21. 5. 2024

První dojmy z MAX (přejmenovaného HBO Max)

První dojmy z MAX (přejmenovaného HBO Max)

Rok se s rokem sešel a máme zase změnu ve jménu HBO. Tentokrát to zašlo tak daleko, že HBO už v názvu není a zůstalo nám jen Max. A jaké jsou naše první dojmy?

Přechod

Tohle se opravdu povedlo. V aplikaci vás to nasměruje do obchodu na novou verzi, po spuštění se přenese profil automaticky, dokonce si pamatuje, i to co máte rozkoukané. Nemusel jsem zadávat ani heslo a znovu se přihlašovat. Jediné, co by se dalo hnidopišsky kritizovat, tak že mi zmizel u profilu obrázek. Ale to je jen drobná vada na kráse.

Na desktopu, už jsem byl nucen zadávat heslo, ale jinak bylo všechno v pohodě.

Obsah

Neuvěřitelné. Na první (a nejspíš i na druhý) pohled to vypadá, že tam je všechno, co bylo na HBO Max. Neopakuje se tedy situace jako při posledním přechodu, kdy nová služba dorazila s výrazně chudší nabídkou.

Dalo by se říct, že i něco přibylo. Nečekejte ovšem žádné áčkové pecky většinou jsou to reality a dokumenty z Discovery. A těch je překvapivě málo. Na to, že Discovery operuje s obsahem čítajícím miliony hodin, tak do české verze dorazil jen zlomek. Nejspíš se nikomu k těm hromadám… ehm hnědých pokladů… nechtělo dělat českou lokalizaci. Takže nejspíš jsme dostali výběr z toho nejlepšího. Tady nastává klasický problém, že nejsou většinou k dispozici všechny série. Takže tu je 15, 7 a 3, zbytek chybí. Ne, že by na tom u těhle věcí nějak záleželo, ale málokdo chce asi něco rozkoukávat od půlky, co kdyby navíc někdy ty první série doplnili.

Přehlednost

Je vidět, kde se Max inspiroval. Bohužel v tom dobrém i zlém to bylo u Disney+. Takže máme i na desktopu otravné nekonečné horizontální proužky, kde musíte donekonečna klikat na šipku, abyste se dostali k poslednímu dílu.

Další nepříjemná věc je, že zmizely kompletní přehledy seriálů/filmů. Musíte se jimi proklikat po kategoriích, kde občas je výpis A..Z, ale jestli je kompletní těžko říct. Každopádně vypadá dost chudě.

Dále zmizely sekce s nově přidanými věcmi a s těmi, které v nejbližší době zmizí. Což je osobně za mě velké mínus, protože po pár týdnech používání jsou tohle v podstatě jediné dvě sekce, co vás zajímají, protože obsah už znáte jako svoje boty, takže cílíte jen na novinky, nebo naopak na poslední šanci.

Oblíbená chyba všech těchto služeb a to, že jednou je na náhledovém plakátu český název a jindy zase anglický už asi nikoho nepřekvapí. Ovšem na vtipnosti to získává teprve v sekci s českou tvorbou, kde vidět na plakátech českých filmů anglické názvy je teprve ten správný odvaz. Samozřejmě ne u všech, nejspíš protože ne všechno svůj anglický název má, ale mix češtiny a angličtiny je kouzelný, obzvlášť, když řazení probíhá podle českého názvu. Že se k tomu českému názvu nedá NIKDE doklikat, to už je vůbec perla.

Ale abych nebyl jen negativní, tak musím pochválit, že na kartě podrobnosti najdeme jazyk titulků a i info o přítomnosti dabingu. Je to tak po Prime Video další služba, kde se tuto informaci dozvíte ještě před tím, než jste nuceni si pořad pustit. U seriálů a epizod se k této informaci doklikává o level hůře, ale pořád to jde.

Bohužel, co nezůstalo jsou klikatelní herci a tvůrci. A i když hledání na některé jména celebrit reaguje celkem dobře, tak třeba filmy Jana Hřebejka jen tak nenajdete, protože jeho jméno to vytrvale ignoruje.

Rychlost

Další věc co musím pochválit. Je možné, že to bylo způsobeno tím, že jsem službu zkoušel mimo špičku, kdy většina ještě spala, ale oproti staré verzi funguje neuvěřitelně svižně a i můj oblíbený test s přetáčením sem a tam dopadl na výbornou. Reaguje neuvěřitelně rychle.

Přehrávač

K tomu toho moc nemám. Skoro bych řekl, že je úplně stejný jako v předchozí verzi. Zrychlování v něm nenajdete, stejně jako nemožnost přeskakovat mezi jednotlivými epizodami. Titulky se nastavují intuitivně a není to takový porod jako i Disney+. Na druhou stranu zůstala „featura“, že nastavení z jednoho pořadu se automaticky přenáší do jiného, což vás bude nesmírně štvát. Přeskakování znělky bohužel u náhodně vybraných pořadů také chybí. Alespoň, že ten další díl se pouští automaticky.


A co vy a vaše dojmy z opět předělané služby?

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Blank

Blank

Opět zklamání, některé seriály od produkce HBO chybí. Poslední dobou je trend udělat seriál a po první nebo...
před 16 týdny
Camfourek

Camfourek

Vypozorováno, když seriál nenabízí cz titulky, stačí vyskočit a načíst díl znovu a už naběhnou. Ale musí se...
před 16 týdny
Londýna

Londýna

Mne to pri seriáloch neponúka anglické titulky. Budem musieť zapracovať na svojej hluchote. :D
před 15 týdny
Další články k tématu