14. 9. 2024

Novinka pod lupou: Queen Woo (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Queen Woo
Žánr drama
Stanice Paramount+
Premiéra 29. 8. 2024
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 54 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Jeon Jong-seo

O čem to je?

Dobové drama sleduje příběh královny Woo Hee, první ženy v historii, která se stala královnou dvakrát. Ta se vydává na cestu za dědictvím trůnu uprostřed nelítostného boje mezi všemi kmeny pod nadvládou bratrů nedávno zesnulého devátého krále regionu Goguryeo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Korejské seriály už sleduji nějakou dobu, tak jsem si říkal, že bych se mohl podívat i na něco z jejich historie.

Na pilotu se mi nejvíc líbil vizuál. Je to hezky natočené, kostýmy, prostředí, zpracování jsou parádní.
Pak už to ale začíná být takové nudné. I když se v dílu odehrála bitva, nechybělo politické pletichaření, tak mám přesto pocit, že se vlastně pořádně nic nestalo – jakoby tomu chyběla šťáva.
Je ale možné, že v dalších dílech se to teprve ještě rozjede, jelikož tohle byl teprve spíše úvod, díky kterému jsem pochopil prostředí a kontext ve kterém se celý příběh má odehrávat.

Postavy jsou zatím takové nijaké, i když královna působí sympaticky a jsem na ní po závěru zvědavý, co nám ukáže. Takže je asi jasné, že dalším dílům zkusím dát šanci.

  • Vizuální stránka
  • Potenciál do dalších dílů
  • Chyběla tomu šťáva
70 %
Mé hodnocení
darbak
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu