9. 6. 2024

Týden v obraze: The Boys, House of the Dragon, Hotel Cocaine a další...

Týden v obraze: The Boys, House of the Dragon, Hotel Cocaine a další...

Týden: 10. června – 16. června

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 20 seriálů. Z toho je 9 novinek (45 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 4 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Presumed Innocent a nejočekávanějším seriálem je 4. série The Boys, který má těžkou konkurenci v House of the Dragon (Hra o trůny: Rod draka).

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Malory Towers (BBC, 5. série)

Seriálové zpracování stejnojmenné knižní série Enid Blytonové.

Six Schizophrenic Brothers (Discovery Channel, novinka)

Děsivý příběh americké rodiny rozvrácené šílenstvím, kdy se u šesti z dvanácti sourozenců objeví schizofrenie.

Love Island (CBS, 6. série)

Americká verze britské reality show Love Island. Americká reality show, kde single lidé soutěží v luxusní vile o to najít lásku a vyhrát hlavní cenu. Po celou dobu jsou natáčeni kamerami.

Mozaika (Voyo, novinka)

Čtyřem dětem naruší životy jejich rodiče, kteří se po čtyřiceti letech společného soužití rozhodnou rozvést. Jeden druhého už mají dost, každý chce žít po svém. Ještě před finálním rozhodnutím se ale pouštějí do rekonstrukce rodinného domu, peníze z jeho prodeje by každému měly zajistit základ pro další život. Než vše dokončí, musí je právě jejich dospělé děti přichýlit u sebe, pochopitelně každého zvlášť. I když je možností tolik, nastává v tomto bodě zásadní problém, pěkně velký.

Deadliest Catch (Discovery Channel, 20. série)

Myslíte si, že víte, jaké je nejnebezpečnější zaměstnání na světě? Tipovali byste pyrotechnika? Profesionálního vojáka? Nebo hasiče či horníka? Pokud ano, váš tip by nebyl správný. Všechna tato nebezpečná povolání předčí profese lovce krabů na Aljašce. Dokumentární štáb stanice Discovery se společně s rybáři již několikátou sezónu plaví na širé moře a společně čelí neustálým hrozbám, které může toto prostředí přinést. Každodenní realitou těchto lidí je neustálé ohrožení života, případný pád do vln by byl v podstatě rozsudkem smrti. Přesto se stále znovu a znovu pouští do práce, která se stala jejich životní filosofií…

My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (Netflix, 5. série)

David Letterman se po letech odpočinku od formátu talk show vrací na Netflix s novým pořadem plným pro něj velmi inspirativních hos­tů.

King of Collectibles: The Goldin Touch (Netflix, 2. série)

Tenhle seriál nás zavede do aukčního domu, který se specializuje na vzácné sběratelské kousky. Obchodník Ken Goldin tady se svým týmem expertů diriguje strhující koncert.

Presumed Innocent (Apple TV+, novinka)

Seriál inspirovaný stejnojmenným soudním thrillerovým románem Scotta Turowa vypráví o hrůzné vraždě, která rozvrátí chicagskou prokuraturu, když je ze zločinu podezřelý jeden z jejích členů.

The Boys (Prime Video, 4. série)

Superhrdinové už dávno nejsou tváří spravedlivé síly. Lidské oběti u svých akcí nepovažují za nic neobvyklého. Přesně to je případ Hughieho Campbella. Ten takhle přijde o svoji holku. Brzy poté ho navštíví Billy Butcher, který také nenávidí superhrdiny. Natočeno podle stejnojmenného komiksu, který napsal Garth Ennis.

Doctor Climax (Netflix, novinka)

Život puritánského doktora se obrátí vzhůru nohama, když si začne přivydělávat v novinách se sloupkem pod jménem Doctor Climax.

Mastermind: To Think Like a Killer (Hulu, novinka)

Fascinující nový pohled na ženu, jejíž inovace v oblasti lovu zločinců změnily dějiny. Aby zastavila sériové vrahy, musí se psychiatrická sestra a profesorka Dr. Ann Burgessová nejprve naučit myslet jako jeden z nich. Seriál s bezprecedentním přístupem k osobnosti, která stojí za vývojem moderního profilování sériových vrahů, vypráví příběh houževnaté Burgessové a jejího soucitu s oběťmi, díky němuž se dostala do centra nejznámějších amerických případů skutečných zločinů. Od všeobecně známých případů Eda Kempera a Teda Bundyho až po méně známé případy, jako je násilník s lyžařskou maskou, Burgessová vyšetřuje a studuje poškozenou psychiku obětí a jejich útočníků a spojuje dvě poloviny jednoho příběhu, aby dopadla vraha. Doktorka Burgessová, která byla doposud spíše neopěvovanou hrdinkou, ovlivnila nejen FBI, ale také se radikálně zasadila o osud žen v Americe.

Alone (History, 11. série)

Deset mužů se pokusí přežít v divočině Vancouver Island tak dlouho, jak jen budou moct. Se sebou mají jenom to, co unesou jejich batohy, a kamery na zdokumentování jejich dobrodružství. Ocitnou se v drsném prostředí, kde musí lovit, stavět si přístřešky a bojovat s predátory, aby přežili.

Joko Anwar's Nightmares and Daydreams (Netflix, novinka)

Běžní lidé zažívají podivné události, které mohou vést k odpovědím na původ našeho světa a hrozbám, které ho brzy čekají.
V sedmi epizodách nám budou představeny odlišné příběhy a nové herecké obsazení. Diváci mohou očekávat, že v každé epizodě odhalí záhadné události, které vyvrcholí v epickém finále.

Yakshini (Disney+ Hotstar, novinka)

Zatímco se snaží zvrátit kletbu, která ji poutá k Zemi, nadpřirozená bytost (tzv. yakshini) Maya setká s beznadějným romantikem Krishnou.

American Monster (Investigation Discovery, 12. série)

Kriminální drama, které unikátně vypráví příběhy kombinací dramatizace, domácího videa a dokumentárního sty­lu.

DI Ray (ITV, 2. série)

Ray dosáhne povýšení, na které čekala, když je požádána, aby se připojila k vyšetřování vraždy. Hned první den se však dozvídá, že vražda, ke které byla přidělena, je „kulturně specifická vražda“. Srdce se jí sevře – má podezření, že byla jmenována spíše symbolicky pro svůj etnický původ než kvůli svým schopnostem. Ray se nikdy nevyhýbá výzvám, a tak se případu ujímá s odhodláním najít vraha a zároveň poukázat na zjevné předsudky, které do vyšetřování vnášejí její kolegové. A není to vůbec snadné. Nejde o běžnou vraždu, ale o proniknutí hluboko do nebezpečného světa organizovaného zločinu. Na tento úkol je více než připravená, ale nepočítala s tím, co v ní tento případ vyvolá – uvědomění, že celý život pohřbívala krizi osobní identity. Pravdou je, že musela pracovat dvakrát tvrději než ostatní. Ne že by nechtěla být Indkou, jen by to měla jednodušší, kdyby byla bílá.

Grantchester (ITV, 9. série)

Britský detektivní seriál se odehrává především ve vesnici Grantchester v hrabství Cambridgeshire, ale děj často přivádí postavy i do okolních vesnic a především do univerzitního města Cambridge. Děj je zasazen do 50. let 20. století. Jako první obyvatel fary s detektivními sklony se představuje anglikánský vikář Sidney Chambers, jeho následovníky jsou reverend Will Davenport (od poloviny 4. série) a vikář Alphy Kotteram (od 9. série). Duchovní v řešení kriminálních záhad zdatně sekundují detektivu inspektorovi Geordie Keatingovi. Seriál je natočený podle souboru povídek The Grantchester Mysteries britského spisovatele a dramatika Jamese Runcieho.

Hotel Cocaine (MGM+, novinka)

Seriál se odehrává v prostředí obchodu s drogami v Miami 70. a počátku 80. let. Sleduje kubánského exulanta a agenta CIA Romana Compteho, který provozuje hotel The Mutiny.

House of the Dragon (HBO, 2. série)

Prequel k seriálu Game of Thrones, se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny a vypráví o historii rodu Targaryenů, kteří bojují v občanské válce.

Ladies in Black (ABC iview, novinka)

Šestnáctiletá Lisa začne o letních prázdninách v roce 1959 pracovat v obchodním domě, kde se seznámí s dalšími zaměstnankyněmi přezdívanými dámy v černém. Podle románu The Women in Black od Madeleine St John.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
suzuki051cj

suzuki051cj

Zabudli ste napísať, že 13.6. sa vysiela 2.polovica 3.série Bridgerton.
před 12 týdny
Fruiko

Fruiko

Pravda, ale jsem ignoroval, protože to není "opravdový" start nové série.
před 12 týdny
Carl0s

Carl0s

Hezky nabitý týden :-) Presumed Innocent King of Collectibles The Boys Bridgerton part 2 + další díly...
před 12 týdny
Další články k tématu