17. 1. 2024

Novinka pod lupou: Čas nádejí (RTVS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Čas nádejí
Žánr drama, historický, rodinný
Stanice RTVS (Slovensko)
Premiéra 7. 1. 2024
Vysílání neděle
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Dramatická sága, která na osudech slovenské rodiny Viola mapuje atmosféru doby od roku 1914 do roku 1951. Géza Viola, syn německé evangeličky Gréty a Slováka Jana Violovského, který si změní národnost a jméno na Jánoša Viola, aby získal licenci na vysněnou hospodu, se pere se svým osudem napříč dekádami. Ať už jde o první světovou válku, rozpad Rakouska-Uherska a vznik Československa, druhou světovou válku, Slovenské národní povstání nebo únor roku 1948, tato hospodská rodina má své vlastní dějiny a ty jsou často neméně zajímavé než velké historické události.

Trailer
nenašla jsem

A jaký je náš ortel?

Koukám, že seriál má tady docela malé hodnocení. Za mě to tak strašné nebylo, že bych tomu chtěla dát 30 %, to ne. Ale na druhou stranu ani nemám potřebu pokračovat dál. Tak nějak nevím, jak se příběh bude dál vyvíjet, jestli se hrdina vrátí domů za manželkou, nebo se bude dál zamilovávat na útěku.

Přišlo mi, že první díl kladl velký důraz na život doma, jen aby se pak úplně odklonil a představil hrdinu úplně v jiném světě, ke kterému jsem ale já neměla žádný vztah, protože vztah jsem si budovala právě k tomu prvnímu místu. Nevím, logicky to chápu, ale prostě citově mi to nesedlo.

  • dobře se na to koukalo
  • ideální jako podkresovka
  • pocitově pro mě příběh trošku zadrhnul po útěku z války
  • hrdina není nic moc sympatický
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
jesmot

jesmot

Mě teda neoslovila už upoutávka, tak jsem rád, že na to někdo mrkl a já se aspoň po názoru utvrdil...
před 34 týdny
fabec1222

fabec1222

Jsem zvědavej, jak chtějí narvat celé to časové období do tak mála dílů. Po dvou dílech to vypadá, že každý...
před 34 týdny
Další články k tématu