10. 4. 2024

Netflix TOP 10 za 14. týden – Problém tří těles zajímá jen Evropany

Netflix TOP 10 za 14. týden – Problém tří těles zajímá jen Evropany

Tipovačka

I tento týden můžete hádat, jak to za týden dopadne! – tipujte dole ↓

Seriál 3 Body Problem (Problém tří těles) si udržel první místo, ale že by to bylo s fanfárou se říct nedá. Když aktuálně posčítáme všechny prosledované hodiny, tak je seriál letos až na 5. místě. Když to vezmeme podle zhlédnutí, tak je dokonce až 6. Pokud se podíváme na třetí týdny jiných letošních hitů, tak to není zase tak zlé, ale Avatar: The Last Airbender (Avatar: Legenda o Aangovi)The Gentlemen (Gentlemani) si vedli lépe. Když se podíváme podrobněji, kde se seriálu daří, tak se dá říct, že ho táhne Evropa. TAm je seriál vě většině zemí na prvním místě, ale jakmile se koukneme přes moře, tak už to tak veselé není. Číslo 1 je jen v Kanadě a Kolumbii. V Asii to je podobné, tam to táhnou malé zemičky jako Sri Lanka a Hong Kong.

Tam všude totiž kraluje Testament: The Story of Moses (Bible: Příběh o Mojžíšovi). A i když čísla oproti minulému týdnu spadla o více než polovinu, tak si pořád udržel druhé místo, před třetím The Gentlemen (Gentlemani), kteří to ale projeli jen na stopáž.

První novinku tak najdeme až na čtvrtém místě. Jde o Files of the Unexplained (Nevysvětlené jevy). Podobně jako Evropa táhne 3 Body Problem (Problém tří těles), tak USA táhne tenhle seriál. Je totiž na první příčce lokálního žebříčku, což je také jediný stát na světě, kde tento úkaz nastal. Nejspíš pro ně je 3 Body Problem (Problém tří těles) příliš složitý a tak dali přednost jednodušším problémům.

První pětku uzavírá animák Bad Dinosaurs (Trdlosauři) z minula.

A zbytek jsou poněkud nečekaně už jen novinky. Nejvíc asi zaskočí na 6. místě Sex and the City (Sex ve městě), který i po letech dokázal vydolovat 2,5 milionů zhlédnutí. Tohle se nejspíš Netflixu náramně vyplatilo, protože nevěřím, že si za to HBO účtovalo nějaké převratné sumy. Skoro bych drze řekl, že to bylo k těm ostatním seriálům, co Netflix u Warnerů nakoupil zdarma jako bonus.

Zastavím se ještě u osmého místa, kde je černobílý Ripley. Tomu se příliš nedaří a jak jsem předpovídal, je to příliš artové na masové publikum. Zajímavé je, pokud se mrkneme, kde se seriálu daří. Tedy daří. Kde se alespoň dostal do tabulky. Jde o země jako Itálie, Bulharko, Litva, Rumunsko a trochu vyčnívá snad jen Austrálie.

Nakouknutí mezi neanglické přinese na prvním místě Gisaengsu: Deo Geurei (Parasyte: The Grey). A i když se o seriálu celkem hodně mluví, tak to není žádná nová Squid Game (Hra na oliheň). 6,3 milionu zhlédnutí nevypadá převratně, ale v kontextu letošního roku je to zatím nejlepší premiéra neanglicky mluveného seriálu. A to jak v počtu prosledovaných hodin, tak v počtu zhlédnutí, kde 5 hodinová stopáž hraje seriálu do karet.

Pořadí Minule Jméno Týdnů Prosledované hodiny Zhlédnutí
1. 1. 3 Body Problem (Problém tří těles) – 1. série 3 61 300 000 8 300 000
2. 2. Testament: The Story of Moses (Bible: Příběh o Mojžíšovi) 2 24 200 000 5 700 000
3. 3. The Gentlemen (Gentlemani) – 1. série 5 37 300 000 5 600 000
4. N Files of the Unexplained (Nevysvětlené jevy) – 1. série 1 21 400 000 4 400 000
5. 7. Bad Dinosaurs (Trdlosauři) – 1. série 2 11 900 000 4 200 000
6. N Sex and the City (Sex ve městě) – 1. série 1 12 300 000 2 500 000
7. N Is It Cake? (Je to dort?) – 3. série 1 14 200 000 2 500 000
8. N Ripley (Ripley) 1 16 900 000 2 300 000
9. N The magic prank show with Justin Willman (KOUZELNÉ PRANKY Justina Willmana) – 1. série 1 5 700 000 2 000 000
10. N Together: Treble Winners (Společně: Boj o treble) 1 8 300 000 1 800 000

Když z první desítky vypustíme pár seriálů, tak to skoro vypadá, že naše účty ovládly naše děti. Jen se podívejte. Sice je na prvním místě 3 Body Problem (Problém tří těles) a v první pětce najdeme i noviínku Files of the Unexplained (Nevysvětlené jevy) dokonce o příčku před The Gentlemen (Gentlemani), ale pak to je jeden dětský pořad vedle druhého.

Například na druhém místě českého žebříčku máme animák Bad Dinosaurs (Trdlosauři) na 5. místě máme Ronja Rövardotter (Ronja, dcera loupežníka) a jakoby toho nebylo dost, tak na 8. pozici je I Woke Up a Vampire (Dobré ráno, upírko).

Jediné co nám dodá klidu je, že i u nás po 100 letech od premiéry slovo Sex pořád táhne a tak Sex and the City (Sex ve městě) to dotáhl i do české TOP 10. Jen aby zatím nebyly zase ty děti. Přeci jen si mohly myslet, že ten sex v názvu bude odkazovat na něco jiného…

Tipovačka
Toto kolo tipovačky je za námi. Pokud si chceš tipování zkusit, tak aktuální tipovačku najdeš v posledním článku této série.

Pár informací k tipovačce

Letošní žebříček už je konečně připraven, tak se můžete podívat, jestli jste se dostali do první 25, nebo budete muset ještě zabrat.

Tento týden je spíše ve znamení cizojazyčných novinek a tak v kategorii anglicky mluvených najdeme v podstatě jen drama Baby Reindeer (Sobík) a druhou sérii tenn seriálu Heartbreak High (Škola zlomených srdcí).

Jak se dařilo vám najdete přímo u tipovačky v minulém článku.


Máte odtipováno? Myslíte si, že příště vyhraje láska, nebo láska k drogám?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Opraveno.
před 21 týdny
simonakdramas

simonakdramas

Já nějak nechápu, proč se vždy u korejského seriálu mluví o Hře na oliheň... Já vím, že je...
před 21 týdny
Fruiko

Fruiko

Jsem to bral obecně jako neanglicky mluvený. Prostě Squid Game je největší hit Netflixu a je jisté, že by...
před 21 týdny
Další články k tématu