14. 8. 2024

Netflix TOP 10 za 32. týden – superhrdiny porazila vyšetřující školačka

Netflix TOP 10 za 32. týden – superhrdiny porazila vyšetřující školačka

Tipovačka

I tento týden můžete hádat, jak to za týden dopadne! – tipujte dole ↓

Tak minulý týden A Good Girl's Guide to Murder (Příručka k vraždě pro hodné holky) překvapila a vytřela nám oči s tím, že se seriál umístil první a tento týden nám seriál vytřel zrak tím, že tento úspěch zoopakoval a to proti docela silné konkurenci v podobě poslední série The Umbrella Academy (Umbrella Academy), která tím pádem během svého startu ostrouhala a bere až stříbrnou medaili. Což je teda pro komiksárnu pořádným zklamáním.

A Good Girl's Guide to Murder (Příručka k vraždě pro hodné holky) si dokonce oproti minulému týdnu trochu zlepšila čísla, takže šeptanda funguje a a davy mají seriál rády. Sice to není jako s Fool Me Once (Podruhé mě neoklameš), které mi seriál značně připomíná (v takové verzi pro mladší publikum), ale i tak je to takový menší nenápadný hit, kde Netflix nejspíš za málo peněz (koprodukce s BBC) dostal hodně muziky.

Ale zpátky k The Umbrella Academy (Umbrella Academy), což měl být podle mých minulých odhadů jednoznačný hit týdne. Jenže se tak nestalo. Na počet zhlédnutí to je v hrubých číslech s první místem plychta, ale když se do čísel ponoříme hlouběji, tak to je docela průšvih. Seriál premiéroval s třetinou prosledovaných hodin, co třetí série (i když je pravda, že měl o pár epizod míň, takže to mu hraje alespoň trochu do karet). Ale i v přepočtených číslech na počet zhlédnutí to je strašné a oproti premiéře před dvěma roky jsou čísla poloviční a to třetí série také startovala v létě, takže na vedro se seriál zrovna vymlouvat nemůže. Uvidíme, jestli si lépe povede v následujících týdnech, ale moc růžově to nevidím, protože se začnou pomalu do programu hrnout podzimní hity a on rychle upadne do zapomnění. O tom svědčí i to, že se zatím do žebříčku nevrátila ani žádná z předchozích sérií, což je u silných značek skoro pravidlem. Skoro jakoby fanoušci seriálu za ty dva roky odrostli.

Kdo ovšem trpí ještě víc, tak je Cobra Kai. Propad z druhého místa na osmé je pořádná ťafka. 100 milionů prosledovaných hodin se podaří přehoupnout a nejspíš druhá půlka přinese nějaké další prosledované hodiny, ale i tak by člověk čekal od finále trochu větší čísla.

Když vynecháme The Umbrella Academy (Umbrella Academy), tak nově umístěnými novinkami tohoto týdne je britská verze Love is Blind a nesmrtelný animák pro děti Gabby's Dollhouse (Gábinin kouzelný domek). Ten už de dočkal 10. série a 3 miliony zhlednutí při premiéře by tomu mohl závidět lecjaký seriál pro velké.

Mezi neanglicky mluvenými seriály stále dominuje nejnovější série Élite (Elita) sic to je s čísly, která nestojí ani za zmínku (pomalu by nedalo ani na 9. příčku globálního žebříčku).

Pořadí Minule Jméno Týdnů Prosledované hodiny Zhlédnutí
1. 1. A Good Girl's Guide to Murder (Příručka k vraždě pro hodné holky) – 1. série 2 38 900 000 8 400 000
2. N The Umbrella Academy (Umbrella Academy) – 4. série 1 47 500 000 8 400 000
3. 3. Simone Biles: Rising (Simone Biles se zvedá) 4 6 500 000 3 700 000
4. N Love is Blind: UK (Láska je slepá: Spojené království) – 1. série 1 14 400 000 3 600 000
5. N Gabby's Dollhouse (Gábinin kouzelný domek) – 10. série 1 7 300 000 3 000 000
6. 7. Joe Rogan 2 3 200 000 2 900 000
7. 5. Unsolved Mysteries (Nevyjasněné záhady) – 4. série 2 10 600 000 2 700 000
8. 2. Cobra Kai (Cobra Kai) – 6. série 4 7 800 000 2 400 000
9. 6. Too Hot to Handle (Too Hot to Handle) – 6. série 4 14 100 000 1 500 000
10. 9. Vikings (Vikingové) – 3. série 5 8 200 000 1 300 000

U nás to sice The Umbrella Academy (Umbrella Academy) také na první příčku nedotáhla, ale podařilo se jí alespoň do první desítky protlačit první sérii. Takže u nás někdo přeci jen na předchozí díly vzpomínal, nebo seriály posbíral nějaké nové fanoušky. Každopádně první stejně jako v hlavní žebříčku je A Good Girl's Guide to Murder (Příručka k vraždě pro hodné holky).

Jinak je český žebříček s tím globálním velmi shodný. Může za to absense velký neanglicky mluvených seriálů, které jindy plní druhou polovinu žebříčku, letošní léto jim ale nějak nepřeje a tak nás nečeká v tabulce žádné překvapení. Snad stojí za zmínku jen The Decameron (Dekameron), který zaznamenává úspěchy právě jen ve střední Evropě a Turecku, kde na něj nejspíš koukají Středoevropané na dovolené.

Tipovačka
Toto kolo tipovačky je za námi. Pokud si chceš tipování zkusit, tak aktuální tipovačku najdeš v posledním článku této série.

Pár informací k tipovačce

Letošní žebříček už je konečně připraven, tak se můžete podívat, jestli jste se dostali do první 25, nebo budete muset ještě zabrat.

Z velkých hitů dorazí tento týden jen nejnovější série Emily in Paris, ale té bude také jen půlka, tak uvidím,e jestli dokáže zacvičit s žebříčkem.

Jak se dařilo vám najdete přímo u tipovačky v minulém článku.


Máte odtipováno? A porazí už někdo Bridgertonovi?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
_karel_

_karel_

Ale no tak... "stříbrnou medaily"?
před 4 týdny
Zetha

Zetha

Tvoje body z tohoto kola: 1 bod (což je stejně nebo lépe než 75 % učastníků tohoto kola) Koukám, že...
před 4 týdny
Kolombo

Kolombo

Nula. Čistá práce :D Masakr tenhle týden. Zuby nehty se držím na posledním místě viditelného žebříčku. No...
před 4 týdny
Další články k tématu