Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Leffi napsal(a):
Stále toto téma nestojí za povšimnutí?
Něco je v plánu, počkejte si, letos toho pro vás chystáme dost.
To zní nadějně :) Prozatím tedy děkuji :)
Asi souhlas nesklidím, ale skoro bych uvítal, aby přidání výrazně negativního hodnocení bylo podmíněno současným přidáním názoru. Mám za to, že extrémní hodnocení, které podstatným způsobem zasáhne do statistiky, by něčím mělo být odůvodněno.
Tak třeba mě překvapilo, že jistý uživatel hodnotil tři řady seriálu hodnocením 10%, což znamená, že když se mu nelíbilo prvních 12 dílů, podíval se na dalších 12 dílů, které se mu kupodivu taky vůbec nelíbily a tak se vrhnul ještě na těch zbývajících 5... No mně, když se něco nelíbí, seknu s tím hned a netýrám se 29 epizodami... Opravdu by mě zajímalo, co se mu na tom nelíbilo a navíc tak zvláštním způsobem, že se stejně díval (EDIT - původní „až do konce“ opraveno) na další.
Skogen napsal(a):
Asi souhlas nesklidím, ale skoro bych uvítal, aby přidání výrazně negativního hodnocení bylo podmíněno současným přidáním názoru. Mám za to, že extrémní hodnocení, které podstatným způsobem zasáhne do statistiky, by něčím mělo být odůvodněno.
Tak třeba mě překvapilo, že jistý uživatel hodnotil tři řady seriálu hodnocením 10%, což znamená, že když se mu nelíbilo prvních 12 dílů, podíval se na dalších 12 dílů, které se mu kupodivu taky vůbec nelíbily a tak se vrhnul ještě na těch zbývajících 5... No mně, když se něco nelíbí, seknu s tím hned a netýrám se 29 epizodami... Opravdu by mě zajímalo, co se mu na tom nelíbilo a navíc tak zvláštním způsobem, že se stejně díval (EDIT - původní „až do konce“ opraveno) na další.
Ono už jde hodnotit jednotlivé řady? Že bych něco přehlédla?
Lemonie napsal(a):
Ono už jde hodnotit jednotlivé řady? Že bych něco přehlédla?
Tohle bylo přidáváno zvlášť jako samostatné seriály (má to podtituly), jsou to volně navazující série. Použil jsem pojem „řada“, snad nemám zásadní binec v terminologii :)
njn, jenže takové podmínění hlasování by mohlo vést k objevování se nesmyslných názorů, které by neměli žádnou vypovídající hodnotu, ale byly by umístěné jen proto, že tam něco být musí. Například: chmhmchm, protoze je to kravina a musel jsem tomu, jako kravine, zkravit hodnoceni, protoze jinak bych podporoval kravenstvi, v kravinach.
Perzekuovat takového člověk pak taky není možné, protože tu máme svobodu slova a ta jeho mu umožňuje, byť i takový naprostý nesmysl, považovat za názor. Leda, že by se Serialzone měla stát nějakým brutálním cenzorem a na tohle nebrat ohledy.
Hateři budou vždycky a nemyslím si, že jejich dopad, je zas až tak fatální pokud jde pouze o jednotlivce. Příkladem budiž nejmenovaná Česko-Slovenská filmová databáze, která má tentýž problém a v daleko větší míře. V případě českých projektů, jde doslova o masy a i tak, to není důvod, aby se pokusili snížit už tak mnohdy nízkou hodnotu názorů, které tam ti, kteří již filtrem prošli, jsou schopni vyplodit.
Dle mého buďme rádi, že takový člověk, jen klikne na 10% než aby cokoliv napsal.
PS: Nějaké novinky ohledně hodnocení serií? ;)
Leffi napsal(a):
PS: Nějaké novinky ohledně hodnocení serií? ;)
Přibližně 3. od shora v to do listu.
Uz se to blizi, uz se to blizi :)
Leffi napsal(a):
njn, jenže takové podmínění hlasování by mohlo vést k objevování se nesmyslných názorů, které by neměli žádnou vypovídající hodnotu, ale byly by umístěné jen proto, že tam něco být musí. Například: chmhmchm, protoze je to kravina a musel jsem tomu, jako kravine, zkravit hodnoceni, protoze jinak bych podporoval kravenstvi, v kravinach.
Perzekuovat takového člověk pak taky není možné, protože tu máme svobodu slova a ta jeho mu umožňuje, byť i takový naprostý nesmysl, považovat za názor. Leda, že by se Serialzone měla stát nějakým brutálním cenzorem a na tohle nebrat ohledy.
To je trošku extrémní představa o svobodě slova... Existují přece i podmínky a zrovna u přidávání názorů jich pár je, přičemž jejich porušení nevede k perzekvování, ale k oprávněné sankci.
Ono už to, že by muselo jít o víc než o prosté kliknutí, by efekt mít mohlo, krom toho je rozdíl dát něčemu jen tak 10%, anebo napsat „chmmmm“ :) To první mi o dotyčném vůbec nic neřekne, to druhé už dotyčného nějak charakterizuje a dává na vědomí, že těch jeho 10% nemusím brát vážně.
Leffi napsal(a):
Hateři budou vždycky a nemyslím si, že jejich dopad, je zas až tak fatální pokud jde pouze o jednotlivce. Příkladem budiž nejmenovaná Česko-Slovenská filmová databáze, která má tentýž problém a v daleko větší míře. V případě českých projektů, jde doslova o masy a i tak, to není důvod, aby se pokusili snížit už tak mnohdy nízkou hodnotu názorů, které tam ti, kteří již filtrem prošli, jsou schopni vyplodit.
U mne šlo o něco jiného, já jsem si představoval, že rozumný názor by podpořil, že šlo o rozumné hlasování. Ten filtr na ČSFD mě osobně od aktivit na onom serveru odradil. Samozřejmě žádná škoda, ale asi v tomto směru časem začne stagnovat.
Leffi napsal(a):
Dle mého buďme rádi, že takový člověk, jen klikne na 10% než aby cokoliv napsal.
To právě ani ne, protože jak už jsem řekl, pak nejsem schopen si ho zařadit. Nevím, jestli on ví, o čem mluví a jenom se mu nechce psát, anebo je to mimoň, kterého si vůbec nemám všímat. A úplně skvělé by bylo, kdybych si ho pak mohl uživatelsky bloknout a jeho hodnocení se pro mě vůbec nepočítaly a jeho „chmmmm“ pro mě neexistovaly :)
Neměl by se takový mechanismus vztahovat i na druhou stranu spektra? 100% hodnocení je stejně extrémní jako 0%... Je nesmysl, aby někdo musel obhajovat své stanovisko jen proto, že se rozchází se stanoviskem většiny. Někdo chová nezměrnou úctu k Václavu Klausovi, jiný k Bohuslavu Sobotkovi a nevím jak ty, ale já bych od bližního nevyžadoval, aby se účastnil filozofické diskuze se mnou, ve které by byl nucen vyjevit mi své myšlenky, proč je na straně toho, či toho, s tím, že pokud jeho argumentaci neuznám za rozumnou, vytěsním ho ze svého života. Člověk ve svém životě potřebuje polaritní osoby. Uživatel by na Serialzone měl tolerovat polaritní uživatele.