7. 6. 2024

Novinka pod lupou: Geek Girl (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Geek Girl
Žánr komedie, drama, teen
Stanice Netflix
Premiéra 30. 5. 2024
Vysílání celá série k dispozici (10 epizod)
Na CZ streamech Netflix (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 34 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Emily Carey, Tim Downie

O čem to je?

Komedie o dospívání neohrabané teenagerky, kterou si vyhlédne špičkový londýnský modelingový agent. Trapné, neurodivergentní Harriet Mannersové se tedy život obrátí vzhůru nohama a musí se vydat na cestu sebepoznání, která jí pomůže najít rovnováhu mezi střední školou a profi modelingovým světem.

Podle stejnojmenného románu od Holly Smale.

Trailer

A jaký je náš ortel?

I když jsem již „dříve narozený“ tak mně něco takového, jako Geek Girls i baví. Kontrast mezi povrchním světem, tady prezentovaný módní show a chytrou dívkou Harriet Manners, která hledá ve slovníku význam slova geek, je pojat jako komediální s trochou dramatu. Od toho se odvíjí děj, plný klasických scén, které pobaví, ale nijak nepřekvapí. Její touha se začlenit do „normálního světa“ dostane velkou příležitost při cestě na London Fashion Week a zřejmě bude zábavné sledovat, jak si s tím poradí. Jen jsem připraven, že dostanu odlehčenou story bez invence, která se třeba takové Emily In Paris asi nevyrovná.

  • Kontrast mezi povrchností a chytrostí
  • Klišé děj
60 %
Mé hodnocení
richardK

Na jednu stranu téma je pro mě zábavné a zajímavé, ale na druhou stranu jsem se bála, že to bude až moc pro třináctileté. Naštěstí po pilotu ale musím říct, že jsem se bavila. Je to takové správně nevinné, ale zábavnou formou, kterou si užívám i já ve 34 letech.

Rozhodně nejde o příběh, který by byl nějak nepředvídatelný nebo vás udržoval v napětí. Je to vyloženě nenáročná oddychovka se sympatickou hrdinkou a lehce pohádkovým (dětským) příběhem, který má mladé divačky motivovat k tomu, aby si snily velké sny a potom si za nimi šly. Takže já jsem spokojená.

  • sympatická hrdinka
  • příjemná atmosféra
  • hezky naivní
  • může motivovat mladé divačky
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
litllewitch

litllewitch

První epizoda byla slabší, ale pak se to trochu rozjelo a nakonec je to celkem koukatelný. Taková příjemná...
před 14 týdny
Římanka

Římanka

Já tu holku asi navždy uvidím jako Alicent.
před 7 týdny
Další články k tématu