12. 6. 2024

Novinka pod lupou: Becoming Karl Lagerfeld (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Becoming Karl Lagerfeld
Žánr životopisný, drama, minisérie
Stanice Hulu
Premiéra 7. 6. 2024
Vysílání celá série k dispozici (6 epizod)
Délka pilotu 44 minut

O čem to je?

Seriál nás zavede do srdce 70. let, do Paříže, Monaka a Říma, abychom sledovali impozantní rozkvět této složité a ikonické osobnosti pařížské módy, již poháněla ambice stát se císařem módy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál nás zavede do srdce 70. let, do Paříže, Monaka a Říma, tvrdí na úvod popis obsahu. Že nás ale zavede spíše do světa gayů, o tom už není nikde ani slovo. A to je ta největší slabina seriálu, který se z poloviny věnuje platonickému vztahu Lagerfelda vůči Jaquese de Bascher a jeho osobnímu životu (zemřel na AIDS a Lagerfeld byl u jeho skonu). Tou druhou je značná popisnost některých scén jako s Marlen Dietrich, která škodí v rámci pouhých 6 epizod, byť dialogová vytříbenost tady je. Naopak kladem je volba skvělého Daniela Brühla v hlavní roli slavného návrháře, který dokáže svým vystoupením zapadnout do atmosféry doby, o které seriál pojednává. Jen je to málo a dost se divím, že francouzští tvůrci nepopustili uzdu své fantazie tak, jako Lagerfeld na vzestupu mezi elitu Haute Couture.

  • Daniel Brühl
  • Gay linka
  • Mnohdy zbytečně zdlouhavé scény
50 %
Mé hodnocení
richardK

Asi jsem nepostřehla informaci, že rok 2024 má nějakou zvláštní úchylku na tvoření životopisných dramat mapujících bouřlivá sexuální dobrodružství světových módních návrhářů 2. poloviny 20. století. Protože tohle už je minimálně třetí nebo čtvrtý seriál doslova na jedno brdo, a to jsme teprve v polovině roku.

A nejhorší je, že ty seriály jsou opravdu na jedno brdo. Jen vyměňte jméno a obličej a okopírujte životní příběh, buch a máte seriál. Neříkám, že se na to nedá dívat, to rozhodně ne. Jen je to ale těžké deja-vu a člověk, který se v módě tak úplně nevyzná, nějak tyhle osobnosti prostě nedokáže rozeznat.

  • fajn na sledování
  • splyne v davu stejných seriálů
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu