26. 5. 2024

Týden v obraze: Geek Girl, Eric, Mayor of Kingstown a další...

Týden v obraze: Geek Girl, Eric, Mayor of Kingstown a další...

Týden: 27. května – 2. června

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 27 seriálů. Z toho je 10 novinek (37 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Eric od Netflixu a nejočekávanějším seriálem je třetí série Mayor of Kingstown.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Gordon Ramsay: Uncharted (National Geographic, 4. série)

Na cestách po světě poznává Gordon Ramsay nové kultury a jídla. Rád by načerpal inspiraci pro svou kuchyni.

America's Got Talent (NBC, 19. série)

Americká verze veleúspěšného formátu na vyhledávání talentů. Sami soutěžící se musí mít na pozoru, aby je nezasáhly ostré názory poroty tvořené ze známých osobností. Výherce ze soutěže odejde o jeden milion amerických dolarů bohatší.

Beat Shazam (Fox, 7. série)

Dvoučlenné týmy závodí v identifikaci písní podle melodie a doufají, že vyhrají až 1 milion dolarů. Ten, kdo vyhraje nejvíce dolarů, si zahraje finálové kolo proti Shazamu – počítači, který dokáže poznat opravdu skoro cokoliv. Pořadem provází herec Jamie Foxx a jeho dcera Corinne v roli DJ.

Panchayat (Prime Video, 3. série)

Panchayat je komediální drama, které zachycuje cestu postgraduálního inženýra Abhishka, který se kvůli nedostatku lepšího zaměstnání připojí jako sekretář kanceláře místní samosprávy ve vzdálené vesnici Uttar Pradesh.

Camden (Disney+, novinka)

Camden ukazuje, jak tato část Londýna ovlivnila některé světové umělce.  

Masterchef (Fox, 14. série)

Americká verze kulinářské soutěže, ve které se utkává několik desítek nadějných amatérských kuchařů z celé Ameriky. Vyhrát hlavní cenu může však pouze jediný. Jedním ze členů poroty je Gordon Ramsay, který je zároveň producentem pořadu. Připravte se na pořádnou gastronomickou­ jízdu!

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult (Netflix, novinka)

Tanečníci z TikToku se nechají vlákat do jedné manažerské firmy a její církve. Ukáže se ale, že její zakladatel má máslo na hlavě a všechno bylo úplně jinak.

Forged in Fire (History, 11. série)

V této zbrusu nové show soupeří ti nejlepší výrobci zbraní ve výrobě všeho možného od vikingských válečných seker, přes samurajské meče, až po indiánské dvojité dýky. V každém díle se utkají čtyři noví soutěžící, kteří chtějí dokázat, že umí vyrobit určitou zbraň lépe, než kdokoli jiný – a dělají to ručně. Tenhle pořad využívá řemeslo, legendy a vzrušení z výroby zbraní v souboji důvtipu, vynalézavosti a důmyslnosti. Soupeři postupují přes řadu vyřazovacích úkolů, přičemž mají k dispozici garáž s nářadím. každý úkol je zaměřený na výrobu jedné části zbraně. Porota složená z důvěryhodných odborníků na zbraně sleduje závod, který je zároveň výletem do dějin zbraní, s „nesplnitelným“ časovým limitem, vedoucí k výbušnému vyvrcholení. (History Channel)

La vita che volevi (Netflix, novinka)

Gloria je po tranzici konečně šťastná a chce se usadit. Pak se ale objeví dávná kamarádka s nečekanou zprávou, která jí převrátí život vzhůru nohama.

60 Days In (A&E, 9. série)

Sedm dobrovolníků je posláno za mříže v Jeffersonville v Indianě. Ti stráví 60 dní mezi ostatními vězni. Nikdo neví, že se ve skutečnosti jedná o obyčejné lidi. Jejich úkolem je získat důkazy o nekalých a ilegálních aktivitách ve vězení.

Colin from Accounts (Showcase, 2. série)

V centru dění jsou Ashley a Gordon, dva svobodní, zakomplexovaní lidé, které svede dohromady autonehoda a zraněný pes. Chybující, vtipní lidé, kteří si vybrali jeden druhého a mají odvahu ukázat své pravé já.

Eric (Netflix, novinka)

V 80. letech se na Manhattanu začne pohřešovat mladý kluk Edgar. Jeho truchlící otec Vincent, který pracuje jako loutkař v dětském televizním pořadu, najde útěchu v přátelství s Ericem, příšerkou žijící pod Edgarovou postelí.

Geek Girl (Netflix, novinka)

Komedie o dospívání neohrabané teenagerky, kterou si vyhlédne špičkový londýnský modelingový agent. Trapné, neurodivergentní Harriet Mannersové se tedy život obrátí vzhůru nohama a musí se vydat na cestu sebepoznání, která jí pomůže najít rovnováhu mezi střední školou a profi modelingovým světem.

The Outlaws (BBC One, 3. série)

Sedm cizích lidí z různých společenských vrstev musí společně vykonávat v Bristolu nucené práce. Zpočátku se zdají být archetypy, které můžeme snadno zaškatulkovat, ale postupně nahlédneme za jejich fasády, pochopíme jejich skryté hlubiny a to, co z nich udělalo lidi, kterými jsou dnes. Připomínáme si, že nikdo není jen dobrý nebo jen špatný. Každý má svůj příběh. Když se jejich nepravděpodobná nová přátelství protnou s jejich komplikovanými soukromými životy, musí se vyvrhelové spojit, aby ochránili jednoho z nich před nejnebezpečnějším bristolským zločineckým gangem.

We Are Lady Parts (Channel 4, 2. série)

Seriál o muslimské punkové kapele. Kytaristka Saira těží z Aminina zoufalství a její snahu o nalezení manžela využívá ke svému prospěchu. Nabídne jí, že jí zajistí rande, pokud Amina bude souhlasit, že se ke kapele přidá. Hrdinka se ještě nikdy nesetkala s podobnými dívkami, ovšem rychle si na jejich veselou anarchickou energii zvykne.

Couples Therapy (Showtime, 4. série)

Dokumentární seriál, který se ponořuje do hlubin mezilidských vztahů.

Drag Race France (France tv slash, 3. série)

Deset francouzských drag queens soutěží o prvenství. Musí ukázat svůj talent, nadání, charisma, smysl pro módu a charakter.

Frog and Toad (Apple TV+, 2. série)

Žába je žába. Ropucha je ropucha. Mají toho hodně společného… ale zároveň jsou velmi odlišné. Žabák a Ropušák jsou nejlepší přátelé, kteří vědí, že pravé tajemství přátelství spočívá nejen v tom, že se těšíte z toho, co máte společného, ale že přijímáte i to, co vás odlišuje. Protože naše odlišnosti jsou to, co nás dělá výjimečnými.

Ni una más (Netflix, novinka)

Studentka ohlásí, že na její střední škole došlo k sexuálnímu napadení. Vyšetřování jí pak převrátí život naruby a její vztahy s ostatními projdou těžkou zkouškou.

Gold Rush: Parker's Trail (Discovery Channel, 7. série)

Parker Schnabel inspirovaný smrtí svého dědečka, legendárního ostříleného drsňáka Johna Schnabela dobrovolně podstoupí zkoušku ohněm, aby zjistil, jestli má na to, aby se zařadil mezi špičkové zlatokopy.

How to Ruin Love (Netflix, novinka)

Zoleka vyrazí do Kapského města, aby tam svého přítele přistihla, jak jí zahýbá. Ten ji ale chtěl požádat o ruku a ona teď bude mít co dělat, aby jejich vztah zachránila.

Mind Your Business (Bounce TV, novinka)

Lucille Williams musí kvůli finančním potížím prodat svou kavárnu Lucille's Place. Její bratr Henry se jí ale rozhodne pomoct a společně se svými dvojčaty Aaliyou a Alfonsem zakročí, aby podnik zůstal v rodině.

Trixie Motel: Drag Me Home (Max, novinka)

Trixie Mattelová, hvězda seriálu Drag Queen, spolu s partnerem Davidem Silverem využijí příležitosti a přestěhují se do svého vysněného domu v Los Angeles, který však bude potřebovat rekonstrukci, aby se hodil pro královnu.

Ren Faire (HBO, novinka)

Již půl století vládne 86letý George Coulam, pro své zaměstnance známý jako King George, železnou rukou Texaskému renesančnímu festivalu, největšímu podobnému „veletrhu“ na světě. Jako zvolený starosta města, které založil, má moc. Má slávu jako nesporný zaměstnavatel a samozvaný vládce tisíců lidí. Jako většinový akcionář festivalu má obrovské bohatství. Nyní je připraven se toho všeho vzdát a strávit poslední roky svého života hledáním romantické společnice. Než však odejde do důchodu, George si konečně vybere, který z jeho dlouholetých zaměstnanců převezme jeho korunu. Nyní se rozpoutá epický boj o moc mezi hercem, bývalým cvičitelem slonů a králem kukuřičných konvic o jeho trůn.

Signs of a Psychopath (Investigation Discovery, 8. série)

Na každém psychopatovi to nějak poznáte. Každý z nich totiž vykazuje jisté příznaky. Rozpoznali byste je? Znovu se podíváme na některé z nejnebezpeč­nějších vrahů v moderní historii a zjistíme, jaké psychopatické rysy se u nich projevily. A to s použitím skutečných archivních záběrů.

Mayor of Kingstown (Paramount+, 3. série)

Rodina McLuskyů vládne v Kingstownu v Michiganu, kde je uvěznění zločinců jediným vzkvétajícím oborem průmyslu. Seriál se zaměřuje na otázku rasismu, korupce a integrity a nabízí pohled na snahu dosáhnout pořádku a spravedlnosti ve městě, kde neexistuje ani jedno z toho.

The Real Housewives of Dubai (Bravo, 2. série)

O skupině žen, které se ve Spojených arabských emirátech pohybují ve svém ultrabohatém životním stylu.

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu