Diskuzní fórum

Nekvalitní titulky k Sherlock S04E03

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
22. 2. 2017 / 21:06:22 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

Takže moje otázka - jak je možné, že tady na SZ nahrají zavedení překladatelé pod svými jmény titulky ukradené od jiného překladatele, který je ukradl z ČT? Krádež mi ani tak nevadí (už rushid je ukradl), ale vadí mi, že tady projdou schválením nekvalitní titulky pod jmény překladatelů, kteří je nepřekládali.

Na to člověk nemusí být Einstein. Jednoduše někdo nahrál titulky a jako autory uvedl nepravdivý údaj. Tedy žádní zavedení překladatelé titulky pod svými jmény nenahráli, jak tvrdíš. Jak je možné, že si dovolíš takhle veřejně neoprávněně špinit nějaké překladatele? ;)
Titulky pak žádným schvalováním neprošly, prostě je nahrál aktivní člověk s automatickým schvalováním. Ale je pravděpodobné, že i přes to schválení by to prošlo. Jak má kdo vědět, že je skutečným autorem někdo jiný, než uvedl uploader?

BuBBleS
10. 3. 2017 / 13:37:23 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

No, aby prošly titulky bez schvalování, tak je musí nahrát nějaký zavedený překladatel tady. Nestačí na to být jen dlouho registrovaný na SZ, ale překladatel musí nahrávat titulky a časem se dopracuje k tomu, že už se mu nemusí schvalovat. Tudíž bez schválení jen zavedený překladatel. No a jestli jdou zapsat úplně cizí jména do kolonky překladatelů, nebo aspoň jeden z nich musí být ten, kdo je upoaduje, netuším. Ale tak jako tak buďto někdo z těch podepsaných nahrál cizí titulky, nebo nějaký jiný zavedený překladatel nahrál cizí nekvalitní titulky pod cizími jmény (asi v zájmu poškození autorů) a nebo někdo z nezavedených překladatelů nahrál ukradené titulky pod cizími jmény a někdo je schválil bez toho, aby se obtěžoval je zkontrolovat.

Spíš než tady někoho osočovat a hledat viníka, kdo může za nahrání titulků, mi šlo spíše o to, jestli SZ něco udělá a například titulky stáhne, ale bohužel i po více než 2 týdnech tam titulky pořád visí. Stejně jako jsem v jiném fóru upozorňoval na chybu ve watchlistu a u dalšího seriálu na chybný datum vysílání dílu, ale dodnes se nikdo neobtěžoval strávit těch 30 vteřin přepsáním data dílu, aby se zobrazoval korektně.

Drahý Miro, ty jsi takový ten klasický internetový chytrák, co se vyjadřuje k něčemu, o čem ví kulové. Teoretik dobrý, ale v praxi pohoříš.
Vypsal jsi řadu možností, jak to podle tebe mohlo být, přičemž osočuješ neprávem řadu lidí, ale možnost, jak to ve skutečnosti bylo, tě nenapadne, protože o tom víš právě to kulový a nedomyslíš všechny detaily. K čemu je takové teoretické plácání? Komu tím prospěješ?

A imho to, že jsou nějaké titulky pro neslyšící a že obsahují i popisy zvuků, neznamená, že pro neslyšící jsou takové titulky špatné. Pro běžného diváka to při sledování super zážitek nebude, ale neslyšícím se ty popisy zvuků hodí. A kdyby ses nad tím zamyslel, tak by ti došlo, že v takovém případě je potřeba trochu rozhodit časování, aby se to tam vše napasovalo. Pokud máš koule na to něco změnit a přijde ti, že ty titulky jsou opravdu špatné, reklamuj je u České televize. Jestli myslíš, že tam jsou OCR chyby, tak nebuď pasivní kecálek a ty chyby oprav.

Pro příště prosím nevymýšlej teorie, které mohou jiné lidi poškozovat. Jinými slovy když si nedokážeš domyslet, k čemu tady došlo, raději pomlč. Je to lepší, než na někoho kydat špínu.

BuBBleS
10. 3. 2017 / 16:21:08 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

Aha, takže to správné řešení z tebe stejně nevyleze, protože radši poukazuješ na to, co jsem udělal špatně já a že jsem vymyslel spoustu teorií, které nejsou (podle tebe) pravdivé. Oslovení "internetový chytrák" si vyprošuji! Já jen poukázal na problém nekvalitních titulků pod špatnými jmény a doufal jsem, že tady někdo z redaktorů zasáhne a v rámci zkvalitnění serveru je smaže, nebo korektně označí (titulky ČT pro neslyšící s OCR chybami). Z toho vyplývá (doufám, že i ty to vidíš), že tady nepíšu, abych někoho poškodil, ale proto že tady podle mě je soubor, který sem nepatří, eventuálně sem patří pod jiným popiskem. To, že se tady jen "vznešeně" ukazuješ, jak si ostatní na rozdíl od tebe nedokážou vysvětlit, k čemu tady došlo, je už jen vtipný dodatek na zakončení, protože kdybys věděl, k čemu tady došlo, tak jsi to už dávno napsal. K tvojí poznámce o tom, že bych měl titulky upravit sám - už jsem to několikrát dělal u různých titulků a různých seriálů, ale nehodlám opravovat titulky někoho, kdo si nedal tu práci s překladem a jen je ukradl a bez kontroly chyb je pustil ven a ani překladatele neznám.

Problém, na který jsem poukázal je jednoduchý - visí tady na SZ nekvalitní titulky, pod jmény překladatelů, kteří je nepřekládali. Tím bych celý tento rozhovor zakončil, protože ty jen poukazuješ na moje chyby, co jsem napsal a co nenapsal, ale sám konstruktivně do diskuze nepřispíváš.

PS. Nemám problém s titulky pro neslyšící, chápu, že je někdo potřebuje a že mu tam popisky zvuků pomůžou. Na běžné sledování ale moc vhodné nejsou, proto by si zasloužily patřičně označit, jak jsem psal výše.

co se dívám, tak v době psaní tvého příspěvku byly titulky již aktualizované za správné. trochu mi uniká, proč bylo potřeba mazat ty oficiální titulky pro neslyšící, když jiné oficiální titulky tu nevadí, ale budiž.

Miro_CZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
10. 3. 2017 / 16:27:58 (před 7 roky)
off
BuBBleS napsal(a):

co se dívám, tak v době psaní tvého příspěvku byly titulky již aktualizované za správné. trochu mi uniká, proč bylo potřeba mazat ty oficiální titulky pro neslyšící, když jiné oficiální titulky tu nevadí, ale budiž.

No ještě dneska v 11:41, kdy jsem psal příspěvek, tam byly ty původní z ČT. Problém vyřešen. Pokusil jsem se smazat vlákno, ale smazalo to jen moje příspěvky bohužel.