6. 10. 2024

Týden v obraze: Tracker, Superman & Lois, Tomb Raider a další...

Týden v obraze: Tracker, Superman & Lois, Tomb Raider a další...

Týden: 7. října – 13. října

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 51 seriálů. Z toho je 30 novinek (59 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 8 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Tomb Raider: The Legend of Lara Croft a nejočekávanějším pokračujícím seriálem je – Superman & Lois i když konkurence byla veliká.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Haigakura (Tokyo MX, novinka)

Svět, který je podporován čtyřmi bohy známými jako Čtyři zla, je v krizi poté, co dva z nich utekli. Aby obnovili bohy, kteří uprchli do jiných říší a obnovili stabilitu světa, používají písňoví důstojníci známí jako Kashikan „písně“ a „tance“, aby uvěznili bohy v jejich „sai“. Jeden z Kashikan, Ichiyo, který byl kvůli své hluchotě považován za odpadlíka, cestuje do dnešního Japonska, aby našel zlé bohy a vrátil se do svého obyčejného života s pomocí podřízeného boha Tenkó.

Kamonohashi Ron no Kindan Suiri (AT-X, 2. série)

Seriál se zaměřuje na dobrodružství Rona Kamonohashiho, excentrického soukromého detektiva a Totomaru Isshikiho, nekvalifikovaného policisty, jak společně řeší zločiny. Před několika lety byla Ronovi odebrána licence detektiva kvůli jednomu smrtelnému incidentu, ze kterého byl viněn. Později se spojil s Totomaru, protože se nedokázal vzdát řešení záhad, a ten mu kryl záda.

Natsume Yuujinchou (TV Tokyo, 7. série)

Hlavním hrdinou je 15letý chlapec Natsume mající zvláštní a zároveň děsivou speciální schopnost – vidí duchy. Po své zesnulé babičce mu zůstala jedna kniha, kde se o tom svém prokletí dozvídá více. Mezi jmény všech duchů je tam i zvláštní doložka, která jeho i ostatní duchy svazuje. Natsume se rozhodne, že toto pouta zruší a duchy tím osvobodí.

Raise wa Tanin ga Ii (Tokyo MX, novinka)

Yoshino Somei by byla normální středoškolačka, nebýt toho, že je vnučkou vůdce skupiny Somei se sídlem v Ósace, největší organizace jakuzy v Kansai. Jednoho dne Yoshino pospíchá domů poté, co se doslechl o sjednocení největších syndikátů Kansai a Kanto, skupiny Somei a Miyama. To podle článku povede ke sňatku vnoučat vůdců – jedním z nich je sama Yoshino! I přes veškerou snahu zrušit dohodu musí Yoshino odjet do Tokia za svým snoubencem Kirishimou Miyamou, který je nečekaně milý a okouzlující. Přesto se ve škole objeví problémy, a není jich zrovna málo…

Superman & Lois (The CW, 4. série)

Seriál sleduje slavného superhrdinu Supermana a talentovanou novinářku Lois, kteří společně musí zvládat stres, tlak a komplexnost toho, co s sebou přináší rodičovství v dnešní moderní společnosti.

Below Deck Sailing Yacht (Bravo, 5. série)

Kapitán Glenn Shephard a jeho tým v dalším reality počinu pod značkou Below Deck obsluhují luxusní plachetnici Parsifal III. Tady jsou vlny silnější, v sázce je o dost víc a práce je mnohem náročnější než kdy dřív.

1000-lb Sisters (TLC, 6. série)

Sestry Slatonové váží v průměru přes tisíc liber a vždy závisela jedna na druhé. Nyní ve svých 30 letech chce Amy mít děti, ale nemůže kvůli své váze, zatímco její starší sestra Tammy je téměř upoutaná na lůžko.

Yôkai Gakkô no Sensei Hajimemashita! (Tokyo MX, novinka)

Začínající učitel Haruaki Abe má obavy. Je pro něj dost těžké zvládnout lidské studenty bez naříkání si na ně – a teď bude učit ve škole plné příšer?! Pro Haruakiho je to učebna hrůzy, protože jeho zlomyslní studenti používají všechny prostředky, které mají k dispozici, aby ho zesměšnili! Je tato třída předurčena k neúspěchu?

Killer Cakes (Prime Video, novinka)

Pekaři s děsivými schopnostmi soutěží v těch nejděsivějších výzvách a ve spolupráci se špičkovými tvůrci hororových efektů vytvářejí dorty tak nechutné a realistické, až z nich jde hrůza.

Dinner Time Live with David Chang (Netflix, 2. série)

Kuchař David Chang pořádá silně nekorektní akci, při které vaří slavným hostům a prozradí přitom pár svých kulinářských tajemství.

Každá epizoda je vysílána živě a následně dostupná i k pozdějšímu sledování.

Accused (Fox, 2. série)

Příběh je vyprávěn očima obžalovaného, který stojí před soudem. Každá epizoda sleduje nového člověka v soudní síni, který je obviněný a diváci neví, o jaký zločin se jedná, ani jak obžalovaný před soudem skončil. Drama ukazuje, jak se obyčejní lidé můžou dostat do neobyčejných situací, jak jedno špatné rozhodnutí vede k dalšímu, až už není možnost situaci zvrátit.

Seriál je adaptací britské kriminální antologie od BBC.

Seirei Gensouki – Spirit Chronicles (AT-X, 2. série)

Seznamte se s Riem, osiřelým chlapcem žijícím ve slumech. V pouhých sedmi letech zjišťuje, že je vlastně reinkarnací Haruta Amakawy, studenta s tragickou minulostí. Zatímco se Rio stále vzpamatovává z tohoto šokujícího odhalení, dozvídá se také, že má mimořádně silné magické schopnosti, a své nové síly využívá k vyřešení případu únosu malé holčičky. Jeho dobrý skutek je uznán a on je odměněn zápisem na prestižní akademii pro děti šlechty.

The Irrational (NBC, 2. série)

Hlavním hrdinou je Alec Baker, světoznámý profesor behaviorální psychologie s jedinečným vhledem do lidské povahy, který své odborné znalosti propůjčuje k řešení řady vysoko profilových případů, do nichž jsou zapojeny vlády, korporace a orgány činné v trestním řízení. V jedné podezřelé z domácího teroru však potká svého soupeře, který mu obrátí svět vzhůru nohama, protože se konečně setkává s někým, jehož chování nedokáže předvídat.

Life Below Zero (National Geographic, 23. série)

Dokument o šesti lidech, kteří žijí v odlehlých částech Aljašky a pokouší se přežít v podmínkách, kde je teplota hluboce pod nulou. Ukazují nám, jak dennodenně loví zvěř a používají jenom prostředky, kterými disponují. V takových podmínkách se totiž můžou spoléhat jen sami na sebe.

American Pickers (History, 26. série)

Americká reality show. Mike Wolfe a Frank Fritz cestují dodávkou po USA, nakupují starožitnosti a snaží se najít jejich historii. K tomu jim pomáhá Danielle Colby-Cushman, která řídí jejich firmu Angique Archeology.

House of Villains (E!, 2. série)

V soutěži se utkají padouši z nejpopulárnějších televizních reality show a každý týden bude jeden z nich vyřazen, dokud nezůstane jen jeden vítěz.

La Máquina (Hulu, novinka)

Stárnoucí boxer má před sebou poslední šanci získat titul, ale aby se dostal na zápasovou noc, musí se vypořádat s tajemnou silou z podsvětí.

Manu a Matěj na cestě podél Apenin (Česká televize, novinka)

Zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuele Ridi vyrážejí na gastronomický tah po italských regionech a jejich chutích.

Portrait Artist of the Year (Sky, 11. série)

Uvaděči Joan Bakewell a Frank Skinner cestují napříč Británií a Irskem a hledají nové talenty ze světa umění. Nezáleží, jestli jde o amatéra, profesionála nebo občasného nadšence. Odborná porota pak vybírá ty nejlepší z nejlepších.

Inganno (Netflix, novinka)

Bohatá šedesátnice se zničehonic zamiluje do atraktivního a mnohem mladšího muže. Její rodina ale má o jeho skutečných úmyslech silné pochybnosti.

El Secreto del Río (Netflix, novinka)

Dva chlapci v malé vesnici spojí temné tajemství. Nyní, po dvaceti letech, se znovu shledávají a musí se své minulosti postavit.

Yarinaoshi Reijô wa Ryûtei Heika o Kôryaku-chû (AT-X, novinka)

Jill Savelle – snoubenka korunního prince Geralda de Kleitose a známá jako „Lady Goddess of War“ – je pronásledována stejnou zemí, kterou přísahala chránit. Zrazena svým snoubencem je označena za zrádce a uvězněna. V posledních chvílích je Jill plná lítosti, ale když se blíží smrt, probouzí se o šest let v minulosti a rozhodne uniknout blížícímu se zasnoubení s princem. Podaří se jí to?

Abbott Elementary (ABC, 4. série)

Skupinka odhodlaných a nadšených učitelů se spolu s ředitelem vydává do veřejné školy v Filadelfii. Zde musí čelit různým překážkám, ale jsou odhodláni pomoct studentům vzdělávat se a uspět v životě. I když jich je málo a nemají dostatek finančních prostředků, svou práci milují… i když nemají zrovna v lásce postoj zdejších učitelů, co se vzdělávání dětí týče.

Starting 5 (Netflix, novinka)

Strhující seriál z prostředí NBA. Jak prožili sezónu 2023/2024 Jimmy Butler, Anthony Edwards, LeBron James, Domantas Sabonis a Jayson Tatum?

Citadel: Diana (Prime Video, novinka)

Italský spin-off seriálu Citadel.

Děj se odehrává v roce 2030 (osm let po pádu Citadely) a Diana je tajná agentka Citadely, která je uvězněna za nepřátelskou linií jako špion v organizaci Manticore. V naději, že se jí podaří uniknout, se Diana musí spojit s dědicem Manticoru, který doufá, že navždy ukončí nadvládu organizace nad Evropou.

Curfew (Paramount+, novinka)

Ve světě, kde muži mohou vycházet jen mezi sedmou ráno a sedmou večer, je v noci nalezeno tělo brutálně zavražděné ženy. Policistka Pamela věří, že tento zločin musel spáchat muž, ale vzhledem k zákazu vycházení její teorii nikdo nepodporuje.

Podle románu After Dark (vydán i pod názvem Curfew) od Jayne Cowie.

Hoshifuru Ôkoku no Nina (Tokyo MX, novinka)

Nina je sirotek žijící ve fantasy zemi Fortuna. Její neobvyklé modré oči, které objevil princ Azure, mají podobnost se zesnulou princeznou Alishou, která se měla provdat do mocné sousední země. Princ Azure tedy vymyslí plán, aby Nina zaujala místo princezny Alishy, ​​ale oba to k sobě začne přitahovat…

Le Meilleur Pâtissier (M6, 13. série)

Francouzská verze populární pekařské show Great British Bake Off.

Love Is Blind: Habibi (Netflix, novinka)

Verze seznamovací reality show ze Spojených arabských emirátů, kde se lidé zasnoubí dřív, než se vůbec uvidí.

Regreso a Las Sabinas (Disney+, novinka)

Sestry Molinovy se po letech vracejí do rodného města, kam je přivolala otcova nemoc. Nečekaný návrat na rodinné sídlo je konfrontuje s minulostí a tajemstvími, která navždy změní jejich životy.

Outer Banks (Netflix, 4. série)

Skupina dobrých přátel nalézá mapu, která odkrývá dlouho pohřbené tajemství, a mezitím se snaží najít pohřešovaného otce jednoho z nich.

Ersan Kuneri (Netflix, 2. série)

Věhlasný producent a režisér erotických filmů Ersan Kuneri v 70. a 80. letech přemýšlí, co po něm na světě zbyde, a rozhodne se rozšířit záběr na žánry od sci-fi po akční trháky ze středověku.

Sayônara Ryûsei, Konnichiha Jinsei (TBS, novinka)

Kdysi dávno se člověku podařilo porazit nejstaršího a nejmocnějšího draka ze všech. Tento drak byl tak silný, že se ho báli i bohové, ale svůj konec přijal zcela sám. Pak se najednou drak probudil do nového života jako chlapík jménem Dolan, žijící v daleké vesnici.
Dolan nyní žije jako normální člověk a tvrdě pracuje na polích a shání jídlo. I když je život na vesnici jednoduchý, je také příjemný a dělá ho šťastným takovým způsobem, jakým se nikdy jako drak necítil.
Jednoho dne však Dolan při průzkumu bažiny potká Celinu, stvoření, které je zčásti člověk a zčásti had, kterému se říká lamia. Hledá partnera, ale přiznává, že se jí nedaří přimět lidi, aby ji měli rádi, protože je zčásti had. Navzdory rozdílům se Dolan a Cerina začnou přátelit, čelí však mnoha výzvám ze strany vnějších sil.

Roller Jam (Max, novinka)

Nejlepší týmy na kolečkových bruslích v zemi se utkají o titul nejlepšího amerického tanečního týmu na kolečkových bruslích.

Tyto týmy se protančí desetiletími a mají šanci vyhrát finanční odměnu 150 000 dolarů a příspěvek 10 000 dolarů pro místní kluziště.

Show bude provázet zpěvačka a herečka Jordin Sparks, která byla nominována na cenu Grammy a je držitelkou několika platinových ocenění.

SpongeBob SquarePants (Nickelodeon, 15. série)

Příběhy SpongeBoba, malé mořské houby, která žije na dně oceánu a pracuje v tamním fast foodu Krusty Krab. Bydlí v dvoupatrovém ananasu a se svými kolegy a přáteli zažívá bláznivá dobrodružství.

Sweetpea (Sky Atlantic, novinka)

Rhiannon je obyčejná dívka od vedle, která žije tichý klidný život se svým přítelem a malým psíkem. Její denní práce v kanceláři ji zdaleka nenaplňuje. Po večerech jen mlčky poslouchá plány svých přátel o manželství a dětech. Nikdy si nestěžuje, na všechny se usmívá a zdržuje se od uštěpačných poznámek. Stala se mistryní v přetvářce.

Za maskou se však ukrývá hluboce pohřbené tajemství, které by Rhiannon nejraději zapomněla. Její nečekané setkání s cizincem vede k šokujícímu násilnému činu. Hrdinčina maska navždy zmizí a hrdinka je nucena konfrontovat svou temnou stránku, kterou tak dlouho tajila. Holce, kterou každý přehlížel, dost možná projde i vražda.

Teacup (Peacock, novinka)

Seriál sleduje nesourodou skupinu lidí na Texaském ranči, kteří se musí spojit tváří v tvář záhadné hrozbě, aby přežili.

Inspirováno románem Stinger od Roberta McCammona.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft (Netflix, novinka)

Příběh se odehrává po událostech z herní trilogie. Už je to 25 let od doby, kdy se Lara Croft poprvé objevila ve videohře. Hrdinka nyní prozkoumává nové území.

Veille sur moi (ICI Tou.tv, novinka)

Maggie se stará o svého čtyřletého vnuka Zacka, kterého jeho matka Corinne před třemi lety opustila. Nyní se Corinne vrací a chce syna zpátky. Maggie je ráda, že se jí vrátila dcera, ale má pochybnosti o tom, že by zvládla péči o Zacka. Je sice střízlivá a opustila svého problematického partnera, ale jak dlouho to může vydržet?

Grand Designs Australia (ABC, 11. série)

Australská verze britského seriálu Grand Designs o neuvěřitelných stavebních projektech.

Disclaimer* (Apple TV+, novinka)

Catherine Ravenscroftová, úspěšná a uznávaná televizní dokumentaristka, jejíž práce je postavena na odhalování skrytých prohřešků dlouho respektovaných institucí. Když se na jejím nočním stolku objeví zajímavý román napsaný vdovcem, s hrůzou zjistí, že je klíčovou postavou příběhu, o němž doufala, že je dávno pohřben v minulosti. Příběhu, který odhaluje její nejtemnější tajemství. Tajemství, o němž si myslela, že je jen její.

Podle stejnojmenného románu Renee Knightové.

Expedition Amazon (National Geographic, novinka)

Badatelé zkoumají rozmanité ekosystémy a druhy Amazonie, od mangrovových lesů po růžové delfíny a andské medvědy, a odhalují naléhavé problémy a nadějná řešení pro zachování tohoto životně důležitého zdroje sladké vody.

Hanno ucciso l'Uomo Ragno – La vera storia degli 883 (Sky, novinka)

Minisérie vypráví o životě a přátelství Maxe Pezzaliho a Maura Repetta, a kteří byli během několika málo let díky společné vášni pro hudbu připraveni dát život skutečnému generačnímu fenoménu celonárodního rozsahu.

Une Amie Dévouée (Max, novinka)

V noci 13. listopadu 2015 během teroristických útoků ve Francii byla Christelle stejně jako celá země v šoku. Byla na všech pařížských koncertech Eagles of Death Metal. Tentokrát však vynechala. Přesto se spojila s několika oběťmi, aby jim nabídla svou podporu, a poskytla pozůstalým společnost a smysl života.

Když se zrodila myšlenka založit sdružení, Chris se stala jeho důležitou součástí. Jak však vliv a konexe skupiny rostou, nesrovnalosti v jejím příběhu vyvolávají podezření. Pravdivé lži, falešné oběti. Jak daleko bude ochotna zajít?

Minisérie vychází ze skutečného příběhu.

Ao no Miburo (YTV, novinka)

Příběh začíná v roce 1863 v Kjótó. Chirinu Nio je učenlivý a laskavý chlapec, oddaný své rodině, ale hluboko uvnitř v něm hoří vroucí touha po spravedlnosti. Jeho bouřlivé „modré jaro“ (japonský idiom odkazující na něčí dospívání) začíná, když se setká s Hijikatou Toshizō a Okitou Sōji z Miburo, skupinou nenáviděných rōninů. Nio, vedený svým čistým a upřímným přáním změnit svět, se připojuje k Miburo – jedné z nejnebezpeč­nějších skupin šermířů…

Jeongsughan Seiljeu ( jTBC, novinka)

Čtyři ženy z vesnice si lámou hlavu nad tím, jak nejlíp vzít život do vlastních rukou. Rozjedou proto prodej erotických pomůcek a objeví přitom svoje pravé já.

Tales from the Void (Screambox, novinka)

Epizodická hororová antologie založená na nejvirálnějších a nejděsivějších příbězích z Reddit komunity r/NoSleep.

Maô 2099 (Tokyo MX, novinka)

V magickém fantasy světě Alneath byl v bitvě zabit hrdinou Gramem darebný pán démonů Veltol Velvet Velsvalt. O 500 let později jeho podřízená Machina Soleige pomocí magie oživí Veltola. Během doby, kdy byl pryč, však Alneath prošel katastrofou známou jako „fantazie“, když se v roce 2023 spojil s průmyslovým světem Země. To mělo za následek předsudky mezi různými rasami, kolaps národních hranic a války mezi nově založenými státy…

Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (JNN, 2. série)

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kde jsou hry, které používají staromódní obrazovky, klasifikovány jako retro hry. Student druhého ročníku střední školy Rakurou Hizutome se zajímá o jedinou věc: najít retro hry a zvládnout je. Jeho herní schopnosti jsou na špičkové úrovni a žádná hra není tak špatná, aby si ji neužil. Když se tedy seznámí s novou VR hrou Shangri-La Frontier, dělá to, co umí nejlépe – jde do maxima a přeskakuje prolog, aby se dostal přímo do akce. Dokáže však i zkušený hráč jako Rakurou objevit všechna tajemství, která Shangri-La Frontier skrývá…?

The Hardacres (Channel 5, novinka)

Seriál sleduje rodinu Hardacrových od konce 19. století a jejich cestu z chudoby až na vrchol společenského žebříčku.

Podle románové série The Hardacre od C.L. Skeltona.

Tracker (CBS, 2. série)

V seriálu se objevuje osamělý vlk Colter Shaw, který se toulá po zemi jako „hledač odměn“ a využívá svých odborných stopařských schopností, aby pomohl soukromým osobám a orgánům činným v trestním řízení vyřešit nejrůznější záhady, zatímco se potýká s vlastní rozvrácenou rodinou.

Podle románu The Never Game od Jefferyho Deavera.

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
cev

cev

u The Hardacres je obrázek z jiného seriálu - All Creatures Great and Small
před 2 týdny
Fruiko

Fruiko

Opraveno.
před 2 týdny
Další články k tématu