24. 5. 2024

Novinka pod lupou: The 8 Show (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The 8 Show
Žánr drama, mysteriózní, minisérie, komedie
Stanice Netflix
Premiéra 17. 5. 2024
Vysílání celá série k dispozici (8 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 52 minut

O čem to je?

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. Pokud vydrží 100 dní, rozdělí si 44,8 miliardy. Ale vše, co v průběhu nakoupí, jako jídlo či elektřina, stojí 1000× víc než běžně a odečte se od hlavní výhry.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na začátku jsem nebyla moc nadšená, ten divný čtvercový formát vypadal hodně blbě. Ale ve druhé třetině už se to konečně roztáhlo a dalo se na to dívat. Příběhově je to přesně podle mého gusta a vizuálně je to radost pohledět. Líbí se mi, že nevím, co bude dál, a ten zvrat v závěru první epizody jsem nečekala, takže za mě velký palec nahoru. Rozhodně mám v plánu pustit si i další díly a doufám, že to nebude jak u Olihně, že z minisérie nakonec udělají pokračování.

  • téma
  • vizuál
  • zvrat v závěru
  • nevím, co bude dál
  • ten úvod se mi nelíbil
  • postavy jsou nesympatické
80 %
Mé hodnocení
ragelly

To by šlo. Sledovat teen partu 8 lidí, jak jsou zavření v jednom domě, každý v jednom pokoji, kde je jen obrazovka, je místy velmi zábavné. Po vzoru Squid Game jde o soutěž za velké peníze, jen se tu neřeší smrtelně nebezpečné hry, ale především ekonomické problémy typu jak vyjít s penězi. Základní premisa spočívá v životě v pokoji, kdy za každou strávenou minutu vám přibude na účet velká suma peněz. Jenže, chcete jít na záchod? Kupte si ho, ale za ještě větší peníze, které vám zase s účtu mizí. Takže je nutné hodně počítat a koupit si plastovou láhev, parádně ušetřím. Supr, ale kam to vyprázdnit, když nemám záchod? A u scény s jídlem nastoupí další, skvělá ironie. To už se totiž všech 8 hráčů sejde dohromady a začínají se poznávat, takže se k ději přidávají i jejich povahové vlastnosti. Prostě je to taková blbinka pro mladé Asiaty a občas se u toho pobaví i ostatní.

  • Občas vtipné
  • Ironie
  • Korejské herectví
  • Více dialogové
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Mě spíš přijdou divný věci, že si neobjednají jídlo, když umírají hlady. To není zakázaný, nebo je? Stejně...
před 16 týdny
darbak

darbak

To by z toho pak asi nebyl dramatický seriál :D
před 16 týdny
Anyk

Anyk

Podle traileru mi to přišlo jako karikatura Squid Game či společenská satira o hamižnosti. A...
před 16 týdny
Další články k tématu