21. 5. 2024

Novinka pod lupou: Bodkin (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bodkin
Žánr komedie, drama, thriller
Stanice Netflix
Premiéra 9. 5. 2024
Vysílání celá série k dispozici (7 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 50 minut

O čem to je?

Skupina podcasterů se vydává vyšetřit záhadné zmizení tří cizinců v idylickém irském městečku. Když však začnou tahat za nitky, zjistí, že příběh je mnohem větší a podivnější, než si dokázali představit. Hrdinové se snaží rozlišit fakta od fikce – o případu, o svých kolezích, a co je nejbolestivější, o sobě samých.

Seriál zpochybňuje naše vnímání pravdy a odhaluje příběhy, které si vyprávíme, abychom ospravedlnili svá přesvědčení nebo potvrdili své obavy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Opakovaný vtip mě většinou rychle omrzí, ale tady jsem se bavila po celou dobu pilotu, kdykoliv někdo další vyslovil otázku, jestli tohle někdo bude poslouchat. Jinak jsem od toho dostala to, co jsem čekala. Osobně mám raději dramatičtější zpracování, ale sledování mě i tak bavilo, to jemné komediální odlehčení není úplně na škodu.

Líbí se mi, že nevím, co se bude dít dál, takže si myslím, že se u každého dílu budu bavit, když spolu s hrdiny budu zjišťovat, co se vlastně stalo. Jsem ráda, že se nevydali vyloženě cestou trapného humoru, která by mi rozhodně nesedla. Takhle je to fajn pohodová oddychovka, u které maraton uteče, ani nebudete vědět jak.

  • příjemně utíká
  • opakovaný vtip se povedl
  • ideální pro maraton
  • klidně bych zvládla i dramatičtější zpracování
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Že by Bodkin byl variací na Only Murders in the Building? Asi ano, v rámci konkurenčního boje se tak děje často, ale tak podařený tento seriál není. Hlavně mu chybí kvalitní herci a humornější provedení, které se tady opírá o provařený vztah seriózního investigativce (Siobhán Cullen) a senzacechtivého „detektiva“, lovícího témata pro podcast, kdy se tvůrci snaží protlačit Willa Forta. Prostě nic nového pod sluncem, což umocní i děj s pár tajemně se chovajícími postavami irského venkova. V podstatě vše očekáváte i humor, což se děje podle filmařského vzorce o rozdílných povahách hlavních postav včetně šéfa, který hrozí vyhazovem. Naštěstí tu pár věcí zafunguje a občas se mi mihnul na tváři úsměv. Dívat se na to dá, ale konkurence z Budovy je lepší.

  • Irský venkov
  • Občas humorné
  • Dějové schématické
  • Průměrní herci
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

Mám dokoukáno. Docela příjemné, ne tak dobré jak Only Murders in the Building, ale zašmodrchané to je dobře,...
před 16 týdny
Další články k tématu