6. 2. 2024

Novinka pod lupou: Expats (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Expats (Expatrianti)
Žánr drama
Stanice Prime Video
Premiéra 26. 1. 2024
Vysílání pátek
Délka pilotu 53 minut

O čem to je?

Seriál se odehrává v Hong Kongu a vypráví příběh mezinárodní komunity lidí, jejichž životy jsou navždy svázané po náhlé rodinné tragédii. Podle románu The Expatriates od Janice Y. K. Leeové.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nicole Kidman si umí vybírat projekty, i když ne vždy je to dle mého gusta. Ostatní herci jsou sympatičtí, i když zatím jsou jen křoví. Mou pozornost seriál získat hned od úvodních slov, která jsou dost zajímavá. Pak sledujeme rodinu, kterou evidentně stihla tragédie a postupně se dozvídáme, co se stalo, i když vlastně nedozvídáme, jen v náznacích se dovíme, co jednotlivé postavy spojuje. Z tohoto důvodu budu sledovat seriál dál, protože chci vědět, jak se to stalo. Ale úplně něco nového seriál nepřináší.

  • vtáhne od úvodních slov
  • herecké obsazení
  • zajímavé prostředí Hongkongu
  • vlažný děj, skoro nic se neděje
  • některé zbytečné scény, aby se natáhla délka dílu
60 %
Mé hodnocení
zuzak

I když jsem seriál doporučovala jako mou osobní novinku týdne, měla jsem trošku pochybnosti, co se z toho vyvine. Ale po pilotu jsem hodně spokojená. Rozhodně jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. První díl nabídl spoustu otázek, ale vůbec žádné odpovědi. Bude to chtít celou sérii, abychom se dočkali vysvětlení, co se vlastně stalo.

Všechny tři hrdinky jsou svým způsobem zajímavé. Nejvíc mě ale upoutala ta nejmladší, o které zatím vůbec netuším, co si myslet. Je to jeden velký otazník, a to mě na ní právě láká. Celkově ale všechny ženy mají zajímavou chemii, líbí se mi jejich interakce.

Tím, že nevíme, co se vlastně stalo, je to maličko demotivující. Hodily by se alespoň nějaké základní informace. I tak mě ale láká pokračovat dál, jsem zvědavá, co se z toho vyvine.

  • hlavní postavy
  • spousta tajemství
  • vůbec žádné odpovědi
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Nicol Kidman v hlavní roli je zárukou, že se tady šetřit na rozpočtu nebude. Výborná kamera s odpovídající barevnou tonalitou,hudba a prostředí Hongkongu. K tomu úvodní proslov o tragédiích, kdy se pozornost věnuje obětem, ale už ne pozůstalým. To vše slibuje nadprůměrnou podívanou. Příběh pomalým pohledem kamery sleduje rodinu, která přišla o dítě a také se věnuje jejich přátelům, pohybujících se v lepší společnosti. Postupně se o nich dozvídáme další detaily, nechybí ani imaginární zjevení se dcery, jíž vidí matka. A to vše se (po 2 epizodách) děje způsobem, který možná zasáhne lidi, jenž zažili něco podobného, ale ostatní se budou i trochu nudit. Ani Nicol Kidman tu nepředvádí žádný strhující výkon, vše se děje v takovém tlumeném módu, jako na pohřbu. Je sice dobře, že vidíme, jak se tragédie promítá i do pozůstalých a tady seriál funguje, ale jakoby by byl děj pod vlivem medikamentace a to sráží výsledný dojem trochu dolů.

  • Kvalitní forma
  • Příběh, jenž se věnuje nejen obětem
  • Depresivní
  • Děj je až moc utlumený
60 %
Mé hodnocení
richardK

Ta Nicole Kidman hraje v samých zajímavých věcech. O tomto kousku pořádně nevím, co si myslet, jestli se mi to vlastně líbilo. Rozhodně to bylo takové netradiční a to hlavně díky originálnímu námětu. Nejvíc mě zaujal samotný úvod, kde jedna z hrdinek mluví o tom, jak se při různých tragédiích všichni zajímají o oběti, ale o ty kteří je (nechtěně) zavinili, se nezajímá nikdo. Celkem brzy je jasné, že ona sama nějakou tragédii zavinila, a druhá hrdinka je obětí té tragédie, ale zatím nevíme, co přesně se stalo.

Zbytek dílu ale bohužel nijak zajímavý nebyl. Víceméně nám jen představil hlavní postavy a tak nějak ukázal jejich každodenní život. Postavy sice jsou docela sympatické a dobře zahrané, ale nemůžu říct, že by se mi vyloženě zalíbily. Jediná zajímavá chvíle se pak ještě odehrála při scéně na narozeninové párty, kdy se obě hlavní hrdinky krátce potkají. Osobně bych tuto scénu ale dal až na konec dílu, aby to nalákalo na další sledování, ne někam doprostřed, aby to pak vyšumělo do ztracena. I když určité důvody, proč to sledovat dál, by se našly. Konkrétně abychom zjistili, co se stalo, a jak spolu budou hrdinky interagovat, až se zase potkají.

Je tu tedy určitý potenciál do dalších dílů, ale osobně od toho mnoho neočekávám a rozmýšlím, jestli si vůbec pustím další díly. Sice mě to do jisté míry zaujalo, ale jak jsem už psal, nevím, jestli se mi to vlastně vyloženě líbilo.

  • Netradiční námět
  • Herecké výkony
  • Nevím, jestli se mi to vlastně skutečně líbilo
  • Většina dílu mě nudila
60 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu