22. 8. 2024

Novinka pod lupou: Time Bandits (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Time Bandits (Zloději času)
Žánr dobrodružný, komedie, fantasy
Stanice Apple TV+
Premiéra 24. 7. 2024
Vysílání středa
Na CZ streamech Apple TV+
Délka pilotu ? minut

O čem to je?

Televizní adaptace filmu Terryho Gilliama z roku 1981 Zloději času, jehož hlavním hrdinou je malý chlapec, který ve svém pokoji objeví portál pro cestování v čase.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Applu se nelíbí nízká sledovanost, zvažuje změnu po vzoru Netflixu. Článek jsem si přečetl krátce po zhlédnutí obou dílů Time Bandits. A ani se nedivím. Jistě, Apple TV+ dělá nákladnou produkci, ale mnohdy spíše pro užší a náročnější skupinu diváků. A občas se netrefí do vkusu. Mezi takové seriály bych zařadil i Time Bandits, pod taktovkou Taiky Waititiho. O jeho schopnostech nelze pochybovat, jenže někdy se urve z řetězu a jak se říká „všeho moc škodí“ (vzpomeňte na čtvrtého Thora). Záplava místy až dementního humoru dokáže občas i nudit. A zloději, kteří prochází časovými portály, jsou sice zábavní, ale stále jako přes kopírku. Jako jejich opak je tady chlapec Kelvin, rozumbrada, zabývající se historií. Zde je vše v pořádku a u scény s výběrem do fotbalových týmů jsem se smíchy neudržel. Baví i scény s jeho rodiči. Protiváhou tu je temný tón s pánem podsvětí a příšerky dávají aspoň na chvíli zapomenout na místy otravně působící postavy. Seriál si pak utahuje z nešvarů lidského chování a náhledu na některé známé historické skutečnosti, jen by se u toho nemuseli pokaždé všichni pitvořit, jak pitomci. Seriál je adaptací filmu Terryho Gilliama, který jsem neviděl, ale ten byl dle recenzí také takový úlet, takže pokud jste s více bláznivým humorem v souladu, budete se bavit.

  • Postava Kevina
  • Občas děj pobaví
  • Lisa Kudrow
  • Místy až dementní / bláznivý humor
50 %
Mé hodnocení
richardK

Trošku jsem doufala, že to nebude až tolik pro děti, i když jsem trošku předpokládala, že bych se ve svých očekáváních měla mírnit. Nakonec se pilot sledovat dal, ale myslím, že seriál by se dal vytvořit mnohem zábavněji, kdyby byl víc temný až hororový.

Téma je ale parádní. Přesně tyto příběhy mě moc baví, když je někde nějaká tajná brána, která vám otevírá dveře nekonečným možnostem. Takový příběh nemá žádná omezení, tvůrci si můžou vymyslet úplně cokoliv. Vím, že tohle je adaptace, takže tam mají možnosti okleštěné, ale třeba to může někoho do budoucna inspirovat k vytvoření kouzelného seriálu, u kterého se napětí bude dát krájet. Tady to úplně nezafungovalo. Ale koukat se na to dá.

  • super téma
  • zpracování pro všechny generace
  • líbilo by se mi to víc temnější
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu