Diskuzní fórum

Watchlist

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
10. 6. 2018 / 23:29:22 (před 6 roky)
off
andromache napsal(a):

Já se tím řídím :D. Většinou se podívám na pilot a když vím, že by se mi to dělat nechtělo (ať už proto, že mě to baví moc a tím pádem si to chci vychutnat v klidu a bez miliontého shlédnutí jedné scény kvůli překladu, nebo proto, že mě to nebaví vůbec), tak do toho nejdu :D.

Na Reverie bych si vždycky pár věcí našel. Když už nic, tak aspoň Sarah Shahi. Ta sice není věc, ale podstata zůstává. :-D

andromache napsal(a):

A zase seriál co mě neskutečně bavil a ty píšeš protrpěl :D. Ach jo :D.

Holt mám lepší... Pardon, jiný vkus. :-D APB i Reverie mají slibnou premisu a slušné herce v hlavních rolích, ale oboje zní líp na papíře než jako finální produkt. To ale už hodně odbočujeme.

andromache napsal(a):

No neboj, ten si tu moji SZ za rámeček nedá :D.

Podle jeho profilu tady naposledy byl před 139 týdny, takže šance je, že si ji ani nikdy nepřečte. :-D

andromache napsal(a):

Proč závodit? Až budou, budou, kdo o ty české kvalitní titulky stojí, ten si na ně klidně počká.

Bylo by jich ale znatelně méně, a kde jinde bych měl hledat motivaci než v počtech stažení, když většině nestojím ani za jedno blbý "děkuju"? :-D A jak píšu už poněkolikáté, nikdo kromě tebe české titulky k Reverie nepostrádá. Ani jeden pasivně agresivní komentář se špatnou gramatikou jsem ani na Edně ani na titulky.com nenašel. Co by mě teda mělo motivovat k pokračování v překladu, když o něj nikdo nestojí? Momentálně nemám jediný důvod, proč závodit.

andromache napsal(a):

A jak říkám, zrovna Reverie je tak dobré, že si kvalitní titulky fakt zaslouží (že to nedocení Amíci mě už ani nepřekvapuje, občas si říkám, proč televize probohy zkouší natočit i něco jiného než soapky, upířiny, nebo detektivky typ CSI: Doplň libovolné americké město).

Reverie je CSI se zdánlivě originálním obalem. Ale to je jen můj názor, který by mě od překladu neodradil, protože na léto jsem stejně žádnou lepší novinku nenašel. :-D

Nyx
Redaktor | Cool level: 75 | poručík Horatio Caine
10. 6. 2018 / 23:29:45 (před 6 roky)
off
andromache napsal(a):

Oká, fajn, overlawyered... Já si jenom pamatuju, že když se ten zákon na ochranu jazyka přímal, tak kolem toho bylo docela slušné haló (pravda, asi to bylo namířené hlavně proti maďarštině, ale tenkrát mám pocit se slovenští politici tvářili ve smyslu Opovažte se nám podstrkovat nějaký jiný jazyk, bude zle).

Prosím ťa, tí toho natárajú :D Vžy je okolo všetkého veľa hluku a nakoniec z toho nič nie je :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
andromache
Redaktor | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
10. 6. 2018 / 23:33:12 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

Prosím ťa, tí toho natárajú :D Vžy je okolo všetkého veľa hluku a nakoniec z toho nič nie je :D

Pak se to sem dostane přes filtr našich televizí and damage is done.. Je mi jasné :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
10. 6. 2018 / 23:37:07 (před 6 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

Na Reverie bych si vždycky pár věcí našel. Když už nic, tak aspoň Sarah Shahi. Ta sice není věc, ale podstata zůstává. :-D

Jak jsem psala u NPL.. I kdyby hrála v předělávce Ordinace v růžové zahradě, tak je to prostě Must see :D.

lukascoolarik napsal(a):

Holt mám lepší... Pardon, jiný vkus. :-D APB i Reverie mají slibnou premisu a slušné herce v hlavních rolích, ale oboje zní líp na papíře než jako finální produkt. To ale už hodně odbočujeme.

Zůstaneme raději u toho "jiný" áno :D?

lukascoolarik napsal(a):

Podle jeho profilu tady naposledy byl před 139 týdny, takže šance je, že si ji ani nikdy nepřečte. :-D

Mno, tak jsem aspoň upustila páru :D. Jenom jsem měla náladu se trochu víc pohádat, takže to bohužel "odnášejí" lidi tady :D.

lukascoolarik napsal(a):

Bylo by jich ale znatelně méně, a kde jinde bych měl hledat motivaci než v počtech stažení, když většině nestojím ani za jedno blbý "děkuju"? :-D A jak píšu už poněkolikáté, nikdo kromě tebe české titulky k Reverie nepostrádá. Ani jeden pasivně agresivní komentář se špatnou gramatikou jsem ani na Edně ani na titulky.com nenašel. Co by mě teda mělo motivovat k pokračování v překladu, když o něj nikdo nestojí? Momentálně nemám jediný důvod, proč závodit.

Tak budu mít fingers crossed že jeho to bavit přestane a po tobě to někdo převezme ;). Že lidi ani nepoděkují jsem si tak nějak už zvykla.

lukascoolarik napsal(a):

Reverie je CSI se zdánlivě originálním obalem. Ale to je jen můj názor, který by mě od překladu neodradil, protože na léto jsem stejně žádnou lepší novinku nenašel. :-D

Já pořád doufám, že se z toho vyklube víc, než jen CSI s originálním obalem. tak jako se to stalo u Person of Interest.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
10. 6. 2018 / 23:42:02 (před 6 roky)
off
andromache napsal(a):

Tak budu mít fingers crossed že jeho to bavit přestane a po tobě to někdo převezme ;).

Kdo ví, jak se situace vyvine.

andromache napsal(a):

Že lidi ani nepoděkují jsem si tak nějak už zvykla.

Já za ty roky samozřejmě taky, ale stejně mě to štve a demotivuje. A přesto překládám dál. :-D

andromache napsal(a):

Já pořád doufám, že se z toho vyklube víc, než jen CSI s originálním obalem. tak jako se to stalo u Person of Interest.

PoI měl několik let na to, aby se zdokonalil. Reverie bude mít deset epizod a vsadím se, že bude mít problém udržet si už tak poměrně nízkou laťku z pilotu, natož dostat se někam výš.

andromache
10. 6. 2018 / 23:45:42 (před 6 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

Kdo ví, jak se situace vyvine.

Jak říkám, fingers crossed ;).

lukascoolarik napsal(a):

Já za ty roky samozřejmě taky, ale stejně mě to štve a demotivuje. A přesto překládám dál. :-D

Ámen

lukascoolarik napsal(a):

PoI měl několik let na to, aby se zdokonalil. Reverie bude mít deset epizod a vsadím se, že bude mít problém udržet si už tak poměrně nízkou laťku z pilotu, natož dostat se někam výš.

No nepotěšil jste mě pane :(.

rigor mortis
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
11. 6. 2018 / 00:19:40 (před 6 roky)
off

V prvé řadě, nechtěl jsem nikoho urazit. Andromache se omlouvám, jelikož jsem její názor nepochopil úplně, ale jen z části. Slovákům se omlouvám, jestli se jich dotklo to, co jsem napsal ve smyslu, že je považuji za něco méně než Čechy, není to tak. Jako překladatel (ač de facto začínající) si vážím práce každého kolegy překladatele, korektora a dalších, co dělají titulky. Je mi jedno jaké jsou národnosti. Titulky jsou pouze dvojí úrovně: 1) kvalitní 2) nekvalitní (synonymem na houno, zpackané, kristepanejakejdebiltopřekládal? a podobné)
V druhé řadě jsem vlastně jen chtěl poukázat na rozdíly preferencí jednotlivých uživatelů serialzone. Ano, uznávám, neučinil jsem tak úplně nejzdařileji. Nejsem příznivcem separatismu, národnost je pro mne vlastně jen údaj v občance, stejně jako jméno. Záleží na člověku, na tom co má v hlavě a jak umí přemýšlet. A je mi jedno jestli je to Čech, Slovák, Maďar, Bulhar, Američan (i když ty bych nejraději považoval jen za opice) nebo občan nějaké Horní Dolní. To je za mě asi do diskuze vše, nerad bych tu rozpoutával válku mezi Čechy a Slováky, přeci jen cestu historií máme společnou, proč se tedy nenávidět?

EDIT: ještě mne vlastně napadá jedna možnost, vlastně půjde jen o dvojjazyčnost stránek, stačí jen mít texty a tím pádem i titulky v CZ i SK jazyce a podle toho co si uživatel zvolí jako verzi webu (CZ nebo SK) tak se mu zobrazí jen titulky v daném jazyce. Podotýkám, že je to teorie, nevím jak moc náročné je toto na provedení v praxi. Takže si vlastně uživatel na začátku zvolí jazyk webu a tím pádem to bude chápáno jako preferovaný jazyk.

P. S. Uvažuji v čistě teoretické rovině.

Editováno: 2x | Naposledy: 11. 6. 2018 / 16:20:41
m.abrams
Dlouholetý uživatel | Cool level: 88 | Fox Mulder
11. 6. 2018 / 00:40:37 (před 6 roky)
off

Tady se to nějak rozjelo.

phoboska napsal(a):

Ale dúfam, že aspoň chlieb mi cez ten plot podstrčíš :D

Moc se omlouvám, ale vůbec nerozumím řeči vašeho kmene :D

NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!
Nyx
Redaktor | Cool level: 75 | poručík Horatio Caine
11. 6. 2018 / 00:44:15 (před 6 roky)
off
m.abrams napsal(a):

Moc se omlouvám, ale vůbec nerozumím řeči vašeho kmene :D

No super, tak to zomriem od hladu :D

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
m.abrams
Dlouholetý uživatel | Cool level: 88 | Fox Mulder
11. 6. 2018 / 00:49:43 (před 6 roky)
off
phoboska napsal(a):

No super, tak to zomriem od hladu :D

Do chleba už nedělám, teď frčej barevné koberce :D

NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!