Diskuzní fórum

Chyby v popisu

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
21. 3. 2019 / 02:35:24 (před 5 roky)
off

U seriálů Counterpart (Hulu) a The Last Ship (TNT) se objevuje "listička" s hláškou, že "Seriál uvidíme i v příští sezóně, protože byla objednána další řada" - seriály by ale podle článků "Seriálové osudy" měly být zrušené, i v dolních "specifikací" je u obou vyplněné datum ukončení seriálu... Seriály aktuálně nesleduju, takže nevím, jak to s nimi opravdu je, vycházím jen z informací poskytnutých zde :-)

A u seriálu FBI (CBS) se lištička s informací o prodloužení zase neukazuje, i když seriál byl podle článku seriálové osudy naopak prodloužen.

Předem díky za opravu :-)

Anyk označila jako hotové.
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
21. 3. 2019 / 09:47:43 (před 5 roky)
off
Anyk napsal(a):

U seriálů Counterpart (Hulu) a The Last Ship (TNT) se objevuje "listička" s hláškou, že "Seriál uvidíme i v příští sezóně, protože byla objednána další řada" - seriály by ale podle článků "Seriálové osudy" měly být zrušené, i v dolních "specifikací" je u obou vyplněné datum ukončení seriálu... Seriály aktuálně nesleduju, takže nevím, jak to s nimi opravdu je, vycházím jen z informací poskytnutých zde :-)

A u seriálu FBI (CBS) se lištička s informací o prodloužení zase neukazuje, i když seriál byl podle článku seriálové osudy naopak prodloužen.

Předem díky za opravu :-)

Ta lišta se tam neobjevuje podle toho, jestli o tom někdo napíše článek, ale jestli je zpráva o stavu zde.

Anyk
21. 3. 2019 / 14:54:56 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

Ta lišta se tam neobjevuje podle toho, jestli o tom někdo napíše článek, ale jestli je zpráva o stavu zde.

Já vím, proto to sem píšu, aby to někdo oprávněný doplnil. To, že o zrušení/prodloužení informoval článek, jsem jen psala jako "důkaz", protože jak jsem psala, seriály nesleduju a nemám o nich ani jiné informace než ty, které vyšly zde na serialzone (například že bych sledovala tiskové zprávy stanic či Tweety či tak něco)

Každopádně u dvou prvně zmíněných seriálů se lišta zobrazuje, aniž by seriály ve výčtu "statusů" byly uvedené (pokud jsem je nepřehlédla, ale hledala jsem dosti usilovně), takže se nejspíš opravdu jedná o nějakou chybu funkcionality...

Editováno: 1x | Naposledy: 21. 3. 2019 / 14:57:54
jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
21. 3. 2019 / 15:53:10 (před 5 roky)
off
Anyk napsal(a):

Já vím, proto to sem píšu, aby to někdo oprávněný doplnil. To, že o zrušení/prodloužení informoval článek, jsem jen psala jako "důkaz", protože jak jsem psala, seriály nesleduju a nemám o nich ani jiné informace než ty, které vyšly zde na serialzone (například že bych sledovala tiskové zprávy stanic či Tweety či tak něco)

Každopádně u dvou prvně zmíněných seriálů se lišta zobrazuje, aniž by seriály ve výčtu "statusů" byly uvedené (pokud jsem je nepřehlédla, ale hledala jsem dosti usilovně), takže se nejspíš opravdu jedná o nějakou chybu funkcionality...

Ruku do ohně bych za to nedal, ale myslím, že se nejedná o chybu funkcionality, nýbrž o "loňský" stav, tedy skutečnost, že byla objednána další řada, jež je ovšem právě vysílána. Jde o to, kdy oficiálně začíná nová sezóna, byl by proto trochu nesmysl u seriálu vysílaného v květnu neuvádět, že bude nová řada, vzhledem k tomu, že jiný seriál začal již v září (samozřejmě, že tak jako tak je to matoucí). Takže se domnívám, že se jedná pouze o problém "programátorský", muselo by dojít k nejednotnému uvádění, což by mohlo být problém. Ale třeba se pletu a vše je jinak.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
21. 3. 2019 / 18:19:33 (před 5 roky)
off
Anyk napsal(a):

Tak to jo. Já jsem tím chtěla dát najevo, že se jedná o 2 činnosti, které se musí dělat zvlášť. Do toho složitosti s právy redaktorů... On si člověk snadno řekne, že i tak by redaktor, který napíše článek o prodloužení, mohl doplnit i tohle, ale takové věci se buď snadno zapomenou, nebo si člověk i vzpomene, ale někteří redaktoři tu fakt promakají hodiny denně, tak si třeba řeknou, že na to kašlou, ať si to udělá někdo jiný. Já jsem doplnila status u FBI, ale dělala jsem to v práci o pauze, a když šahám do něčeho, co dělali jiní redaktoři, tak si fakt všechno dvakrát ověřím a na to už jsem opravdu neměla čas. To je, doufám, pochopitelné.

Anyk
22. 3. 2019 / 13:06:47 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

Tak to jo. Já jsem tím chtěla dát najevo, že se jedná o 2 činnosti, které se musí dělat zvlášť. Do toho složitosti s právy redaktorů... On si člověk snadno řekne, že i tak by redaktor, který napíše článek o prodloužení, mohl doplnit i tohle, ale takové věci se buď snadno zapomenou, nebo si člověk i vzpomene, ale někteří redaktoři tu fakt promakají hodiny denně, tak si třeba řeknou, že na to kašlou, ať si to udělá někdo jiný. Já jsem doplnila status u FBI, ale dělala jsem to v práci o pauze, a když šahám do něčeho, co dělali jiní redaktoři, tak si fakt všechno dvakrát ověřím a na to už jsem opravdu neměla čas. To je, doufám, pochopitelné.

Samozřejmě, ševčo, nebylo to myšlený jako výtka redaktorům, jen prosté hlášení nesouladu. Oceňuju práci, kterou tu ty i ostatní děláte. Zrovna tuhle jsem uvažovala nad tím, jak třeba taková ragelly stíhá spát nebo chodit do práce/studovat, když kouká na veškerý piloty a pak je hodnotí, nebo jak stíhá sledovat novinky ze světa seriálů a pak nás o nich informuje... Takže klobouk dolů a palec nahoru :-)

Chachan
Dlouholetý uživatel | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
19. 7. 2020 / 19:19:54 (před 4 roky)
off

Nepřišel jsem na to, kam to do fóra napsat, tak to hodím sem, protože se to sem hodí asi nejvíc.

Jde o popis seriálu Hospoda.
Nebylo by Goliáše (Jiří Krytinář) lepší popsat jako kamelota, než trpaslíka, když je to jeho práce a ostatní se podle toho taky popisujou?

A pak zmínka o tom, že baba Jirásková je rozradostněná, že se hospoda funguje dál po smrti Jonáše staršího. Tam by se spíš hodilo, že ona z toho radost nějak neměla, když v prvním díle orodovala, že by tam byla lepší kavárna, kde by se prodávala káva a zákusky... A taky samozřejmě fefrmincka podle slov Zatloukala

"Pozor, pozor všemu osazenstvu dnes večer uvádíme komedii Lakomec aneb major horníkem. V hlavní roli Frank řečený Zlatoústý Burns."
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
21. 7. 2020 / 17:47:47 (před 4 roky)
off

Přímo jako chybu bych to neoznačil (protože údaj je pravdivý), ale text u STAR TREKu - epizod - "Poslední odvysílaná 1×00 – Cage, The (premiéra 24. 12. 1988 – před 31 lety)" je matoucí.

Vypadá to, jako by bylo vysílání Star Treku zakončeno v roce 88, i když byl poslední díl odvysílaný v r. 69. The Cage je přece nultý (nikoliv poslední) díl, navíc s jiným obsazením a do STOS zapadá s odřenýma ušima :-)

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
medvídě
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
14. 8. 2020 / 21:44:39 (před 4 roky)
off

Četnické humoresky - špatný rok začátku vysílání (https://www.fdb.cz/serial/cetnicke-humoresky/28532) - má to být 1997 a ne 2001. Díky za opravu

Anyk označila jako hotové.
jesmot
Redaktor | Cool level: 56 | Richard Castle
14. 8. 2020 / 22:29:07 (před 4 roky)
off
medvídě napsal(a):

Četnické humoresky - špatný rok začátku vysílání (https://www.fdb.cz/serial/cetnicke-humoresky/28532) - má to být 1997 a ne 2001. Díky za opravu

Můžu tě ubezpečit, že 2001 je správně. Seriál se začal natáčet až v roce 1998, takže vysílání od 1997 ani není možné. Plus v závěrečných titulcích je uveden rok 2000.

Editováno: 1x | Naposledy: 14. 8. 2020 / 22:50:47