16. 8. 2024

Novinka pod lupou: Batman: Caped Crusader (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Batman: Caped Crusader (Batman: Rytíř v plášti)
Žánr animovaný, akční, dobrodružný
Stanice HBO Max
Premiéra 1. 8. 2024
Vysílání celá série k dispozici (10 epizod)
Na CZ streamech Prime Video
Délka pilotu 25 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Animovaný seriál je převyprávěním známého příběhu o netopýřím muži.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Matt Reeves přišel v roce 2022 s detektivním pojetím Batmana a animovaný seriál Rytíř v plášti v tomto pojetí pokračuje. A daří se mu to zdařile. Děj se odehrává v době, kdy Batman je ještě spíše přeludem a o jeho existenci se moc neví. Ale se svými budoucími spojenci (nejenom) se setkává v rámci vyšetřování vybuchujících budov a záhadných úmrtí, které vyšetřuje Harvey Dent a dcera komisaře Gordona, Barbara. Nechybí ani úhlavní nepřítel Penguin, tady matka dvou synů, která se s jejich „výchovou“ moc nepáře. Posléze je Batman po pár svých akcí označen jako kriminální živel a gothamská policie na něj pořádá lov. Tudíž nic, co bychom neznali. Atmosféra je temná, jako příběh, který je povětšinou zahalen nocí, a zápletka napínavá. V ději se sice objeví pár nedokonalostí a jednotlivé příběhy sází hodně na jistotu, ale pobavit dokážou a vzhledem ke kratší stopáži epizod seriál rychle uplyne. Výhodou je, že každá epizoda řeší jiný případ, jen hlavní linka s hlavními postavami zůstává, jako temný tón, podpořený převážně nočními scénami. Jen duchařský díl byl trochu mimo.

  • Noir detektivní pojetí
  • Kratší délka epizod
  • Hodně rutinní provedení
  • Nepřináší nic nového v rámci postav
  • Epizoda s duchem
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu