Diskuzní fórum

Prima Partička

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
1. 9. 2017 / 13:16:40 (před 7 roky)
off

Zajímalo by mě, jestlii ty nové díly budou epizody nebo samostatný seriál.

ČSFD.cz je odpad
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
1. 9. 2017 / 15:41:10 (před 7 roky)
off

Já osobně bych to dala jako samostatný seriál. Ano pořád je to Partička a ten koncept je vlastně stejný, ale přece jen je to trochu jiné. ;)

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
1. 9. 2017 / 16:08:36 (před 7 roky)
off

Má to stejný název, říkáte, že stejný koncept, jede to na stejné stanici. V čem je to tak jiné, že to zaslouží až nový profil? AHS a všechny ty další antologie jsou taky dohromady v jednom profilu. Budou tady ty rozdíly větší? Už tak je diskutabilní, jestli je to vůbec seriál. Přiznám se, že jsem to tak nezkoumala, ale rozdíly, co jsem tak slyšela, mi připadají asi na té úrovni, jako když se v Eurece vrátili hrdinové do alternativní reality. Taky to mělo jinou realitu, mnohé jiné postavy, ale nikdo by vůbec neuvažoval dát to jako nový seriál.

šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
1. 9. 2017 / 20:30:21 (před 7 roky)
off

Řekla jsem jak to vidím já. :)
Rozdíly v tom zkrátka jsou. Nebo alespoň já je vidím.
Ale vše je na jiných lidech....

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
1. 9. 2017 / 20:51:13 (před 7 roky)
off

Na tohle tu nemáme žádné obecné pravidlo a je to víceméně individuální. Pár dalších příkladů kromě již zmíněného AHS:

- Twin Peaks: The Return je považován za samostatný seriál i za třetí sérii Twin Peaks. U nás je uveden jako třetí řada.
- 24: Live Another Day je brán jako samostatný seriál i jako devátá série 24. U nás je uveden jako devátá série.
- Revival Prison Break je považován za samostatný seriál i jako pátá série původního seriálu. U nás je uveden jako pátá řada.
- Pro změnu český případ, pokračování pořadu Nikdo není dokonalý s názvem Nikdo není dokonalý: Speciál je u nás pro změnu uvedeno jako samostatný seriál.
- Blackadder tu máme jako čtyři samostatné seriály, ale dá se brát i jako jeden rozdělený do více sérií.

Novou Partičku lze založit jako samostatný seriál, protože v programu jede pod novým názvem Prima Partička, ale dá se brát i jako nová řada, protože tu pro to máme už několik "precedentů".

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
2. 9. 2017 / 11:17:58 (před 7 roky)
off
verca.sotek napsal(a):

Řekla jsem jak to vidím já. :)

Však já taky řekla jen svůj názor. A přišlo mi, že jsem příspěvek koncipovala jako část diskuze. Sama jsem se i zeptala, v čem je to tak jiné. To nebyla kousavá poznámka, to byl upřímný dotaz.
No bylo tu už pár případů, kdy si redaktor nebyl jistý, tak to dal jako téma do diskuze a prostě se kolektivně k něčemu došlo. Je fakt, že nejde udělat nějaký závazný návod, jak se řídit, protože to je jeden specifičtější případ než druhý.

No ale jestli to teda má název jiný... Nová řada Gilmorek sice měla trochu jiný název a zadala se jako další řada, ale to byl spíš takový podnázev. S jiným názvem už by to možná smysl mělo. Přeci jen, jak by se seriál pak nazval? Novým nebo starým názvem? Že ho přejmenovali, neznamená, že první díly jsou díly seriálu s tím druhým názvem, jestli chápete.