Neviem, či som to len ja, ale nedá sa mi hlasovať.
Chybča se vloudila:
phoboska napsal(a):
Neviem, či som to len ja, ale nedá sa mi hlasovať.
Už snad dobrý :) Bylo tam špatně nastavené datum konce hlasování.
Pojďte pane, budeme si hrát a pak dlouho nic.
Btw., prosím, nehlasujte pro Majora Zemana v dětském vydání...
Dnes těžké rozhodování, ale nakonec hlas patří Fíkovi :)
Velmi těžké rozhodování, už jde do tuhého. Mach a Šebestová, Krkonošské pohádky nebo medvědi od Kolína?
Nakonec to dostaly Krkonošské pohádky, které to evidentně nepotřebovaly :D
A dost mě udivuje, jak to Mach se Šebestovou a medvědy (zatím) nedávají...
Rozhodování už začíná být těžké. Ale kluci od Kolína můj hlas vyhráli.
Dneska kouzelné sluchátko. Zrovna včera jsem řešila, jak moc se mi líbí epizoda, kdy se ti dva s Jonatánem zmenší a jdou bojovat s bacily do Kropáčkova krku, aby ho zbavili angíny :D.
Co furt máte s tím dětským vydáním majora Zemana????
andromache napsal(a):
D...Co furt máte s tím dětským vydáním majora Zemana????
NECHUŤ K INDOKTRINACI TĚCH NEJMENŠÍCH
No, to snad ne! Nacpat mi dva nejoblíbenější večerníčky dohromady se sojkou bonzačkou, medvědy a těmi dvěma zpod pařezu! Nakonec hlas pro sluchátko (potřebuje to víc) a budu plakat...
_-0-_ napsal(a):
NECHUŤ K INDOKTRINACI TĚCH NEJMENŠÍCH
Tenhle článek by měl být povinná četba. Škoda, že většina hlasujících nechodí do diskuze :(
Kolombo napsal(a):
Tenhle článek by měl být povinná četba. Škoda, že většina hlasujících nechodí do diskuze :(
Inu takhle...já vím už od základky, že Krkonošské pohádky byly celkem slušná propaganda...ALE, Krkonošské pohádky jsou součástí mého dětství a upřímně je mám ráda. Abych pravdu řekla, nikdy nezapomenu na šikanu mezi kamarádama v Pojďme pane, budeme si hrát a teprv doufám, že jednou tomu velkýmu odpustím, že sežral princeznu...:/
mayas napsal(a):
Inu takhle...já vím už od základky, že Krkonošské pohádky byly celkem slušná propaganda...ALE, Krkonošské pohádky jsou součástí mého dětství a upřímně je mám ráda. Abych pravdu řekla, nikdy nezapomenu na šikanu mezi kamarádama v Pojďme pane, budeme si hrát a teprv doufám, že jednou tomu velkýmu odpustím, že sežral princeznu...:/
Já hlasoval pro Maxipsa Fíka :D Já to hlasování pro nostalgii navzdory tomu, že ta propaganda je tam jasná, asi nikdy nepochopím. Měl jsem Krkonošský pohádky rád jako malej, ale jakmile mi začali docházet souvislosti, tak to bylo velké NE. Zlatej dobrej Krakonoš, co jsme měli na audiokazetách. Po něm se mi trochu stýská :)
mayas napsal(a):
... nikdy nezapomenu na šikanu mezi kamarádama v Pojďme pane, budeme si hrát ...
už jsem se bála že to strašilo jen mě :-) ... jako dítě jsem je neměla ráda, nicméně s věkem jsem jim odpustila ;) . Nevyhledávám je, ale když na ně narazím kouknu se. To výtvarné zpracování a některé hlášky mám doopravdy ráda.
Jinak hlas byl pro Krkonošské pohádky.
mayas napsal(a):
Abych pravdu řekla, nikdy nezapomenu na šikanu mezi kamarádama v Pojďme pane, budeme si hrát a teprv doufám, že jednou tomu velkýmu odpustím, že sežral princeznu...:/
Moje řeč, jako dítě jsem nesnášela, jak se velký k malému chová. A taky to bylo takové ponuré, co se týká barev.
Kolombo napsal(a):
To už je schizofrenie. S takovou se dá propaganda najít i ve včelích medvidcích. Chudák pučmeloud.
Kolombo napsal(a):
Přečteno a stejně, kdybych se účastnila anket, hodím to Krkonošským pohádkám ;).
IP Freely napsal(a):
To už je schizofrenie. S takovou se dá propaganda najít i ve včelích medvidcích. Chudák pučmeloud.
Děkuju za briskní analýzu mého duševního zdraví a posílám klíčenku 😘 Propaganda u Krakonoše a Včelích Medvídků není ani jinej level, ale úplně jinej sport.
IP Freely napsal(a):
Doporučuji si přečíst:
1) Diplomka: Komunistická ideologie v československých filmových pohádkách v letech 1948-1989
2) Bakalářka: KOMUNISTICKÁ PROPAGANDA ZAMĚŘENÁ NA DĚTI VE 40. A V 50. LETECH 20. STOLETÍ V ČESKOSLOVENSKU
3) Studentská práce: (Studijní obor 6703R006: Sociologie a sociální politika - bakalářské studium) - Pohádkový svět tak trochu jinak
Byla to doba systematického vymývání mozků celé populace, od juvenilního věku po důchodce. Do večerníčků (a pochopitelně i pohádek) se to promítlo také.