Diskuze k článku Podle čeho Netflix rozhoduje o prodlužování a rušení seriálů
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
30. 12. 2022 / 16:33:05 (před 101 týdny)
off

Drsná a krutá řeč čísel. Divák je pouhý zdroj dat (a peněz z předplatného).
Mě nejvíc nas*alo zrušení Archive 81. To byl zajímavej a dobře koukatelnej kousek.

Editováno: 1x | Naposledy: 30. 12. 2022 / 18:25:12
Petyer
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
30. 12. 2022 / 17:43:05 (před 101 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Drsná a krutá řeč čísel. Divák je pouhý zdroj dat (a peněz z předplatného).
Mně nejvíc nas*alo zrušení Archive81. To byl zajímavej a dobře koukatelnej kousek.

Suhlasim, zrusenie Archive 81 bolo aj pre mna sklamanim. A este ten otvoreny koniec.

lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
30. 12. 2022 / 21:47:23 (před 101 týdny)
off

Jako zajímavé, já jsem trochu doufala, že při vzestupu služeb jako Netflix, že se bude méně rušit, protože služba bude mít stálý příjem a nemusí tolik spoléhat na sledovanost jak normální televize, ale poslední dobou mi přijde, že jsou snad tím ještě více posedlé než ty televize. A přitom logicky by měly mít docela dost velkou rezervu a velký příjem, aby si mohli dovolit nechat i zajímavé projekty a nejenom ty nejsledovanější. No je to škoda u některých seriálů.
Hodně mě mrzelo zrušení Spinning Out, které bylo úžasné, a pak Julie and the Phamtoms, i když to byla jenom taková blbost spíš pro mladší, tak i tak mě to bavilo.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
30. 12. 2022 / 21:52:10 (před 101 týdny)
off
lenochod6 napsal(a):

Jako zajímavé, já jsem trochu doufala, že při vzestupu služeb jako Netflix, že se bude méně rušit, protože služba bude mít stálý příjem a nemusí tolik spoléhat na sledovanost jak normální televize, ale poslední dobou mi přijde, že jsou snad tím ještě více posedlé než ty televize. A přitom logicky by měly mít docela dost velkou rezervu a velký příjem, aby si mohli dovolit nechat i zajímavé projekty a nejenom ty nejsledovanější. No je to škoda u některých seriálů.
Hodně mě mrzelo zrušení Spinning Out, které bylo úžasné, a pak Julie and the Phamtoms, i když to byla jenom taková blbost spíš pro mladší, tak i tak mě to bavilo.

Na jednu stranu jo, ale na druhou se zase musí vzít v potaz, kolik toho rok co rok natáčí. Novinky, pokračování zaběhnutých sérií, jsou toho kvanta a kvanta a všechno stojí obrovské peníze. Takže chápu, že, jednoduše řečeno, co si na sebe nevydělá, to nemá cenu držet při životě - ušetřené peníze půjdou do dalšího nového projektu, protože kdo ví, třeba právě ten se stane dalším Squid Game nebo Wednesday a vydělá pořádný balík pro tučné bonusové šeky všech zúčastněných.

lenochod6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
30. 12. 2022 / 21:55:25 (před 101 týdny)
off
ragelly napsal(a):

Na jednu stranu jo, ale na druhou se zase musí vzít v potaz, kolik toho rok co rok natáčí. Novinky, pokračování zaběhnutých sérií, jsou toho kvanta a kvanta a všechno stojí obrovské peníze. Takže chápu, že, jednoduše řečeno, co si na sebe nevydělá, to nemá cenu držet při životě - ušetřené peníze půjdou do dalšího nového projektu, protože kdo ví, třeba právě ten se stane dalším Squid Game nebo Wednesday a vydělá pořádný balík pro tučné bonusové šeky všech zúčastněných.

To mi nedošlo, díky za vysvětlení.

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
31. 12. 2022 / 09:11:22 (před 101 týdny)
off
ragelly napsal(a):

- ušetřené peníze půjdou do dalšího nového projektu, protože kdo ví, třeba právě ten se stane dalším Squid Game nebo Wednesday a vydělá pořádný balík pro tučné bonusové šeky všech zúčastněných.

Asi tak.
A třeba takový "O Cangaceiro do Futuro" bude trhač rekordů a nejmíň 6 řad. :D

ragelly
31. 12. 2022 / 09:35:17 (před 101 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Asi tak.
A třeba takový "O Cangaceiro do Futuro" bude trhač rekordů a nejmíň 6 řad. :D

No tak to minimálně :D Spíš možná další čtyřicetiletý Tak jde čas :D

Marťa
Uživatel od první verze | Cool level: 22 | Chandler Bing
31. 12. 2022 / 10:42:29 (před 101 týdny)
off

Někdo mi jednou říkal, že netflix v podstatě zajímá jen sledovanost seriálu v kuse za sebou. Nemáte náhodou nějaké informace o tom nakolik je to pravda? Jestli moje, "dnes se podívám na jeden díl, zítra na druhý" je pro ně o dost méně cennější, než když "zkouknu to celé za neděli"?

Nemusíte souhlasit s mými názory, ale ani je neodsuzujte. Taky vám do hlavy necpu Velkou královnu pandu.
ragelly
31. 12. 2022 / 12:14:38 (před 101 týdny)
off
Marťa napsal(a):

Někdo mi jednou říkal, že netflix v podstatě zajímá jen sledovanost seriálu v kuse za sebou. Nemáte náhodou nějaké informace o tom nakolik je to pravda? Jestli moje, "dnes se podívám na jeden díl, zítra na druhý" je pro ně o dost méně cennější, než když "zkouknu to celé za neděli"?

Já myslím, že porovnávají data za první 4 týdny od premiéry série. Takže by teoreticky mělo být jedno, jestli si dáš řadu za den, nebo jeden díl denně... pokud celou sérii stihneš do těch 4 týdnů, počítá se, že jsi ji odsledovala "v kuse". Tak to alespoň chápu já, ale samozřejmě nikdo z nás neví, jaká je doopravdová pravda :)