20. 9. 2024

Co jsme sledovali na Netflixu v prvním pololetí 2024

Co jsme sledovali na Netflixu v prvním pololetí 2024

Je to tu! Netflix nám naservíroval další ze svých pololetních reportů s prosledovanými hodinami. Tentokrát za první pololetí roku 2024.

Předplatitelé Netflixu, jsou do Netflixu opravdu zažraní, protože v první polovině roku 2024 zhlédli lidé na Netflixu více než 94 miliard hodin. Pro srovnání v druhé polovině roku 2023 to bylo 90 miliard hodin.

Netflix se hlavně chlubí tím, že nejpopulárnější pořad může být odkukoliv a milovaný kdekoliv. Ilustruje to na příkladu britských seriálů, kde mezi letos nejpopulárnější patří Fool Me Once (Podruhé mě neoklameš) (108 milionů zhlédnutí), Baby Reindeer (Sobík) (88 milionů zhlédnutí), The Gentlemen (Gentlemani) (76 milionů zhlédnutí) a One Day (Jeden den) (39 milionů zhlédnutí). Pokud pozorně čtete týdenní reporty sledovanosti, tak vás ani jeden z těchto názvů nepřekvapí, všechny jsme v nich dopodrobna probírali.

Dál Netflix ukazuje, že i když to mají britské seriály lehčí, tak ani ty neanglicky mluvené na tom nemusí být špatně. Opět to ilustruje na skupině seriálů, rozdělených podle jazyku. První jsou španělský mluvené seriály, kde dominuje Berlín (49 milionů zhlédnutí) a El caso Asunta (Případ Asunta) (31 milionů zhlédnutí). Další skupinou jsou korejské seriály v čele s Queen of Tears (Královna slz) (29 milionů zhlédnutí), Gisaengsu: Deo Geurei (Parasyte: The Grey) (25 milionů zhlédnutí a My Demon (Okouzlující démon) 18 milionů zhlédnutí). Francouzskou sekci sice také zmiňuje, ale tam dominují filmy, takže pro nás nic zajímavého.

Jako nejpopulárnější seriál letoška zmiňuje Bridgerton (Bridgertonovi). To není vůbec žádné překvapení třetí série je v žebříčku nejsledovanějších za celou hitorii Netflix statistik na 6. pozici. Samotná třetí série vygenerovala za pouhé dva měsíce 92 milionů zhlédnutí a celá franšíza pak dohromady 189 milionů zhlédnutí. V porovnání s druhou polovinou roku 2023 se počet zhlédnutí u seriálu Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových) zdvojnásobil a u předchozích sérií Bridgertonových se dokonce zpětinásobil.

Netflix se v tiskové zprávě nezapomněl pochválit ani se seriály, které bodovali na Emmy i když u nich sledovanost není až tak slavná. Ripley posbíral 9 milionů zhlédnutí a The Crown (Koruna) se svou poslední sérií jich měla 12 milionů a na Emmy alespoň nominovaná Griselda patří s 69 miliony zhlédnutími k vítězům v této kategorii.

Netflix si pochvaluje, že se mu daří napříč všemi žánry, ať už jde o sci-fi jako 3 Body Problem (Problém tří těles) (52 milionů zhlédnutí) či realitky Love Is Blind (Láska je slepá), romaňtárny Doctor Slump (Doktoři na dně) (14 milionů zhlédnutí), komedie Machos Alfa (Alfa samci) či nakoupený Young Sheldon (Malý Sheldon) (106 milionů zhlédnutí), a dokumenty American Nightmare (Zlý americký sen).


Chtěli byste větší nakouknutí za oponu? Mám se zase věnovat detailnějším analýzám?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Litocha

Litocha

Troufnu si říct, že Sobík má víc než 8 milionů zhlédnutí. (Aspoň, Fruiko, vidíš, že to někdo čte) :) A...
před 8 hodinami
Fruiko

Fruiko

Jo, tam vypadla druhá osmička.
před hodinou
Další články k tématu