8. 9. 2024

Týden v obraze: Tulsa King, Old Man, My Brilliant Friend a další...

Týden v obraze: Tulsa King, Old Man, My Brilliant Friend a další...

Týden: 9. září – 15. září

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 34 seriálů. Z toho je 17 novinek (50 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 7 seriály. Nejočekávanější novinkou je Lakseøya a nejočekávanějším návratem je druhá série Tulsa King.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Deha (Show TV, novinka)

Geniální mladý matematik Devran se snaží pěstovat svůj talent, zatímco se postaví svému zlému otci.

Dumas (ICI Radio-Canada Télé, novinka)

Bývalý voják Jean Dumas založil se svou partnerkou Stéphanie soukromou vyšetřovatelskou agenturu. Jenže zatímco firmě se vede skvěle, jejich vztah na tom tak růžově není…

My Brilliant Friend (HBO, 4. série)

Elena vzpomíná na společné chvíle s nejlepší přítelkyní Lilou, která nedávno beze stopy zmizela. Ztráta nejbližší přítelkyně je pro Elenu velká rána, a proto se rozhoduje sepsat šedesátileté přátelství do jednoho příběhového celku. Vše začíná v 50. letech na neapolské základní škole… Adaptace stejnojmenné knižní série od italské spisovatelky Eleny Ferrante.

Hot Wheels Let's Race (Netflix, 2. série)

Šestice talentovaných dětí se v tréninkovém táboře Super Garáž učí, jak se stát hvězdami nové generace úžasných závodníků.

Pickle Storm (CBBC, novinka)

Devítiletá Pickle spolu se svými rodiči musí opustit Kleftanii, svět plný magie, draků a válečníků, a uchýlí se do britského městečka Middlingtonu, kde je pro ně všechno nové a podivné.

The Drew Barrymore Show (CBS, 5. série)

Drew Barrymore uvádí příběhy o lidech, hostech z řad celebrit, segmenty o životním stylu a příspěvky z terénu, které jsou poháněny jejím nakažlivým humorem a optimismem.

The Teacher (Channel 5, 2. série)

1. série Sledujeme Jennu, učitelku, jejíž život se obrátí naruby poté, co je obviněna ze sexuálního styku s jedním ze svých studentů. Jelikož se opila, na onu noc si nepamatuje. Snaží se zjistit, co se vlastně stalo, a očistila tak své jméno. 2. série Dani je učitelka, která miluje svou práci. Je mentorkou a inspirací pro své studenty, ale chybí jí správně fungující manželství se skutečnou intimitou a vzájemnou touhou. To ji přivede k impulzivnímu románku s kolegou, který zpočátku uspokojí všechny její potřeby, ale vztah se brzy vymkne kontrole. Když se na školním výletě ztratí žák, Dani si právem vyčítá, že se nechala příliš snadno rozptýlit. Když věci naberou zlověstný směr, je nucena lhát a rychle zjistí, že se jí život rozpadá na kousky. Riskuje všechno, aby napravila křivdy, které má zčásti na svědomí.

Jack Whitehall: Fatherhood with My Father (Netflix, novinka)

Jack Whitehall vyrazí s tátou do světa, aby přišel na kloub několika důležitým věcem, ze kterých má po narození dcerky pořádnou hlavu.

Les Armes (TVA, novinka)

Důstojník Louis-Philippe Savard přebírá velení nad operacemi v Kanawatě, kde nedávno během tréningu tajného komanda JTF16 došlo k smrti elitního vojáka.

The Chicken Sisters (Hallmark Channel, novinka)

Městečko Merinac je rozdělené desetiletí trvajícím sporem mezi majiteli restaurací se smaženým kuřetem Mimi's a Frannie's. Spor rodin nejvíc odnáší Amanda, která léta pracovala pro svou matku v Mimi's, dokud se nevdala za Franka z Frannie's. Když do města zavítá reality show Kitchen Clash, naskytne se příležitost dlouholetý spor vyřešit. Ale nejprve vyplynou na povrch různá tajemství. Podle stejnojmenného románu K.J. Dell’Antonia.

Waterloo Road (BBC One, 14. série)

Britský seriál ze středoškolského prostředí. Vypráví o problémech a úspěších studentů, učitelů i dalšího personálu soukromé střední školy Waterloo Road.

Human Error (Nine Network, novinka)

Seriál inspirovaný skutečnými událostmi sleduje detektivku Holly O'Rourkeovou a její tým z oddělení vražd ve chvíli, kdy zdánlivě jasné vyšetřování vraždy hrozí zničit její kariéru, rodinu i víru ve spravedlnost. Zatímco se snaží napravit svou osobní i profesionální pověst, Holly a její tým odhalují zločinné spiknutí, které navždy změní jejich životy.

Marco Lachance (Noovo, novinka)

Život Marca Lachance nemůže být vzdálenější od jeho dávných snů, že bude rockovou hvězdou. Ale se svým nekonečným optimismem se ke své hudební vášni vrátí.

Gangmaegang (Disney+, novinka)

Členové kriminálního oddělení s nejhoršími výsledky v zemi se rozhodnou stát tím nejlepším, když dostanou nového elitního šéfa.

Ángel Di María: Romper la pared (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál věnovaný argentinskému fotbalistovi Ángelovi Di María od jeho nuzného dětství až k titulu mistrů světa.

Into the Fire: The Lost Daughter (Netflix, novinka)

Houževnatá matka odhalí složitou záhadu kolem zmizení dcery v roce 1989, kterou dala předtím k adopci.

Lakseøya (Netflix, novinka)

Seriál sleduje malou pobřežní komunitu v Norsku, kde žijí dvě rodiny, které jsou zapřisáhlými nepřáteli a konkurenty v celosvětovém lososovém průmyslu.

Pera Palas'ta Gece Yarısı (Netflix, 2. série)

V historickém istanbulském hotelu je novinářka Esra vržena do minulosti a musí zastavit spiknutí, které by mohlo změnit osud moderního Turecka.
Podle stejnojmenné knihy Charlese Kinga.

The Old Man (FX, 2. série)

Hlavním hrdinou je bývalý CIA agent v důchodu, který si žije v tichosti svůj život. Jednoho dne se u něj však objeví zabiják, který se ho snaží odstranit. Aby si zajistil budoucnost, musí se hrdina vypořádat se svou minulostí.

Taskmaster (Channel 4, 18. série)

Taskmaster je britská komediální show, v níž ‚taskmaster‘ Greg Davies naděluje různé – hlavně vtipné a bizarní – úkoly pěti soutěžícím, obvykle profesionálním komikům.

Ayak Isleri (GAIN, 4. série)

Zkušený misionář Vedat a filozoficky vzdělaná, politicky korektní Evren jsou dvojice pověřená „mimořádně důležitými“ zakázkami bohatého podnikatele. Tato nesourodá dvojice, z níž jeden zavírá oči a plní své povinnosti, zpochybňuje své jméno a vydává se vstříc dalšímu dobrodružství. Více než ve službě se však střetávají sami v sobě.

En fin (Prime Video, novinka)

Když je ohlášen konec světa, Tomás opustí svou ženu a dceru. Jenže když k žádné apokalypse nedojde, Tomás musí čelit svému rozhodnutí…

How to Die Alone (Hulu, novinka)

Melissa je neurotická tlustá černoška, která nikdy nebyla zamilovaná, ale po setkání se smrtí se odmítá spokojit s něčím menším, než po čem touží, což ji vede k tomu, že se za každou cenu stane „tou mrchou“.

In Vogue: The 90s (Disney+, novinka)

Devadesátá léta jsou dekáda, ve které vysoce módní záležitosti opustily přehlídková mola a vkročily do mainstreamu. Tento seriál poskytuje vhled do těch nejproslulejších módních a popkulturních momentů z devadesátek, a to očima Anny Wintour, Edwarda Enninfula a těch největších celebrit ze světa módy, filmu a hudby.

Yali Çapkini (Star TV, 3. série)

Ferit pochází ze zámožné rodiny a je nehorázný sukničkář, proto se jeho děda Halis Ağa rozhodne, že ho ožení s dcerou rodinného přítele.

Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy (Disney+, novinka)

Hledač šprtů objeví artefakt, který změní svět Hvězdných válek a vymění role hrdinů a padouchů. Vydává se na dobrodružnou výpravu, aby obnovil pořádek a stal se zachráncem, který znovu sestaví roztříštěnou galaxii.

Hamster & Gretel (Disney Channel, 2. série)

Sleduje Gretel a jejího Křečka poté, co získají nové schopnosti. Ochranářský starší bratr Kevin teď musí přijít na to, jak spolupracovat s Gretel i jejím mazlíčkem, aby ochránili své město před záhadným nebezpečím.

Strictly Come Dancing (BBC One, 22. série)

Britský předchůdce velice oblíbené české show Stardance – Když hvězdy tančí. I celebrity, do kterých byste to nikdy neřekli, mají talent, pokud jde o tanec. A v každém díle vás o tom naplno přesvědčí.

Tulsa King (Paramount+, 2. série)

Tulsa King sleduje italského mafiána z New Yorku, kterého hraje Sylvester Stallone a který je nucen přestěhovat se na to nejnepravděpo­dobnější místo – do Tulsy ve státě Oklahoma. Děj se odehrává v současnosti a legendární mafián Dwight „The General“ Manfredi je postaven před překvapivý úkol znovu usadit svou italskou mafiánskou rodinu do modernizovaného, přímočarého města Tulsa. Tam se Dwight setkává s překvapivými a nic netušícími postavami, které ho sledují na jeho netradiční cestě k moci.

Magpie Murders (BritBox, 2. série)

Susan Ryelandová je redaktorka, která dostane nedokončený rukopis posledního románu spisovatele Alana Conwaye, jenž jí změní život.

Sister Wives (TLC, 19. série)

Kody Brown se se svými čtyřmi ženami Meri, Janelle, Robyn, Christine a jejich 17 dětmi snaží proplouvat životem jako „normální“ rodinka ve společnosti, která zásadně odmítá a opovrhuje jejich životním stylem. V každé epizodě vidíme fungování této netradiční rodinky, její strukturu, bydlení, finanční otázky atd. Sledujeme polygamní domácnost, ve které jsou si ve skutečnosti jednotlivé Kodyho ženy velice blízké a mají se hodně rády.

Worst Roommate Ever (Netflix, 3. série)

Brutální podvodníci a chladnokrevní zabijáci. Děsivé příběhy o nejhorších spolubydlících, které si nedokážete ani představit.

Nightsleeper (BBC iPlayer, novinka)

Nočního vlaku z Londýna do Glasgow se zmocní neznámí útočníci. Policista Joe Roag, který je shodou okolností na palubě, a ředitelka Národního kyberbezpečnostního centra Abby Aysgarth musí spolupracovat, aby odhalili, kdo za únosem stojí, a zabránili katastrofě.

Van Der Valk (ITV, 4. série)

Svérázný komisař Van der Valk společně se svým týmem vyšetřuje vraždy, které se staly v ulicích Amsterdamu, hlavního města Nizozemska.
Jedné se o remake stejnojmenného seriálu ze 70. let 20. století. Postava komisaře Van der Valka tak také vychází z populární série románů spisovatele Nicolase Freelinga.

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu