Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Essex Serpent (Apple TV+)
avatar uživatele
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
18. 5. 2022 / 10:53:51 (před 2 roky)
off

Za mna celkom zaujimavy pocin, ale mozem len a len suhlasit, ze zvolili dost pomale tempo, ktore moze mnohych odradit. Uvidime ako to bude dalej... Hodnotenie si v tomto pripade necham na koniec serie/serialu, lebo by to asi aktualne nebolo prilis objektivne 😉

avatar uživatele
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 5. 2022 / 11:42:38 (před 2 roky)
off

Zatím silně působící mix (střet) racionality, religiozity, feminismu (jjj richardeK, ten kus Marxe tam bude) a tajemna, podtržený chmurnými blaty, evokující v divákovi pocit budoucího zmaru a občas i zimomriavky (tohle slovenský slovo miluju).

Btw., není občas pěkné tu a tam používat archaicky nebo cize působící slova?

No, snad to vtažení do minulosti a atmosféra vydrží, množství anachronismů nepřekročí únosnou mez a optimálně zvolené pomalejší tempo se nezmění v protahování, mající za cíl prodloužit S01 za E06, nebo dokonce stvořit další řadu(y).

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
avatar uživatele
Panda.fighter
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
21. 5. 2022 / 00:22:55 (před 2 roky)
off

[spoiler][/spoiler]Seriál má mnoho zajimávých ingrediencí, ať už od známých představitelů po mysteriózní příšeru. Bohužel ale dobré ohodnocení tomuto seriálu dát nemůžu, jelikož se z mého hlediska tyto elemnty nepovedlo zpracovat tak jak si tvůrci představovali. Hlavní postava je nadšená vědkyně, ale jako vědkyně vůbec nepůsobí. Je matka, milenka, vdova, oběť domácího násilí ale celkově je nemastná, neslaná. Mladý doktor, který se do ní zamiloval působí spíš naivně než zajímavě ačkoli má ztvárňovat prvního doktora, který úspěšně operoval srdce. Vikář je progresivní ale zároveň působí spíš zpátečnicky. Viděla jsem již třetí epizodu a stále si nejsem jistá o čem seriál vlastně je a popravdě mě nic v seriálu samotném ani neláka zjistit jestli příšera existuje nebo s kým se Claire vlastně vyspí. Žádné z témat zatím nebylo probadané do větší hloubky, na druhou stranu různých témat bylo nadhozeno již spousta. Tvůrci chtějí od všeho trochu, ale ta trocha není v žádném případě dostačující aby seriál zaujal.