14. 9. 2024

Novinka pod lupou: Those About to Die (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Those About to Die
Žánr historický, drama, akční
Stanice Peacock
Premiéra 18. 7. 2024
Vysílání celá série k dispozici (10 epizod)
Délka pilotu 56 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Iwan Rheon, Anthony Hopkins

O čem to je?

Nákladné drama zasazené do velkolepého, složitého a zkorumpovaného světa gladiátorských sportů ve starověkém Římě. Seriál představuje skupinu různorodých postav napříč mnoha vrstvami římské společnosti, kde se prolínají a střetávají sport, politika a obchod.

Adaptace knihy od Daniela P. Mannixe.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tenhle seriál jsem se těšil už od chvíle, kdy jsem se o něm dozvěděl. Antický Řím a obsazení byly hlavními lákadly. A bavilo mě to, sledování jsem si užil, i když musím přiznat, že zatím jsem se nedočkal takové kvality, jakou jsem od toho očekával, vzhledem k tomu, že má jít o očekávaný a poměrně nákladný seriál.

Pilot mi ale nabídl nějaké to politikaření, pletichaření, akci v podobě závodu koňských spřežení v aréně a hlavně dobře zahrané postavy, z nichž jednoznačně vyčnívají Anthony Hopkins a Iwan Rheon. Zajímavé rozběhnuté dějové linky pak nabízí slibný potenciál a nalákají seriál sledovat dál. Přesto tomu chybí nějaká jiskra, nějaký wow efekt.

Nicméně já rozhodně plánuji sledovat dál a doufám, že z dalších dílů nebudu zklamán.

  • Anthony Hopkins a Iwan Rheon
  • Starověký Řím
  • Zábavný příběh
  • Nenaplnilo očekávání
70 %
Mé hodnocení
darbak

Dva měsíce zpoždění, ale co už. Konečně jsem se dokopala k pilotu a musím říct, že jsem příjemně překvapená. Nemám z toho tak dobrý pocit jako ze Spartaka, i když prostředí je hodně podobné, ale na druhou stranu, pokud si dobře vzpomínám, tam to taky chtělo dát pár dílů, abych si zvykla na atmosféru a zpracování a ponořila se do příběhu.

Tady jsou známé tváře, zajímavé postavy, super prostředí, spousta nahoty… trošku to vypadá jako snaha o kopii, ale to můžeme říct asi o všech seriálech odehrávajících se vždy na podobném místě a v podobné době, že. Důležité je, že fanoušci žánru se budou bavit, o to vždy jde.

Postavy mi zatím v hlavě moc neutkvěly, asi to chce víc času, protože je to jeden z těch seriálů, kde je hrdinů opravdu hodně a chvíli mi trvá, než začnu tušit, kdo je kdo a o co mu vlastně jde.

  • pěkné prostředí
  • pořád se něco děje
  • zábavné postavy
  • zatím se v tom tolik nevyznám
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

Za mě teda po třech dílech spíš zklamání. Nejhorší je určitě ten lacinej vizuál. Nevim, jestli si to zas...
před 5 dny
Další články k tématu