10. 6. 2024

Novinka pod lupou: The Acolyte (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Acolyte (Star Wars: Akolytka)
Žánr akční, dobrodružný, drama, thrillerscifi
Stanice Disney+
Premiéra 4. 6. 2024
Vysílání úterý
Na CZ streamech Disney+ (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 40 minut

O čem to je?

Seriál z univerza Star Wars, který se zabývá tajemstvími narůstající temné strany síly v posledních dnech období Vrcholné republiky (High Republic).

Trailer

A jaký je náš ortel?

Dvě epizody seriálu jsou venku a mé oči je už zhlédly. Rovnou přiznám, že jsem neočekával nic mimořádného, pár vypuštěných info bublin před začátkem odvysílání mně varovalo. Třeba , že jde o zcela nepoznané období, bez známých SW postav. A taky jsem žádnou skvělou podívanou nedostal, jen dobrou. Už vizuál s převahou kulis a minimem exteriérů odhaluje nižší rozpočet. Problém mám i s herci, snaživá Amandla Stenberg nedokáže přenést ve dvojroli chytlavěji emoce, mistr Yord působí jak panák, jen korejský herec Jeong-jae Lee mně zaujal. Zápletka, jak to vypadá, kopíruje tu filmovou, kdy „pán“ v pozadí dává příkazy a Akolytka je plní, protože se chce pomstít za jednu tragickou událost. Vše je namířeno proti Jediům a jak už víme, pomsta a s ní spojené emoce dláždí cestu temné síle. Naštěstí dějově to je zvládnuté velmi dobře, byť nějaká ta zkratkovitost tu je, třeba když si Jediové neověří alibi podezřelé z vraždy. Nelze upřít i trochu té záhadné atmosféry. Takže budiž, poznat historii Star Wars není tak špatný nápad, byť nic objevného nepřináší.

  • Poznání doby dávno minulé
  • Trochu napínavé to je
  • Oproti jiným SW seriálům slabší vizuál
  • Nic objevného tu není
  • Herci
50 %
Mé hodnocení
richardK

Za mě jsou všechny SW seriály podobné. Nejsem žádný milovník této značky, ale když na něco narazím, tak se úplně v pohodě podívám. Jen prostě neznám celý ten kánon a ztrácím se v místech i postavách. Naštěstí to není extra komplikované, ty zápletky jsou podobné pořád dokola a když se vytasí světelné meče, tak jsem spokojená.

Tady úvodní scéna fajn, celkově i ten příběh nebyl špatný. Naopak casting hlavní hrdinky za mě nic moc, nelíbí se mi vzhledově a nelíbí se mi její dredy, které očividně má posledních 16 let úplně beze změny. Ale tak to je jen můj osobní problém, pořád tady je příběh, který se sledovat dá – stejně jako ostatní SW seriály.

  • úvodní scéna
  • příběh se dá v pohodě sledovat
  • pro neznalce to splývá s ostatními SW seriály
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Micuda98

Micuda98

Moje největší výtka je zvrat jako z jihoamerický telenovely. 😅🤣
před 12 týdny
DanielV

DanielV

Podle mě je Acolyte zklamání roku zatím. Obsazení katastrofa. Scénář proti kanónu. A režie hlavně třetího...
před 12 týdny
Další články k tématu