7. 4. 2022

Uživatelé se cítí zahlceni nabídkou streamovacích služeb, ale i tak chtějí více

Uživatelé se cítí zahlceni nabídkou streamovacích služeb, ale i tak chtějí více

Z nového výzkumu společnosti Nielsen ve Spojených státech vyplývá, že více než polovina uživatelů streamovacích služeb se cítí jejich nabídkou přehlcena. Ale překvapivě většina z nich neplánuje svoje předplatné proškrtat, ale naopak ještě zvažují další.

Na konci února podle společnosti bylo na streamovacích platformách k dispozici více jak 817 000 unikátních pořadů (seriály, filmy, speciály a další pořady), což je nárůst o 171 000 titulů od konce roku 2019.

Narůstající počet pořadů jde ruku v ruce s prostreamovanými minutami. Ty jen za únor dosáhly těžko uvěřitelného čísla 169,4 miliard minut (oproti 143,2 miliardám minulý rok).

A navzdory všeobecně rozšířenému názoru, že obrovské množství programů diváky jen zahltí a ti pak neví co dříve a služby skrz nedostatek času zruší, diváci nemají v plánu zpomalovat. Drtivých 93 % respondentů v průzkumu uvedlo, že si v příštím roce plánují ponechat své přeplacené streamovací služby a zároveň mají v plánu přidat další. Podíl lidí, kteří si předplácejí čtyři a více streamovacích služeb, se za poslední tři roky více než zdvojnásobil (ze 7 % na 18 %).

Většina respondentů průzkumu také uvedla, že při tak velkém objemu obsahu a služeb by byl pro ně atraktivní volbou streamovací balíček: Téměř dvě třetiny (64 %) respondentů uvedly, že by měly zájem o balíček služeb, který by umožňoval přístup k několika různým platformám – za předpokladu, že by si mohly vybrat, které to budou.

Kolik stremovacích služeb máte předplaceno vy?
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Bez streamovacích služeb jsem se dosud obešel a velmi pravděpodobně se bez nich obejdu i nadále....
před 2 roky
patrik1177

patrik1177

Podobne. Dá sa povedať, že som sporadický divák a veľmi dôsledne si vyberám, čo budem pozerať. Dnes chce...
před 2 roky
Corisan

Corisan

Kdyby si šel předplácet nějaký balík jehož součástí by bylo více streamovacích služeb (ideálně všechny :D)...
před 2 roky
Další články k tématu