15. 6. 2024

Novinka pod lupou: Fantasmas (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Fantasmas (Máma k nakousnutí)
Žánr komedie
Stanice HBO
Premiéra 7. 6. 2024
Vysílání pátek
Na CZ streamech Max (k dispozici i dabing)
Délka pilotu 29 minut

Kdo?

Tvůrci Julio Torres
Hrají Julio Torres

O čem to je?

Hlavním hrdinou je Julio, který vypráví příběh o tom, jak ztratil malou zlatou ústřici. Během hledání potkává nové lidi a má čas nad věcmi přemýšlet. Skrze svůj jedinečný úhel pohledu okořeněný komediálními příběhy o svých zážitcích naviguje diváky korporátním a dysfunkčním New Yorkem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přísahám, že HBO bossové tohle viděli, jen koukli na postavy, nerozuměli ani slovo (protože to nemá hlavu ani patu), v hlavě jim zablikala woke žárovička, tak pěkně zatleskali na té poradě jako malé děti a řekli si, že přesně tohle zaškrtne všechna políčka, která se zaškrtnout musí. Ale v realitě je to jedna z největších s*aček, které jsem za svou seriálovou kariéru viděla.

  • vše od A do Z
0 %
Mé hodnocení
ragelly

Fantasmas je těžkotonážní satira na LGBT a Q a skutečně musíte mít dost fantazie, abyste odhalili veškeré myšlenkové pochody tvůrců v satiricky pojatých scénách, kde si musíte pohlídat každé slovo. A to je něco, co nesedne každému. Hned v první epizodě mně hodně pobavila gay variace na populární seriál Alf. Nakonec i význam Q. Jenže tvůrci to mohli přeci jen více odlehčit, aby se divákům z toho nezavařil mozek. Třeba jak to dělá Terry Pratchett a filmařská Barva kouzel. Nebo více zdramatizovat jako Stanley Kubrick v Mechanickém pomeranči. Tvůrci si pak diváckou zvědavost pojistili angažováním hereckých hvězd – Steve Buscemi, Paul Dano, Emma Stone. Zda to bude stačit na divácký ohlas si nejsem jist, protože koncipování seriálu míří do vod, kde se podobné díla hůře prosazují. Ale právě i o tom seriál je

  • Místy vytříbená satira
  • Věnováno LGBTQ
  • Náročné na sledování resp.pochopení
  • Obsahově méně přítažlivé
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Anyk

Anyk

Já už začínám být traumatizovaná jen z toho, když vidím ten mladíkův ksicht pokaždé, když si otevřu...
před 13 týdny
ragelly

ragelly

😀🤣
před 13 týdny
ragelly

ragelly

richardK přidal svoje hodnocení a je mnohem mírnější než já, tak si můžete přečíst 😊😊
před 13 týdny
Další články k tématu