Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
ševča napsal(a):
Přiznám se, že jsem musela malinko hledat. Něco mi došlo, ale o seriálu jsem nikdy neslyšela, tak bych to z hlavy nedala. Mimochodem, nebyl jeden rok vyhledávač nastavený, že když člověk hledal část hádanky, že ho pokáral?
Mě pokáral a vykopnul zpátky do kalendáře. Tím mi napověděl, že jdu správným směrem. :^)
celý rok som sa tešil .... a ono to tu už je :D som zvedaví na ďalšie dni , dnešok super :D
Viete že ste na tom zle, keď omylom zrušíte správu :D české synonymá sú smrť...
ak chcete rád poradím :)
Tak celý rok jsem se těšila až to zase přijde. A pak na to málem zapomenu. Hádanka moc pěkná.
Marťa napsal(a):
Nechci aby to vyznělo nějak hnusně, ale to že takové synonymum nemáte, není náš problém. To už bychom se rovnou mohli hádat o anglických názvech, že jsme se nenarodili v Anglii, takže je nefér, když se na ČESKÉ stránce, zadávají názvy z cizí země.
Mimochodem, tohle je pěkný kec. Schválně jsem si to slovo zadala na slovenském google "*slovo* synonymum". A hned v prvním odkazu to bylo. A byl to slovenský slovník!
Navíc ten seriál až tak neznámý není.
Ktorá časť môjho príspevku ti vyznela ako sťažovanie sa, že chceš byť na mňa hnusná? Kde som napísal, že je to nefér? Alebo nesprávne, či nevhodné? Napísal som, že to bolo ťažké.
Alebo máš len zlý deň a nečítaš poriadne?
Keďže sme boli dlhé roky spolu, tak sa mnoho slov popreberalo. Ale to neznamená, že sa slovo používa v celej republike. Považujem za absurdné, keď Slovák nerozumie češtine, alebo Čech slovenčine. Ale občas sa nájdu slová, ktorým nerozumieme. Toto nie je ten prípad, to slovo poznám a rozumiem mu, ale vôbec by som si ho nedal do súvislosti s obrázkom ako prvé. Preto som písal ten príspevok, že keď spomenul vo svojom príspevku synonymá, tak mi docvaklo.
Či je známy, alebo nie, je pri takto špecifických seriáloch ťažké posúdiť. Ale tu to môže byť geografiou.
Mám to! po hodine, ale konečne! ďakujem za pomoc :) nakoniec som sa zasekla, len kvôli jednoduchému slovu, fakt si musím oprášiť češtinu :D
Jo! Supeeer! Dvě věci mi teď fakt zvedly náladu :)
1. Jdu na serialzone a je to tu... To na co čekám celý rok. Adventní kalendář, který překonává ve všem ten obyčejný čokoládový! :)
2. Kliknu na první hádanku a je mi to hned jasné!
První hádanka krásně lehká, trochu se obávám, že ta zítřejší bude totální peklo, ale tak už to bývá. Těším se ;)
Fruiko napsal(a):
Hehehe... Letošek bude z 80 % český.
Ajajaj. Já si teda uvědomuji, že znalost seriálu k hádání netřeba, ale co si budeme povídat... když to člověk někde v hlavě má, naskočí mu to o poznání lépe, že? A protože já se v českých názvech absolutně neorientuji, začínám mít strach, že letošní hádání bude občas nad mé síly :)
Taky prosím o nápovědu, koukám na to průběžně celý den a nic... :(
Edit: ano, fakt je to jednoduché :) děkuji za rady