Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
S01E01- verze0.9, zatím pár vět nepřeložených a pár nedolazených, hodil jsem to na ulozto...
Filip Indra napsal(a):
S01E01- verze0.9, zatím pár vět nepřeložených a pár nedolazených, hodil jsem to na ulozto...
Nepřeložené části (např. řádek 52, 234), prázdné řádky (např. řádek 176, 177, 182), zbytečné citoslovce (např. řádek 50, 51, 440), dále např. řádek 1 končí čárkou a řádek 2 nesprávně začíná velkým písmenem, pravopisné chyby (např. 6 krát místo správného 6krát), překlepy (např. hlucha místo hluchá na řádku 154)... Titulky vyžadují rozsáhlejší korekce.
Prázdné řádky lze odstranit použitím nějakého softwaru určeného pro editaci titulků, například Subtitle Edit; překlepy mnohdy odhalí autokorekce ve Wordu či jiné on-line kontrolory pravopisu...
Schválil jsem konkurenční titulky, které jsou na tom o pár tříd lépe. (Dokonalé taky nejsou, ale jsou na první pohled lepší.)
Verze 1.0
Prázdné řádky vymazány (nevěděl jsem, že tam nemůžou být), stylizace v mnoha případech upravena, opravena, překlad v nejasných větách upraven, dokončen. Překlepy opraveny, hrubky taky.
Jediná věc, která není ujednocena je interpunkce. Dělal jsem z origoše z addi7ed.