Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
avatar uživatele
RRR
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
20. 3. 2021 / 10:45:36 (před 3 roky)
off

Rozmýšľal som, či tento seriál vyskúšať alebo nie, ale to že názov má viac ako 5 slov ma presvedčilo si kôli výzve aspoň vyskúšať.

avatar uživatele
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
20. 3. 2021 / 14:30:52 (před 3 roky)
off

Po pravde, čakala som viac. Po skvelom vypeckovanom úvode prišlo ponorenie sa do nudného života Falcona, nepotrebné family drama, ktoré naozaj nemusím.. Celé to prostredie, odkiaľ pochádza, mi je extrémne nesympatické, rovnako ako sestra. Dejová linka Winter Soldiera bola zaujímavejšia, aj keď depresívnejšia, ale jeho postavu som mala vždy rada, rovnako ako aj herca. Dúfam, že sa príbeh bude už viac zameriavať na to, čo máme na Marvel filmoch/seriáloch najradšej, ale mám pochybnosti. Pre mňa pilot len dal do kontrastu, ako veľmi mi chýbajú Agenti :(

avatar uživatele
kneznaL
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
20. 3. 2021 / 16:17:18 (před 3 roky)
off

Úvod bezvadný, pak už to bylo horší. Pořád si ale říkám, že je to seriál a ne film. Tohle je úvod. Myslím, a opravdu doufám, že se to postupně pořádně rozjede.

avatar uživatele
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
21. 3. 2021 / 20:26:28 (před 3 roky)
off

Musím přiznat, že mě to bavilo mnohem víc než WandaVision.
Uvidíme jak to bude dále.

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
29. 11. 2021 / 18:35:43 (před 2 roky)
off

Dokoukáno. Nakonec celkem zklamání. Nevím, jestli je to nezajímavými postavami, nebo samotným příběhem, ale tohle bylo asi nejslabší, co jsem od Marvelu zatím viděla (ale neviděla jsem zdaleka všechno). Akce tady nakonec bylo dost, ale pořád to stejné dokola. Líbilo se mi, že záporáci nebyli vyloženě zloduši, ale měli komplexnější osobnost, minimálně Karli, takže se divák do její situace může vcítit a sympatizovat s ní, i když její metody vzdoru a snahy o změnu byly více než nešťastné.

Samozřejmě potěšil návrat postav z filmů, vždycky je paráda vidět známé tváře, i když se objeví jen na skok. Ale prostě se nemůžu zbavit pocitu, že Marvel na začátku ve filmech vytasil s tím nejlepším, co může nabídnout, a tady ty nové (filmové i seriálové) projekty už prostě nemají kapacitu k tomu, aby na tu první zlatou éru dosáhly. Přece jen... ne nadarmo to byly původně vedlejší postavy. V hlavních rolích už tak zajímaví nejsou.

Závěr:
Otevřený (příběh bude pokračovat ve filmech). Boj Karli a dalších super vojáků proti hrdinům je zde. Sam se rozhodne dát značce Kapitána Ameriky nový význam a poselství a sám se Kapitánem stane. Boj s Karli však téměř prohraje, na poslední chvíli ji zastřelí Sharon Carter. Sam má jako nový Kapitán Amerika proslov, ve kterém povzbuzuje lidi a poučuje sebestředné politiky. Další super vojáci od Karli jsou zajatí, při převozu do vězení však jejich auto vybouchne. Zprávy o výbuchu poslouchá ve vězení Zemo i Val, která dá Walkerovi novou uniformu - podobnou kapitánské, ale černou. Řekne mu, že až se věci semelou, nebude země potřebovat Kapitána Ameriku, ale Amerického Agenta. Bucky přizná svému starému příteli, že jako Zimní voják zabil jeho syna. Následně své terapeutce zanechá svůj bloček, kde má odškrtnutá všechna jména lidí, které měl v rámci své terapie konfrontovat. Sam vezme Isaaha do muzea, kde mu ukáže jeho sochu se slovy, že nyní již všichni budou vědět, co pro svou zemi udělal. Sam s rodinou a známými slaví, všichni se dobře baví. Závěrečný název seriálů v titulcích je přepsán - místo The Falcon and the Winter Soldier je zde napsáno Captain America and the Winter Soldier.

Potitulková scéna: Senát zprostí Sharon Carterovou všech obvinění a nabídne jí zpět pozici v jejím oddělení. Sharon vyjde z budovy a někomu telefonuje. Říká, ať se seženou kupci. Že plán se super vojáky nevyšel, ale že budou mít plný přístup k vládním tajemstvím, prototypům zbraní a dalším věcem. "Pro každého se něco najde."