30. 5. 2024

Novinka pod lupou: Insomnia (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Insomnia
Žánr thriller, minisérie, drama
Stanice Paramount+
Premiéra 23. 5. 2024
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 47 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je úspěšná kariéristka Emma Averill, která má strach z toho, že se zblázní, jelikož se musí vypořádávat s kritickým nedostatkem spánku – prostě nemůže usnout. To vše se odehrává dva týdny před jejími čtyřicátými narozeninami. Její matka měla podobnou zkušenost ve stejném období a v den svých čtyřicátin se psychicky zhroutila, což se neobešlo bez násilí. Její matka je nyní hospitalizovaná kvůli náhlému zranění, sestra se po letech nečekaně vrací a hrdinka má pocit, že ji někdo sleduje. Musí zkusit odhalit pravdu o své bolestivé minulosti, aby dokázala najít odpovědi na to, co se jí děje nyní v přítomnosti.

Seriál je adaptací románu od Sarah Pinborough.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zklamaná nejsem. Hned od prvního dílu, ba od první scény se to rozjíždí parádně, našlapuju na špičkách a s napětím čekám, co bude dál. Ty flashbacky jsou neskutečně děsivé, skoro hororové namísto thrillerové, což mi vůbec nevadí.

Opět je to ten typ seriálu, kde vás buď příběh vtáhne a na ničem jiném nezáleží, nebo vás naopak nechá chladnými, no a v tom případě taky na ničem jiném nezáleží. Je mi jedno, kdo tam hraje, i když některé tváře jsou mi známé. Prostě za mě je fajn, že atmosféra funguje a myslím si, že tohle je skvělý adept na napínavý maraton, který sjedete jedním dechem od začátku do konce.

  • atmosféra
  • děsivé flashbacky
  • jsem zvědavá, jak to dopadne
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu