Diskuzní fórum

Kategorie titulků

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

K4rm4d0n
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
25. 1. 2011 / 19:44:43 (před 13 roky)
off

Zdravíčko. Měl bych pár návrhů na zpřehlednění titulků, s kterým Fruiko, megawir ani scr00chy nesouhlasí, ale zajímaly by mě další názory.

Jde o rozdělení kategorií ripů, na které jsou časovány titulky do více sekcí, než jen HDTV, DVDRip a 720p, protože mezi 720p-HDTV a 720p-BluRay se zde jedná úplně o stejný rozdíl, jako mezi HDTV a DVDRipem, které již rozlišujeme.

Takže, aby kategorie obsahovaly všechny dostupné možnosti, seznam kategorií bych si představoval asi takhle:

HDTV
HDTV-HD (pro 720p, příp. 1080i ripy)
WEB-DL
DVDRip
BluRay Rip
Ostatní

BluRay rip bych nechal jen takto jeden, protože samozřejmě vycházejí 720p, 1080p, ale i předělaný Xvid ripy, takže takhle by kategorie pokryly vše.

Abych na něčem demonstroval užitečnost rozdělení, podívejte se např. sem na Futuramu.

Dalším nápadem by bylo (ale to až sekundárně, vyjádřete se prosím hlavně k tomu prvnímu) jakési "zakrývání" HDTV titulků v době, kdy budou k dispozici titulky na DVDRip a BluRay, protože upřímně nevím o nikom, kdo by stahoval HDTV ripy v době, kdy už jsou k dispozici DVD a BluRay. Pokud by je přece jen potřeboval, tak by si je zobrazil nějakým zatržítkem v záhlaví. Podle mě by to taky významně přispělo k přehlednění zejména starších seriálů.

bakeLit
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
25. 1. 2011 / 19:48:37 (před 13 roky)
off

Ano, nelze, než souhlasit. Stačí, když se podíváte na tu Futuramu a hned si řeknete, že kdyby tam prostě místo ostatní bylo WEB-DL a BluRay, popř. i DVDSCR, dopomohlo by to přehlednosti. Navíc WEB-DL je v dnešní době již poměrně dost šířený formát a nabízí prakticky to samé - ne-li úplně - co BluRay.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
25. 1. 2011 / 20:28:20 (před 13 roky)
off
K4rm4d0n napsal(a):

Zdravíčko. Měl bych pár návrhů na zpřehlednění titulků, s kterým Fruiko, megawir ani scr00chy nesouhlasí, ale zajímaly by mě další názory.

Jde o rozdělení kategorií ripů, na které jsou časovány titulky do více sekcí, než jen HDTV, DVDRip a 720p, protože mezi 720p-HDTV a 720p-BluRay se zde jedná úplně o stejný rozdíl, jako mezi HDTV a DVDRipem, které již rozlišujeme...

Zdravím,
pár věcí v tomhle směru chystáme, ale opravdu nepovažuju za dobrej nápad o tomhle bez jakýkoliv diskuse s realizačním týmem zakládat veřejnou diskusi pro uživatele. Ty lze oslovit ve chvíli, kdy se dohodnou v redakci např. dvě verze a pak se osloví lidi s tím, co by se jim líbilo víc. Tohle je těžce nefér i třeba k Fruikovi. Ten jasně svůj názor řekl a tys ho teď obešel jako uražený děcko ;-) Věřte nám trochu a nechte se překvapit. Dosavadní systém momentálně plně postačuje. Víc k tomu teď neřeknu...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
25. 1. 2011 / 21:10:44 (před 13 roky)
off
K4rm4d0n napsal(a):

Dalším nápadem by bylo (ale to až sekundárně, vyjádřete se prosím hlavně k tomu prvnímu) jakési "zakrývání" HDTV titulků v době, kdy budou k dispozici titulky na DVDRip a BluRay, protože upřímně nevím o nikom, kdo by stahoval HDTV ripy v době, kdy už jsou k dispozici DVD a BluRay.

tak teď už víš o jednom - o mně. díky ne zrovna ideálnímu zraku mezi verzemi nevidím rozdíl, akorát můj starý žebráček musí stahovat minimálně dvojnásobně velké soubory v řádech hodin. opravdu mi to nestojí za to a nevím, proč by se měly schovávat zrovna základní verze. všude je zvykem, že když chceš něco nadstandard, musíš si pro to víc máknout, takže by to mělo být spíš naopak, když už

K4rm4d0n
25. 1. 2011 / 21:24:28 (před 13 roky)
off
megawir napsal(a):

Zdravím,
pár věcí v tomhle směru chystáme, ale opravdu nepovažuju za dobrej nápad o tomhle bez jakýkoliv diskuse s realizačním týmem zakládat veřejnou diskusi pro uživatele. Ty lze oslovit ve chvíli, kdy se dohodnou v redakci např. dvě verze a pak se osloví lidi s tím, co by se jim líbilo víc. Tohle je těžce nefér i třeba k Fruikovi. Ten jasně svůj názor řekl a tys ho teď obešel jako uražený děcko ;-) Věřte nám trochu a nechte se překvapit. Dosavadní systém momentálně plně postačuje. Víc k tomu teď neřeknu...

No, mně bylo odpovězeno, že jste se vy dva s Fruikem domluvili, že to není potřeba a že to kdyžtak můžu dát do fóra k projednání, takže to konečně dávám a jestli se tu někdo uráží, tak jedině ty. A jestli se něco připravuje, to asi nemůžu vědět, že?

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 1. 2011 / 21:29:07
K4rm4d0n
25. 1. 2011 / 21:35:42 (před 13 roky)
off
ševča napsal(a):

tak teď už víš o jednom - o mně. díky ne zrovna ideálnímu zraku mezi verzemi nevidím rozdíl, akorát můj starý žebráček musí stahovat minimálně dvojnásobně velké soubory v řádech hodin. opravdu mi to nestojí za to a nevím, proč by se měly schovávat zrovna základní verze. všude je zvykem, že když chceš něco nadstandard, musíš si pro to víc máknout, takže by to mělo být spíš naopak, když už

Reaguješ ale až na druhý návrh, který je druhořadý. Ale k Tvé poznámce - úplně jsi nepochopil smysl. Jde o rozlišení dvou stejně velkých verzí, ale s různým zdrojem - HDTV a DVDRip nebo HDTV 720p a BluRay 720p. Například, kdybys teď začal koukat na odvysílaný seriál, stáhneš si DVDRipy nebo starý HDTV ripy, který jsou méně kvalitní a shání se navíc o dost hůř?

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
25. 1. 2011 / 23:35:16 (před 13 roky)
off
K4rm4d0n napsal(a):

No, mně bylo odpovězeno, že jste se vy dva s Fruikem domluvili, že to není potřeba a že to kdyžtak můžu dát do fóra k projednání, takže to konečně dávám a jestli se tu někdo uráží, tak jedině ty. A jestli se něco připravuje, to asi nemůžu vědět, že?

Neurazil jsem se, řekl jsem jasně, co je a co není vhodné. Dál bylo jasně řečeno, že jsou titulky doplněk, nikoliv věc, na které stavíme. Dále bylo jasně řečeno, že to teď není na pořadu dne a především to, že to není potřeba, což není. Jestli je tam napsáno ostatní nebo WEB DL je naprosto jedno, jelikož se to neustále vyvíjí. Tímhle stylem bychom brzy měli těch kategorií 10 a to je přesně to, co nechceme. Poslední věc, kdybys diskutoval nejprve s redakcí, třeba bys tušil spoustu věcí, co netušíš...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
K4rm4d0n
26. 1. 2011 / 00:28:45 (před 13 roky)
off
megawir napsal(a):

Neurazil jsem se, řekl jsem jasně, co je a co není vhodné. Dál bylo jasně řečeno, že jsou titulky doplněk, nikoliv věc, na které stavíme. Dále bylo jasně řečeno, že to teď není na pořadu dne a především to, že to není potřeba, což není. Jestli je tam napsáno ostatní nebo WEB DL je naprosto jedno, jelikož se to neustále vyvíjí. Tímhle stylem bychom brzy měli těch kategorií 10 a to je přesně to, co nechceme. Poslední věc, kdybys diskutoval nejprve s redakcí, třeba bys tušil spoustu věcí, co netušíš...

No evidentně pláču na špatném hrobě, takže poslední příspěvek. Asi jsem slepej, ale nikde v tvým příspěvku nevidím, jak je jasně řečeno, že titulky jdou na postranní koleji a je jedno, jak jsou uspořádaný. Taktéž nechápu, co se neustále mění, ale přijde mi logicky rozdělovat titulky podle zdroje a to, co jsem vypsal pokrývá úplně vše. S redakcí (S Fruikem. Nevím, s kým jiným jsem to měl diskutovat. Vypadá to, že máš pocit, že s tebou, což mi přijde zbytečný, když mi Fruiko napsal, že si myslíte, že to není potřeba) jsem to diskutoval a nakonec jsem byl odkázán na fórum, když to udělám, tak je to zase špatně, takže už na to kašlu.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
26. 1. 2011 / 15:50:08 (před 13 roky)
off
K4rm4d0n napsal(a):

Reaguješ ale až na druhý návrh, který je druhořadý. Ale k Tvé poznámce - úplně jsi nepochopil smysl. Jde o rozlišení dvou stejně velkých verzí, ale s různým zdrojem - HDTV a DVDRip nebo HDTV 720p a BluRay 720p. Například, kdybys teď začal koukat na odvysílaný seriál, stáhneš si DVDRipy nebo starý HDTV ripy, který jsou méně kvalitní a shání se navíc o dost hůř?

rozhodně si nestáhnu nic, kde vidím 720p, protože to má velikost dvojnásobnou až 1gb, a běžně stahuju spíš hdtv, na dvdripy jsem narazila asi 2x, když jsem si stahovala film, u seriálů ještě nikdy.

Editováno: 1x | Naposledy: 26. 1. 2011 / 15:50:30