Diskuzní fórum

Chyby v popisu

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
12. 2. 2011 / 00:34:50 (před 13 roky)
off

já to jako chybu brala, překládala jsem to z tv.com, nevěděla jsem, že to tam přímo řečeno nebylo, jestli to tak vadí, můžu to u epizod smazat, ale momentálně bohužel nemám čas probírat se všemi epizodami a hledat, kde to mám uvedeno

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
12. 2. 2011 / 00:44:54 (před 13 roky)
off

ne, já jsem akorát projížděla epizody, že je konečně všechny ohodnotím, a upoutalo to moji pozornost. hodně chyb je podle mě v seriálech a filmech přehnaných. kolikrát řeší, že se postava trochu pohnula, když nebyla několik sekund v záběru. jako by se lidi prostě nehýbali, pokud u toho nemluví.

allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
12. 2. 2011 / 00:46:06 (před 13 roky)
off
ševča napsal(a):

ne, já jsem akorát projížděla epizody, že je konečně všechny ohodnotím, a upoutalo to moji pozornost. hodně chyb je podle mě v seriálech a filmech přehnaných. kolikrát řeší, že se postava trochu pohnula, když nebyla několik sekund v záběru. jako by se lidi prostě nehýbali, pokud u toho nemluví.

to je prvda, že se to přehání, ale u Buffy je toooooooolik chyb a tak očividných, že je to někdy až k smíchu :)

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
16. 2. 2011 / 19:03:19 (před 13 roky)
off

U mnoha seriálů je uvedeno: "Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut". Nevím, jestli je to info, čerpané z IMDB, Wiki, TV.COM nebo odkud, ale VE VĚTŠINĚ PŘÍPADŮ TO NENÍ PRAVDA - 60 MINUT JE VE SVĚTĚ SERIÁLŮ NEPŘÍLIŠ ROZŠÍŘENÝ FORMÁT, VĚTŠINOU JE TO JEN PŘES 40 MINUT.

Prosím, neopisujte tyto údaje bez rozmyslu - je škoda, když jsou uváděny zcela zjevně nepravdivé údaje.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
16. 2. 2011 / 19:11:37 (před 13 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

U mnoha seriálů je uvedeno: "Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut". Nevím, jestli je to info, čerpané z IMDB, Wiki, TV.COM nebo odkud, ale VE VĚTŠINĚ PŘÍPADŮ TO NENÍ PRAVDA - 60 MINUT JE VE SVĚTĚ SERIÁLŮ NEPŘÍLIŠ ROZŠÍŘENÝ FORMÁT, VĚTŠINOU JE TO JEN PŘES 40 MINUT.

Prosím, neopisujte tyto údaje bez rozmyslu - je škoda, když jsou uváděny zcela zjevně nepravdivé údaje.

Taky tam je většinou v závorce uvedeno, že to je včetně reklam...

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
10. 5. 2011 / 10:44:02 (před 13 roky)
off

Upřesnění popisu na stránce seriálu - prosím o korekci:
Tvůrce NENÍ Lars von Trier (něco tak mizerného nikdy nestvořil). V titulcích seriálu je napsáno: Executive producer Trier, King, devolped for US TV by Stephen King, Based on the miniseries "Kingdom", writen (míněn Kingdom = Riget) by Lars von Trier and Niels Vorsel.

Děkuji Sajgonovi za založení seriálu...

LittleLexi
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 5. 2011 / 16:08:04 (před 13 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Upřesnění popisu na stránce seriálu - prosím o korekci:
Tvůrce NENÍ Lars von Trier (něco tak mizerného nikdy nestvořil). V titulcích seriálu je napsáno: Executive producer Trier, King, devolped for US TV by Stephen King, Based on the miniseries "Kingdom", writen (míněn Kingdom = Riget) by Lars von Trier and Niels Vorsel.

Děkuji Sajgonovi za založení seriálu...

Lars von Trier napsal předlohu (The Kingdom = Riget). Na wiki je uvedený jako tvůrce, na IMDb je napsaný ve scénáři, nicméně jako tvůrce předlohy. A na ČSFd je napsané: "Jde o americkou verzi dánského seriálu Království od Larse von Triera."

There are only 10 types of people in this world... those who understand binary, and those who don't.
_-0-_
10. 5. 2011 / 18:07:38 (před 13 roky)
off

Podstatné je, co je uvedeno v titulcích. Mimochodem, na WIKI je uvedeno jeho dílo:

Filmografie

Orchidégartneren (1977)
Menthe - la bienheureuse (1979)
Nocturne (1980)
Den sidste detalje (1981)
Befrielsesbilleder (1982)
Forbrydelsens element (1984)
Epidemic (1987)
Medea (televizní film, 1988)
Europa (1991)
Království (Riget, televizní seriál, 1994)
Prolomit vlny (Breaking the Waves, 1996)
Království II (Riget II, televizní seriál, 1997)
Idioti (Idioterne, Dogme #2, 1998)
D-Dag - Lise (televizní film, 2000)
Tanec v temnotách (Dancer in the Dark, 2000)
Dogville (2003)
De Fem benspænd (2003; spolurežie s Jørgenem Lethem)
Můj miláček ráže 6,65 (Dear Wendy, 2004, scénář; film režíroval Thomas Vinterberg)
Manderlay (2005)
Kdo je tady ředitel? (2006)
Antichrist (2009)

O KINGDOM HOSPITAL tam není ani "ň".

Označit Larse von Triera za "Tvůrce" není možné (a popravdě ani slušné).

LittleLexi
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
10. 5. 2011 / 21:08:20 (před 13 roky)
off

Jenže - když se podíváš na wiki POŘADU, je tam created by Lars von Trier.

There are only 10 types of people in this world... those who understand binary, and those who don't.
_-0-_
11. 5. 2011 / 11:15:07 (před 13 roky)
off

Kingdom Hospital (sometimes known as Stephen King's Kingdom Hospital) is a thirteen-episode television miniseries based on Lars von Trier's The Kingdom (Danish title: Riget), which was developed by horror writer Stephen King in 2004 for American television...

Many of the characters' names, and events, are in-jokes, such as Nurse Carrie von Trier — a combination of King's best-seller Carrie and the director of Riget, Lars von Trier...

V jeho filmografii samozžejmě také není Kingdom Hospital uvedený
http://en.wikipedia.org/wiki/Lars_von_Trier
http://www.csfd.cz/tvurce/3111-lars-von-trier/
Na IMDB zde ano (pouze jako "writer"!): http://www.imdb.com/name/nm0001885/ a zde pochopitelně opět jen jako jeden z "writerů": http://www.imdb.com/title/tt0324864/

Off-topic - komentář remake z IMDB: "This 'remake' of Lars Von Trier's series does not do the original any justice. It annoys me that they have felt the need to film this poor imitation, apparently purely because the original is in a foreign language. They have lost all of the subtlety and almost all of what made Von Trier's frightening, along with the beauty that Von Trier captured. I don't know what Stephen King was thinking when he began writing this but I wish he hadn't. And Baxley's treatment of the script, particularly his choice of music, leaves a lot to be desired. Do not bother seeing this if you have seen, or intend to see, the original, because you will only be disappointed."

VÝRAZ TVŮRCE U KINEMATOGRAFIE (A SERIÁLŮ) SE NEPŔEKRÝVÁ S VÝRAZY "NA MOTIVY", "PODLE" A POD.

John Wyndham napsal The Day of the Triffids, na motivy jeho románu byly natočeny dvě miniserie a jeden naprosto stupidní film - v této souvislosti by jej jistě nikdo neoznačil za "tvůrce".

Kromě toho - odvolávat se na Wiki, IMDB, nebo CSFD stejně nedává smysl, protože jejich obsah je tvořený uživatelsky - stejně jako obsah tohoto serveru. Proto se nejedná o zcela důvěryhodné zdroje, ale o zdroje, u kterých je nutné předpokládat výskyt chyb.

Podstatně důvěryhodnějším zdrojem jsou titulky u seriálu, protože chyba v nich by uměla přinést dost výrazné odškodné po podání žaloby - citoval jsem z nich - Lars von Trier tam coby "tvůrce" nefiguruje.

Nakonec to nejpodstatnější - nikdo soudný a znalý nemůže předpokládat, že by Lars von Trier byl tvůrcem mainstreamového seriálu...

Editováno: 1x | Naposledy: 11. 5. 2011 / 11:16:46