15. 7. 2024

TRIP - návrat legendy a kvalitní detektivky v tipech týdne

TRIP - návrat legendy a kvalitní detektivky v tipech týdne

Tento týden jsme se v týdenní redakční inspiraci premiérami máme tři tipy.

Snowpiercer

Snowpiercer (Ledová archa)

Základní údaje

Žánr Drama / Akční / Thriller
Stanice AMC
Premiéra 21. července 2024
Stav 4. série

O čem to je?

Dystopický thriller Snowpiercer se odehrává sedm let poté, co se svět proměnil ve zmrzlou pustinu. Vypráví příběhy přeživších, kteří žijí v dlouhém vlaku, který je neustále v pohybu a jezdí napříč Zemí.

Seriál vychází ze stejnojmenného filmu a také z původní komiksové předlohy z roku 1982.

Proč to doporučuji?

Na tohle jsme všichni čekali opravdu dlouho! A dočkali jsme se. Jeden z malá seriálů, které jsem sledoval v režimu týden, co týden, takže jeho finální série si moje doporučení prostě zaslouží!

Fruiko

Během dneška sice začíná druhá řada šílené vražedné opice Hit-Monkey, na kterou se taky celkem těším, jenže v neděli nás – KONEČNĚ !!! – čeká první díl závěrečné čtvrté série Snowpiercera, a tak tady samozřejmě doporučím Archu. Sice tento seriál během let ztratil na kvalitě, třetí řada mi přišla hodně slabá, nic to však nemění na tom, že jsem po těch více než dvou letech na tuto poslední sérii hodně zvědavý. Tak snad tvůrci příběh tohoto dlouhého vlaku náležitě uzavřeli.

Furiant
Lady in the Lake

Lady in the Lake (Žena v jezeře)

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie / Retro
Stanice Apple TV+
Premiéra 19. července 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Příběh se odehrává v 60. letech v Baltimore. Maddie Schwartz je manželka a matka, kterou nevyřešená vražda donutí vydat se na kariéru investigativní reportérky. Během vyšetřování se setká s Cleo Sherwood, tvrdě pracující ženu, která se musí vypořádat s mateřstvím, více zaměstnáními a svou vášní v agendě za práva černochů v Baltimore.

Minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Laury Lippman.

Proč to doporučuji?

Asi nejnabitější červencový týden přináší několik zajímavých novinek. Velmi mě překvapilo Festning Norge, tam téma zní jako něco, co by mě mohlo hodně bavit. Nakonec ale jako tip volím Lady in the Lake, kde se mi líbí obsazení i popis. Snad to bude správné mystery, které mě udrží v napětí od začátku do konce.

ragelly
The Jetty

The Jetty

Základní údaje

Žánr Krimi / Thriller
Stanice BBC One
Premiéra 15. července 2024
Stav Novinka

O čem to je?

Jednoho dne vypukne v prázdninovém domě v malebném jezerním městečku v hrabství Lancashire požár. Detektivka Ember Manning musí zjistit, jak to souvisí s podcastem novináře, který vyšetřuje odložený případ pohřešované osoby, a s nezákonným „milostným“ trojúhelníkem mezi dvacetiletým mužem a dvěma nezletilými dívkami.

Jakmile se však Ember přiblíží k pravdě, hrozí, že jí to zničí život – donutí ji to přehodnotit vše, co si myslela, že ví o své minulosti, přítomnosti a městě, které vždy nazývala domovem.

Proč to doporučuji?

Krimi, BBC a Jenna Coleman v hlavní roli, ani nepotřebuju slyšet víc, abych věděl, že tenhle seriál chci vidět. Sice mě láká i norské drama Festning Norge, ale to je pro mě hůře dostupné a tak si v klidu naladím iPlayer a kouknu, jestli to Claře jako detektivce v seriálu The Jetty půjde.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Arkantos

Arkantos

Vie niekto či ten Snowpiercer bude znova na Netflixe? Tretiu sériu som zatiaľ nevidel tak by som to pozrel...
před 7 týdny
Carl0s

Carl0s

Nikdo? Tak jo, budu jediný, mega se těším na novou řadu mého secret guilty pleasure Too Hot to Handle :D Jo...
před 7 týdny
Fruiko

Fruiko

Trošku se bojím, že ne.
před 7 týdny
Další články k tématu