14. 10. 2022

Netflix láme rekordy v produkci nových pořadů

Netflix láme rekordy v produkci nových pořadů

Netflix překonal svůj vlastní rekord v počtu vyprodukovaných epizod za jedno čtvrtletí. V třetím kvartálu roku 2022 vypustil do světa 1 026 nových epizod. To je téměř pětkrát tolik, co jakýkoliv jiná streamovací služba. Amazon Prime Video má ve stejném období na kontě 223 nových epizod, zatímco Hulu zaostává ještě více se 194 epizodami. Disney+ je na 140 epizodách a HBO Max silně zaostává s pouhými 114 novými epizodami v tomto čtvrtletí.

O těch více jak tisíc epizod se Netflixu postaralo 159 původních pořadů (předchozí rekord byl 900 epizod na 143 pořadů ve 4. čtvrtletí roku 2021). V těchto číslech navíc nejsou započítány licenční pořady jako Riverdale, The Flash (Flash) a další.

Zdroj: MoffettNathanson

Ve čtvrtém čtvrtletí zazářil seriál Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera), který se dostal dokonce mezi TOP 10 nejsledova­nějších pořadů všech dob, dařilo se ale i dalším. Mezi ně patřil The Sandman (Sandman), 5. série Cobra Kai či třetí série Locke & Key (Zámek a klíč). Mezi dokumenty vyčníval How to Build a Sex Room (Jak se staví sex room). Za zmínku stojí i čtvrtá řada Stranger Things (Podivné věci), protože poslední díly Netflix uvedl až 1. července, právě z důvodu toho, aby nějaké diváky „přesypal“ i do dalšího čtvrtletí.

Netflix razí strategii něco pro všechny. Jejím cílem, je mít nějaký pořad pro každého, i když se všem nemusí líbit všechno. Ono taky vidět 1000 epizod během 30 dní je téměř nemožné.

Ovšem kvantita není všechno. Ve zmiňovaném období HBO Max uvedlo svůj velký a dlouho očekávaný hit House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka). Ten dosáhl v průměru 29 milionů diváků na epizodu (se započítáním všech platforem, kde byl k vidění). Otázka je, která strategie je lepší…


Kolik jste z toho kvanta viděli?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Petyer

Petyer

Aj ja sa pripajam k tomu, ze pristup Netflixu sa mi pozdava najviac. Je tam dost vela obsahu, aby si...
před 99 týdny
horseman

horseman

Z té Netflixácke kvantity vyplývá jediné, velká tuna odpadu a LGBT a progresivní propagandy! Takže žádný...
před 99 týdny
Katka The Hero

Katka The Hero

Mně se víc líbí strategie Netflixu. Je to jediná služba, kterou si dlouhodobě platím. HBO jednou za čas na...
před 98 týdny
Další články k tématu