12. 7. 2024

Novinka pod lupou: Tasūketsu (Nippon TV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tasūketsu
Žánr akční, drama, thriller, anime
Stanice Nippon TV
Premiéra 2. 7. 2024
Vysílání úterý
Délka pilotu 24 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Anna Nagase, Yuto Uemura

O čem to je?

Příběh sleduje skupinu pěti osob ve světě, kde lidé náhle zmizeli. Tajemný samozvaný „Císař“ je shromáždí prostřednictvím anonymních zpráv a nechá je zúčastnit se hry. Účastníci odpovídají na otázku „Chceš žít, nebo zemřít?“. Hra má jediné pravidlo: „Většina umírá.“

Trailer

A jaký je náš ortel?

Znáte japonské Alice in Borderland? Hned jsem si na to vzpomněl, když jsem narazil na tohle anime a řekl jsem si, že to zkusím.

Námět je asi nejzajímavější věc na seriálu. Vybraný počet přeživších (většina lidí záhadně zemřela) je nadále eliminován pomocí jednoduchých otázek, až zbyde jeden, který bude mít čest setkat se s „emperorem“. Proč, jak, kdo za tím stojí, se nejspíše teprve dozvíme a mezitím budeme sledovat jednotlivé postavy, jak se snaží přežít (samotnou hru i mezi sebou) a najít odpovědi.

Postavy jsou celkem v pohodě, na anime nejsou nijak afektované (až na jednu scénu) a praštěné, což oceňuji. A zvrat v závěru epizody mě dokonce dokázal nalákat i na další sledování. Tohle by si mohli užít i diváci, kteří nejsou zarytými fanoušky anime.

  • Námět
  • Zvrat v závěru epizody
  • Postavy
70 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
darbak

darbak

Ne. Jak mě to ze začátku docela zaujalo, po třetím dílu končím. Je to šíleně komplikované, nedává to...
před 8 týdny
Další články k tématu