Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Při příležitosti aktuálního tisícekreditového jackpotu v tombole mě napadlo, jaká je pravděpodobnost double, resp. triple win v rámci jednoho měsíce (jednoho výpisu) na TOMBOLA . Nick Peco se tam ještě před krátkou dobou vyskytoval 3x (nyní již jen 2x - viz screenshot) Napadlo mě o tom napsat moc pozdě, ale admin to (triple win) jistě potvrdí.
V rámci cca 30 dnů se dá vsadit max 30x po 2 tiketech, počet sázejících neznám, ale vyhrát 3x po sobě s přibližným max rozpětím výher 15 dnů je poněkud nepravděpodobný jev. Kdyby se na mě smála Fortuna tak, jako na Peca, tak bych zbytek života sázal ve všem, v čem by to jen šlo.
Patrně se někde vloudila chybča, ne? :-)
_-0-_ napsal(a):
Při příležitosti aktuálního tisícekreditového jackpotu v tombole mě napadlo, jaká je pravděpodobnost double, resp. triple win v rámci jednoho měsíce (jednoho výpisu) na TOMBOLA . Nick Peco se tam ještě před krátkou dobou vyskytoval 3x (nyní již jen 2x - viz screenshot) Napadlo mě o tom napsat moc pozdě, ale admin to (triple win) jistě potvrdí.
V rámci cca 30 dnů se dá vsadit max 30x po 2 tiketech, počet sázejících neznám, ale vyhrát 3x po sobě s přibližným max rozpětím výher 15 dnů je poněkud nepravděpodobný jev. Kdyby se na mě smála Fortuna tak, jako na Peca, tak bych zbytek života sázal ve všem, v čem by to jen šlo.
Patrně se někde vloudila chybča, ne? :-)
Počet sázejících je bajvoko jackpot / 2.
Takže každý den cca 1:170.
Chyba to určitě není. Náhoda je prostě někdy svině.
I kdyby měl v tombole jeden lístek proti 1000 a vyhrával každý den, nemusí být nutně něco špatně. Pravděpodobnost je malá, ale možné to je, pokud systém nemá příkaz se předchozím vítězům vyhnout. A to by bylo něco špatně. Prostě má štěstěna radši jeho.
ševča napsal(a):
I kdyby měl v tombole jeden lístek proti 1000 a vyhrával každý den, nemusí být nutně něco špatně. Pravděpodobnost je malá, ale možné to je...
Ve vší skromnosti malé doporučení - nikdy, ale nikdy se nevěnuj něčemu, co by byť i jen z dálky zavánělo exaktními vědami.
_-0-_ napsal(a):
Ve vší skromnosti malé doporučení - nikdy, ale nikdy se nevěnuj něčemu, co by byť i jen z dálky zavánělo exaktními vědami.
Jasně, chlape, co mě znáš přes seriálovou stránku na netu. ;D
Nerada v češtině používám angličtinu, ale tohle nemá správný český ekvivalent. Get over yourself.
Na relevanci doporučení nic nezměníš :-)
ševča napsal(a):
I kdyby měl v tombole jeden lístek proti 1000 a vyhrával každý den, nemusí být nutně něco špatně. Pravděpodobnost je malá, ale možné to je...
_-0-_ napsal(a):
...nikdy, ale nikdy se nevěnuj něčemu, co by byť i jen z dálky zavánělo exaktními vědami.
Předpokládám, že tombola je proces bez paměti, tj. předchozí výhry nemají vliv na výhry budoucí. Pokud by měly, nebyla by to fér tombola, jak ostatně už napsala ševča. Opakované výhry v rámci krátkého časového úseku jsou prostě náhoda. Se stim smiř.
Naninko358, soulasím s Tebou, resp. akceptuji, co napsal Fruiko, takže se nemám s čím smiřovat (stran tomboly).
Fruiko napsal(a):
Počet sázejících je bajvoko jackpot / 2.
Takže každý den cca 1:170.
Chyba to určitě není. Náhoda je prostě někdy svině.
Nemohu se ale ztotožnit s nesmyslným tvrzením ševči, že: "...kdyby měl v tombole jeden lístek proti 1000 a vyhrával každý den, nemusí být nutně něco špatně. Pravděpodobnost je malá, ale možné to je..." (Vyhrávat každý den znamená vyhrávat trvale - bez limitu). O tom byla moje reakce.
Není co dodat...
Přesná implementace je tato:
Když si někdo koupí lístek, uloží se do tabulky (na řádek postupně od 1 do nekonečna).
O půlnoci se zjistí kolik je řádků v tabulce. To se nacpe do generátoru náhodných čísel a to vyprdne číslo řádku v intervalu 1 až počet řádků. Kdo je na tom řádku vyhrává. Celá tabulka se smaže a jede se o nuly.
Takže teoreticky tam je dvojí pravděpodobnost. Nikdy nevíš kolik lidí je už v tabulce před tebou, takže nejspíš jsi každý den na jiném řádku, ale stejně to je fuk, protože náhodný řádek je každý den jiný. S tím, že rand() má jisté omezení, ale pro tyhle účely by to mělo bohatě stačit.