Diskuzní fórum

Watchlist

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
4. 10. 2017 / 16:38:19 (před 7 roky)
off

Ale nesmíš mít ohodnecené ty seriály.

Miro_CZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
4. 10. 2017 / 18:01:14 (před 7 roky)
off
ševča napsal(a):

Ale nesmíš mít ohodnecené ty seriály.

No tak to není úplně super možnost ;)

Exredaktorka
5. 10. 2017 / 17:35:55 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

No tak to není úplně super možnost ;)

To mně nevykládej, mně to připadá celé jako naprostá pitomost. Vyloženě zdechlost zajít si k epizodám seriálu a jedním klikem vybrat pouze epizody, které jsem ještě neviděla. K čemu to vůbec potřebuješ vědět? Já sleduju X seriálů naráz a v životě jsem to nepotřebovala. A než si začneš stěžovat, kolik je to kliknutí, nevím, jak jinde, ale já používám Mozillu, a když trošku přemýšlíš, tak máš každou stránku na serialzone, kterou jsi kdy navštívil, dost snadno dohledatelnou přes adresní řádek.

Miro_CZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
5. 10. 2017 / 22:03:01 (před 7 roky)
off
ševča napsal(a):

To mně nevykládej, mně to připadá celé jako naprostá pitomost. Vyloženě zdechlost zajít si k epizodám seriálu a jedním klikem vybrat pouze epizody, které jsem ještě neviděla. K čemu to vůbec potřebuješ vědět? Já sleduju X seriálů naráz a v životě jsem to nepotřebovala. A než si začneš stěžovat, kolik je to kliknutí, nevím, jak jinde, ale já používám Mozillu, a když trošku přemýšlíš, tak máš každou stránku na serialzone, kterou jsi kdy navštívil, dost snadno dohledatelnou přes adresní řádek.

Zdechlost byla v určitý době i možnost najít si informace na internetu, namísto nutnosti jít si pro každou informaci do místní knihovny ;) Zkrátka jsem se zeptal, zda je možnost do WL přidat možnost zobrazení počtu nezhlídnutých epizod (SZ k tomu podkladový data má, takže by to nebylo nijak složitý udělat). Nepotřebuju tady ale rozebírat, co je a co není zdechlost a předhánět se tady v tom, kdo se k počtu epizod dostane na menší počet kliknutí. A když už teda potřebuješ vědět, k čemu to potřebuji, tak například k tomu, že některé seriály sleduju až po celých řadách, takže je samozřejmě pohodlnější se mrknout jen ve WL kolik dílů už je odvysílaných, když už jdu do WL kvůli jiným seriálům a nemuset u toho otevřít každý seriál zvlášť, následně kliknout na epizody, sescrollovat až na konec stránky a tam lovit kolikátýho že to vlastně dneska je a následně hledat v jaký datum seriál končí.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
5. 10. 2017 / 23:36:00 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

...takže by to nebylo nijak složitý udělat).

OK napiš mi SQL jak to udělat a máš to tam.

Seriály ve watchlistu - 1m řádků
ID-USER | ID-SERIÁL | ...

Epizody - 300k řádků
ID-EPIZODY | ID-SERIÁL | DATUM-VYSÍLÁNÍ | ...

Odškrtnuté epizody - 34m řádků
ID-EPIZODY | ID-USER | ...

Optimálně jedním SQL dotazem (kvůli ramce, aby to pak šlo vypsat jedním cyklem a nemuselo se přes pole), při nějakých 50 seriálech ve watchlistu, aby to trvalo do 0,1 sec.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Exredaktorka
6. 10. 2017 / 16:06:25 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

Zdechlost byla v určitý době i možnost najít si informace na internetu, namísto nutnosti jít si pro každou informaci do místní knihovny ;) Zkrátka jsem se zeptal, zda je možnost do WL přidat možnost zobrazení počtu nezhlídnutých epizod (SZ k tomu podkladový data má, takže by to nebylo nijak složitý udělat). Nepotřebuju tady ale rozebírat, co je a co není zdechlost a předhánět se tady v tom, kdo se k počtu epizod dostane na menší počet kliknutí. A když už teda potřebuješ vědět, k čemu to potřebuji, tak například k tomu, že některé seriály sleduju až po celých řadách, takže je samozřejmě pohodlnější se mrknout jen ve WL kolik dílů už je odvysílaných, když už jdu do WL kvůli jiným seriálům a nemuset u toho otevřít každý seriál zvlášť, následně kliknout na epizody, sescrollovat až na konec stránky a tam lovit kolikátýho že to vlastně dneska je a následně hledat v jaký datum seriál končí.

To byla řečnická otázka, ale když už jsi to teda zmínil, uvědomuješ si, že počet epizod je ti úplně k ničemu, vzhledem k tomu, že různé seriály mají různý počet dílů na řadu a mnohdy i jiný počet dílů v každé řadě? Tvůj důvod se tím tedy vůbec nevyřeší. Ale hlavně, že je dušička v peří, že?

rproch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
10. 10. 2017 / 22:17:13 (před 7 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

Bylo by možné do Watchlistu přidat počet nezkouknutých epizod daného seriálu? Stačilo by nějaké malé číslo, abych viděl, jestli mi tam od toho seriálu visí jeden poslední aktuální díl, nebo třeba 4 díly za poslední měsíc. Datum vysílání seriálu není vždy směrodatný vzhledem k různým pauzám atd.
Předem děkuji za odpověď

To uz jsem taky navrhoval, ale nejak to nedopadlo, tak sem si udelal js, kterej zobrazi u kazdyho serialu i N nasledujicich dilu (a skryje ty jeste neodvysilany). https://pastebin.com/j1Ewg3Y3

Fruiko napsal(a):

OK napiš mi SQL jak to udělat a máš to tam.

Seriály ve watchlistu - 1m řádků
ID-USER | ID-SERIÁL | ...

Epizody - 300k řádků
ID-EPIZODY | ID-SERIÁL | DATUM-VYSÍLÁNÍ | ...

Odškrtnuté epizody - 34m řádků
ID-EPIZODY | ID-USER | ...

Optimálně jedním SQL dotazem (kvůli ramce, aby to pak šlo vypsat jedním cyklem a nemuselo se přes pole), při nějakých 50 seriálech ve watchlistu, aby to trvalo do 0,1 sec.

Pridej k tabulce `Seriály ve watchlistu` sloupeces POCET-NEVIDENYCH a mas to hluboce pod 0.1 s

rproch
10. 10. 2017 / 22:19:40 (před 7 roky)
off
ševča napsal(a):

To byla řečnická otázka, ale když už jsi to teda zmínil, uvědomuješ si, že počet epizod je ti úplně k ničemu, vzhledem k tomu, že různé seriály mají různý počet dílů na řadu a mnohdy i jiný počet dílů v každé řadě? Tvůj důvod se tím tedy vůbec nevyřeší. Ale hlavně, že je dušička v peří, že?

Nemyslel pocet nezkouknutych, uz odvysilanych?

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
11. 10. 2017 / 07:43:08 (před 7 roky)
off
rproch napsal(a):

Pridej k tabulce `Seriály ve watchlistu` sloupeces POCET-NEVIDENYCH a mas to hluboce pod 0.1 s

A přepočítávat se to bude kdy?

Plus to neřeší problém odvysílané / neodvysílané.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Editováno: 1x | Naposledy: 11. 10. 2017 / 07:43:52
rproch
11. 10. 2017 / 11:58:47 (před 7 roky)
off

Kdyz si nekdo klikne na ohodnotit a kdyz se prida epizoda do serialu. Nebo jeste lip, kdyz se epizoda zmeni z nevysilany na odvysilanou. A kdyz udelas default null a budes to pocitat jenom pro lidi co si to zapnou, tak se server ani moc nezapoti.