15. 9. 2024

Týden v obraze: Agatha All Along, Frasier, From a další...

Týden v obraze: Agatha All Along, Frasier, From a další...

Týden: 9. září – 15. září

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 43 seriálů. Z toho je 21 novinek (49 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 7 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Agatha All Along a překvapivě nejočekávanějším pokračujícím pořadem je – Survivor.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Alt for Norge (TV Norge, 11. série)

Potomci norských imigrantů v Americe se vracejí ke svým kořenům.

V průběhu každé sezóny účastníci odcházejí poté, co nesplnili výzvy. Vítěz každé série znovu potká své příbuzné.

V roce 2011 vznikla i švédská verze Allt för Sverige.

Fortune de France (France 2, novinka)

Rok 1557, Francie je uprostřed hugenotských válek. Za hradbami zámku Mespech, obklopeného nepřátelským světem, bojuje rodina Sioraců o přežití a o své přesvědčení.

Adaptace stejnojmenné románové série Roberta Merleho.

The Wives (Channel 5, novinka)

Rodina Morganových spolu pravidelně tráví dovolenou na Maltě. Když minulý rok zmizela Annabelle, úřady došly k závěru, že spadla z útesu, i když se její tělo nikdy nenašlo. Nyní se rodina vrací a Annabellin manžel Charlie se zdá naprosto v klidu a přivede s sebou novou přítelkyni Jade, která až příliš připomíná jeho ženu. A zbytku rodiny rozhodně nepadne do oka… Annabelliny švagrové dokonce začnou mít pochybnosti o loňské nehodě…

American Sports Story (FX, novinka)

Antologický seriál představuje významné sportovní události a osobnosti naší historie, zkoumá je očima moderního světa a vypráví příběh z různých úhlů pohledu.

První série se inspiruje podcastem Gladiator: Aaron Hernandez and Football Inc a sleduje vzestup a pád hvězdy NFL Aarona Hernandeze. Zaměřuje se na jeho rodinu, kariéru, sebevraždu a odkaz, který zanechal ve sportu i americké kultuře.

Seriál je spin-offem American Horror Story.

Bahar (Show TV, 2. série)

Když je Bahar postavena tváří tvář smrti, odhalí dosud neznámou stránku své rodiny, obzvlášť manžela Timura, který se zvnějšku zdá dokonalý.

Remake seriálu Doctor Cha.

Dancing with the Stars (Disney+, 33. série)

Reality show, ve které slavné osobnosti tančí po boku profesionálních tanečníků o titul krále či královny parketu.

Jedna z mutací této soutěže se vysílá také v České republice pod názvem StarDance – Když hvězdy tančí.

High Potential (ABC, novinka)

Morgan je svobodná matka se třemi dětmi a mimořádnou myslí, která pomáhá policii řešit případy. Vše začne, když hrdinka upraví důkazy, když uklízí na policejní stanici. Policie si ji najme jako konzultantku a přiřadí ji k detektivovi Karadecovi, se kterým Morgan vytvoří nečekaně nezastavitelný tým.

Seriál je adaptací francouzské předlohy HPI – Haut Potentiel Intellectuel, podle které vznikla také česká verze Případy mimořádné Marty a slovenská Výnimočná Nikol.

Nöthin' But A Good Time: The Uncensored Story of '80S Hair Metal (Paramount+, novinka)

Necenzurovaný pohled do zákulisí vlivu kultovní hudební éry na kulturu hard rockové scény 80.let 20.století prostřednictvím upřímných postřehů od renomovaných rockových novinářů.

Body Cam (Osobní kamery pro policii) (ID, 9. série)

Skuteční policejní důstojníci vyprávějí příběhy, ve kterých se rutinní zásahy během pár okamžiků zcela vymkly kontrole, a to v doprovodu záběrů ze svých služebních kamer.

Culinary Class Wars (Netflix, novinka)

V kulinářském souboji se proti sobě postaví 100 uznávaných šéfkuchařů a neobjevených talentů. Pořad, který hodnotí uznávaný Paik Jong-won a šéfkuchař Anh Sung-jae, slibuje ukázat dokonalý souboj kulinářských dovedností a kreativity.

Agatha All Along (Disney+, novinka)

Spin-off seriálu WandaVision.

Soy Georgina (Netflix, 3. série)

Podívejte se s Georginou Rodríguezovou – matkou, influencerkou, podnikatelkou a partnerkou Cristiana Ronalda – na tento emotivní a hluboký portrét jejího každodenního života.

Survivor (CBS, 47. série)

Známá reality show, ve které je skupina soutěžících vysazena uprostřed ničeho, na místě mimo civilizaci. Ti pak hrají o hlavní cenu, kterou je peněžitá odměna. Jsou nuceni s minimálními zásobami spolupracovat a dokázat přežít za mnohdy velmi těžkých podmínek. Vzájemně se postupně v hromadném hlasování vyřazují, až zbyde pouze jediný vítěz, ostatní odejdou s prázdnou.

39 dní, 16 soutěžících, 1 vítěz.

(Počet soutěžících se v několika sezónách liší.)

Sandık Kokusu (Show TV, 2. série)

Příběhy matek a dcer, které se snaží vymanit ze spárů minulosti.

Taş Kağıt Makas (Kanal D, 2. série)

Umut, který má absolutní paměť, se stane právníkem, aby prokázal nevinu svého otce, i když to znamená jít proti vlastní rodině.

The Golden Bachelorette (ABC, novinka)

Spin-off reality-show The Bachelorette, ve kterém se tentokrát seznamují lidé staršího věku.

The Great Australian Bake Off (LifeStyle, 8. série)

Australská verze popularní pekařské show Great British Bake Off.

The Real Housewives of Salt Lake City (Bravo, 5. série)

Další pořad z franšízy The Real Housewives, tentokrát zaměřený na Salt Lake City.

What's Next: The Future with Bill Gates (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál, v němž se Gates zabývá nejrůznějšími problémy a tématy.

Envidiosa (Netflix, novinka)

Vicky svému dlohodobému příteli dá ultimátum: buď se vezmou, nebo je konec. Jenže se přepočítala a skončí sama. Ale svého snu na svatbu se nevzdává a rozhodne se najít si nového partnera. Při tom zároveň zjistí zajímavé věci sama o sobě.

A Very Royal Scandal (Prime Video, novinka)

Dramatické zpracování toho, jak Emily Maitlis zajistila nyní neslavný rozhovor s princem Andrewem.

Danse! (Club illico, novinka)

Dramatický seriál odehrávající se v zákulisí televizní taneční soutěže.

Frasier (Paramount+, 2. série)

Pokračování stejnojmenného klasického sitcomu.

Frasier nyní žije v jiném městě, kde čelí novým výzvám, navazuje nové vztahy a konečně se snaží splnit si pár starých snů.

Haus of Vicious (Bet+, 2. série)

Vstupte do světa ikonické newyorské módní magnátky a šéfky módního časopisu, jejího narcistického manžela a nedoceněných zaměstnanců, kteří se pohybují v krutém světě módy.

Hot Ones (YouTube, 25. série)

Sean Evans zpovídá celebrity u talíře pálivých kuřecích křidélek.

Jersey Shore: Family Vacation (MTV, 8. série)

Bývalí členové štábu seriálu Jersey Shore se znovu setkávají, aby spolu jeli na dovolenou do Miami a dalších destinací.

Kongen befaler (discovery+, 10. série)

Norská verze oblíbené britské soutěže Taskmaster, v níž se pět soutěžících z řad známých osobností snaží co nejlépe splnit často absurdní úkoly.

Gokuaku Joou (Netflix, novinka)

Dump Matsumoto, profesionální zápasnice, která svou kultovní popularitou podnítila rozmach ženského profesionálního wrestlingu a v 80. letech minulého století vzala Japonsko útokem.

Monster (Netflix, 2. série)

1. série vypráví příběh jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů, Jeffreyho Dahmera, na kterého pohlíží očima jeho obětí. Ponoří se hluboko do neschopnosti policie a apatie, která umožnila rodákovi z Wisconsinu zabíjet několik let bez následků. Seriál ukáže nejméně deset případů, kdy byl Dahmer téměř zadržen, ale nakonec opět puštěn na svobodu. Údajně ho policie i soudci přehlíželi díky tomu, že byl dobře vypadající, upravený běloch.

2. série přiblíží případ bratrů Erika a Lylea Menéndezových.

The Penguin (Max, novinka)

Spin-off filmového Batmana z roku 2022, kde si roli Penguina zopakuje Colin Farrell. Příběh se odehrává po událostech z filmu.

(obsah bude upřesněn)

All Creatures Great and Small (Channel 5, 5. série)

Seriál je adaptací autobiografických knih autora Alfa Wrighta alias Jamese Herriota.
Námět knih byl již několikrát zpracován – v padesátých letech jako film a v letech sedmdesátých BBC uvedla seriál, který běžel 7 sezón.


Tato nová televizní adaptace si zachovává svého bohatého ducha 30. let 20. století společně s výjimečným charakterem hlavního hrdiny – mladého venkovského veterináře. Oživuje zábavné, vtipné a srdečné příběhy z venkovského života na severu Anglie pro moderní publikum.

Twilight of the Gods (Netflix, novinka)

Animovaný seriál inspirovaný severskou mytologií odkazuje na události, které vedly ke zničení Midgardu a Asgardu a následné smrti většiny bohů Æsir a Vanir v konečném boji proti zlu, přírodním silám a obrům.

V malé vikingské vesnici žije král a jeho královna, kteří se chtějí vzít. Na svatbě se jim přihodí událost, která způsobí, že se budoucí nevěsta Sigrid, která je dítětem obrů, vydá na šílenou misi pomsty. Přizve si k sobě postavy věštce, trpaslíka a společně vytvoří skupinu, která má za úkol najít jednoho boha a bojovat s ním. Je to mise, je to příběh o pomstě.

Little Miss Innocent: Passion. Poison. Prison. (Hulu, novinka)

Mrazivá třídílná dokumentární série vypráví příběh Kaitlyn Conleyové, 31leté bývalé recepční, která tvrdí, že byla neprávem odsouzena za vraždu Mary Yoderové, své bývalé šéfové a matky svého bývalého přítele Adama, v roce 2015.

La Maison (Apple TV+, novinka)

Seriál nahlédne do zákulisí rodinné dynastie kultovního módního domu, která se kvůli skandálnímu virálnímu videu s hvězdným návrhářem Vincentem LeDuem ocitne v potížích a dlouholetý odkaz najednou visí na vlásku. Perle Foster, Vincentova bývalá múza, která je stále v jeho stínu, se spojí s vizionářskou návrhářkou nové generace Palomou Castel, aby zachránily a obnovily staletý odkaz domu a vydobyly si právoplatné místo v rodině LeDuvových i ve světě módy.

Spellbound (France Télévisions, 2. série)

Patnáctiletá dívka se přestěhuje z malého města v USA do Paříže, aby zde studovala balet. Ale její taneční sen se změní v nadpřirozené dobrodružství, když objeví knihu rodinných kouzel a náhodou do svého života vpustí magická tajemství.

48 Hours (CBS, 37. série)

Jeden z nejpopulárnějších televizních seriálů o skutečném zločinu, vyšetřující šokující případy a působivá dramata ze skutečného života s novinářskou pečlivostí a špičkovou technologií.

Deha (Show TV, novinka)

Geniální mladý matematik Devran se snaží pěstovat svůj talent, zatímco se postaví svému zlému otci.

From (MGM+, 3. série)

Hororový seriál odhaluje záhadu strašidelného městečka v centru Ameriky, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Nedobrovolní obyvatelé musí bojovat o to, aby si zachovali zdravý rozum a pocit normálnosti, zatímco hledají cestu ven. Musí čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které vylézají po západu slunce.

Drag Race España (ATRESplayer PREMIUM, 4. série)

Španělská adaptace franšízy Drag Race. V reality se představuje deset španělských drag královen, které soutěží o hlavní cenu 30 000 € a titul Spain's Next Drag Superstar.

Matlock (CBS, novinka)

Brilantní sedmdesátnice Madeline Matlocková se po úspěchu v mládí vrací do práce v prestižní právnické firmě, kde se snaží svým skromným vystupováním a lstivou taktikou vyhrávat případy a odhalovat korupci uvnitř firmy.

Inspirováno stejnojmenným klasickým televizním seriálem.

Relative Race (BYUtv, 14. série)

Čtyři páry, které mají k dispozici vlastní DNA sekvenci musí závodit od pobřeží k pobřeží a každý den objevit jiného příbuzného, protože v sázce je 25 000 dolarů.

Rescue: HI-Surf (FOX, novinka)

Akční drama sleduje soukromé životy i práci profesionálních záchranářů, kteří chrání a hlídají severní pobřeží O'ahu, jedno z nejvíce nebezpečných pobřeží na světě.

Zrádci (Prima, novinka)

Zábavná soutěžní show jejímž principem je, že skupiny soutěžících plní denní úkoly, ale zásadní je, že každou noc skupina zrádců jednoho z účastníků ze hry vyloučí. Zbylí účastníci mají možnost hlasováním domnělého zrádce odhalit a toho ze hry vyloučit. Celou dobu divák sleduje klasickou a vlastně i oblíbenou zápletku – kdo vyhraje? Lokalitou, kde se pořad točil byl hrad Křivoklát.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu