jsem dostal scénáristicky nezvládnutý žánrový mix, okořeněný stupidními dialogy. S historií se nikdo také nemazal, je pojata poněkud alternativně-covidově.

Tak to ti mohla již ta "modrá krev," která byla hojně v promomateriálech napovědět.

SerialZone Influencer | Vratař | Současný obyvatel Metro Vancouveru, kde se točí séroše.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 10. 2020 / 12:08:41 (před 4 roky)
off
Micuda98 napsal(a):

Tak to ti mohla již ta "modrá krev," která byla hojně v promomateriálech napovědět.

Máš pravdu, tentokrát jsem ale začal sledovat "naostro" - bez "promopřípravy". Chyba. Moje.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Sára.Dlugošová
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
20. 10. 2020 / 14:44:39 (před 4 roky)
off

Tak já se právě těšila na historické drama o revoluci a pilot mě zklamal. Připadá mi, že jsem něco podobného viděla už x krát.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
17. 1. 2021 / 12:45:29 (před 3 roky)
off

Dokoukáno. Jmenuje se to Revoluce a samotná revoluce začíná až v posledním díle, a to je řečeno s oběma zavřenýma očima, protože to je dost volný popis - vidíme totiž jen tažení lidí směrem k Paříži. Za mě průměrný seriál, který zajímavě míchá historii a nadpřirozeno, ale pořád očekáváte, kdy už se to začne mlít... a ono nic.

Každopádně postavy se mi líbily, ta malá holka byla výborná a kradla si celý seriál pro sebe. Závěr pak vypadal taky slibně, určitě by se druhou sérií pokračovat dalo, materiálu ke zpracování je spousta (když ta revoluce navíc vlastně ani ještě nezačala). Ani tak mě ale zrušení extra nemrzí.

Závěr:
Cliffhanger. Prostý lid v čele s Elise a Marianne dá Donatienovi ultimátum - ať se vznešení stáhnou a on dostane zpět svou sestru živou. Donatien souhlasí, Marie je mu vydána, ale on jí přede všemi uřízne hlavu a vyhlásí lidem válku. Po krutých bojích Donatien prohrává a uteče do jednoho domu, kde se schovává i Elise. Ta ho skoro zabije, ale do zad ji střelí její přítelkyně Ophélie, která celou dobu pracovala pro krále Ludvíka XVI. Ophélie předtím šla zachránit Madeleine, kterou ale odvezla za Ludvíkem i se zachráněným Donatienem. Smrt Elise se stane katalyzátorem k vypuknutí revoluce - lid v čele s Marianne míří k Paříži. Donatien se pokorně pokloní Ludvíkovi. Madeleine je odvlečena do vězení Bastille, kde pracuje doktor na séru z modré krve. Za ním je přivázaná osoba, kterou jsme vídávali v průběhu série jako přízrak zjevující se Madeleine. Dívka začne používat své telekinetické schopnosti, zatímco se doktor zákeřně směje.