Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Ahoj, mam strasne chut na nejaky historicky serial obdobi stredovek. Bavilo me Game of Thrones, Outlander, Legend of the seeker a Vikings ale ty jsem nedokoukala. Zkusila jsem The last kingdom a Davinci Demons, ale to me nezaujalo. Pak me bavilo i Tri musketyri. Hledam neco zajimaveho. Treba i Merlin byl dobry, ale taky jsem se na nej nedodivala. Nejake napady? Dekuji :)
Medici: Masters of Florence, Tudorovci, Borgiové - i když to už je spíš novověk (resp. přelom středověku a novověku).
Pilíře země, případně jejich klon Na věky věků.
Bílá královna, a její volné pokračování Bílá princezna.
Fajn byl Merlin, který u nás šel jako dvoudílný film.
Samozřejmě Robin Hood (díly s Praedem).
Svého času mě bavily i seriály Covington Cross, Válka volů a Vilém Tell. Ale je otázka, jestli půjdou dnes sehnat.
Jo jo, to jsou dobré typy, co píše Nevada :)
Přimlouval bych se za Tudorovce, Pilíře a NVV. Myslím ale, že ten poslední Robin není špatný. Pokud GoT bereš jako středověký, pak možná Zaklínač
Z toho, co tu nebylo jmenované, bych přihodila třeba ještě Marca Pola, jestli nechceš jen evropský středověk.
A pak Reign nebo White Hall, ale to už je raný novověk.
Z historických seriálov ti jednoznačne môžem odporučiť - Chán Asparuch, Ja, Claudius, Anno Domini 1573 (ten ale nemá sk/cz preklad) alebo u mňa asi najobľúbenejší, aj keď iba dvojdielny - Čas násilia.
Ze starších Já Claudius a Případy bratra Cadfaela s Derekem Jacobim.
Z novějších: White Queen a White Princess z Války růží v Anglii. Teď běží Poldark a Last Kingdom.
Já naprosto miluju Hornblowera, pak se mi líbila Victoria, The Crown, Ďáblova pouta, Mercy Street.