Diskuzní fórum

Skrývání seriálů v kalendáři

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

jvr
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
19. 6. 2018 / 21:39:30 (před 6 roky)
off

jo protože si editor, ale sou u i tací, kteří nejsou, vlastně valná většina ostatních, co si sem dou pro info, datumy, jména, novinky, kdy se co se bude vysílat a to jim stačí. Žádný co viděli a neviděli, chtěj vidět nebo ne si vyplňovat do deníčku nepotřebujou, ale chtěj se si upravit kalendářní feed tak jak jim vyhovuje, aby měli čistej přehled bez náplav a usazenin, bez každý kraviny co má víc než jeden díl a proto si to říká seriál.. a nemůžou. Pokud sem nepřihlášenej ať pro mě za mě vidim třeba lítající gumídky na plastovejch židličkách, ale když sem přihlášenej, měl bych vidět jen to co mě zajímá, čehož je tak ani ne 10% z toho v kalendáři je. Prostě to tam překáží a nejsem rozhodně sám. Měl sem za to že tohle fórum je o hledání zlepšení, ne o utvrzování se v tom, že je všechno ideál tak je a není vlastně tedy potřeba nic měnit. A kdyby to jak to teď je bylo tak super, tak sem nepíšu. Zas tak moc si myslím že nechci..

naninka358
Redaktor | Cool level: 116 | Will McAvoy
20. 6. 2018 / 13:30:34 (před 6 roky)
on
jvr napsal(a):

jo protože si editor, ale sou u i tací, kteří nejsou, vlastně valná většina ostatních, co si sem dou pro info, datumy, jména, novinky, kdy se co se bude vysílat a to jim stačí. Žádný co viděli a neviděli, chtěj vidět nebo ne si vyplňovat do deníčku nepotřebujou, ale chtěj se si upravit kalendářní feed tak jak jim vyhovuje, aby měli čistej přehled bez náplav a usazenin, bez každý kraviny co má víc než jeden díl a proto si to říká seriál.. a nemůžou. Pokud sem nepřihlášenej ať pro mě za mě vidim třeba lítající gumídky na plastovejch židličkách, ale když sem přihlášenej, měl bych vidět jen to co mě zajímá, čehož je tak ani ne 10% z toho v kalendáři je. Prostě to tam překáží a nejsem rozhodně sám. Měl sem za to že tohle fórum je o hledání zlepšení, ne o utvrzování se v tom, že je všechno ideál tak je a není vlastně tedy potřeba nic měnit. A kdyby to jak to teď je bylo tak super, tak sem nepíšu. Zas tak moc si myslím že nechci..

Ale kalendář nemůže vědět, co zrovna ty považuješ za balast. Musel by jsi naprosto všechno pro tebe nezajímavé označit. A je přece mnohem jednodušší označit to, co tě zajímá (= přidat do oblíbených, ani není potřeba odškrtávat si viděné epizody... stačí jen jednou kliknout u seriálu na přidání do oblíbených) a dívat se v kalenáři na to. Vycházím tedy z předpokladu, že většinu lidí zajímá míň seriálů, než je nezajímá.

V prvním příspěvku jsi psal:

jvr napsal(a):

Prostě aby ten seznam nebyl tak dlouhej, když to projíždím a tím pádem aby mi neuniklo nic novýho co by mohlo stát za shlídnutí.

Novinky si lze v kalendáři zobrazit samostatně, právě proto, aby nikomu neunikly.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
20. 6. 2018 / 16:01:20 (před 6 roky)
off
jvr napsal(a):

Ale ne všechno, co si kdo vymyslí, jde udělat. Uvědom si, že ti zatím odpovídají jen další uživatelé, s vyššími či nižšími právy. To už je tu prostě takový proces. Kolikrát si tady vymyslí někdo něco, co je technicky náročné a co by více lidem práce přidalo, než kolik by to ocenilo, tak je prostě zvyk, že se ke každému nápadu vyjádří všichni. Finální rozhodnutí stejně není na nás.

jvr
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
21. 6. 2018 / 00:00:51 (před 6 roky)
off

souhlas, že uživatelé maj tyhle tendence, ale jako vedoucí softwarového týmu webových aplikací (a notorickej sjížděč serošů) zase vím, co je náročné a co ne - a tohle by nebyl zrovna nějakej big deal (teda pokud je to nějak rozumně implementovaný). Do oblíbených si dávám co skutečně sleduju a to mám v rámci týdenního kalendáře, když si dám denní kalendář tak zobrazení pouze novinek nikde nevidím - nicméně o ty mi zásadě ani tolik nejde, spíš jako vidět to co ZBYDE, když bych schoval to, co nechci vídat a dám si všechny seriály - tam totiž lovím co dalšího by mne mohlo zajímat a nemusí to být nutně novinka ale klidně 3. řada 7. díl - takovej "use case" mi přijde užitečnej, no a když je ten seznam na 4 stránky, tak se to pochopitelně dost dobře nedá, zbytek pak samozřejmě přes žebříčky atd.

Editováno: 2x | Naposledy: 21. 6. 2018 / 00:07:55
naninka358
Redaktor | Cool level: 116 | Will McAvoy
21. 6. 2018 / 10:17:24 (před 6 roky)
on
jvr napsal(a):

souhlas, že uživatelé maj tyhle tendence, ale jako vedoucí softwarového týmu webových aplikací (a notorickej sjížděč serošů) zase vím, co je náročné a co ne - a tohle by nebyl zrovna nějakej big deal (teda pokud je to nějak rozumně implementovaný). Do oblíbených si dávám co skutečně sleduju a to mám v rámci týdenního kalendáře, když si dám denní kalendář tak zobrazení pouze novinek nikde nevidím - nicméně o ty mi zásadě ani tolik nejde, spíš jako vidět to co ZBYDE, když bych schoval to, co nechci vídat a dám si všechny seriály - tam totiž lovím co dalšího by mne mohlo zajímat a nemusí to být nutně novinka ale klidně 3. řada 7. díl - takovej "use case" mi přijde užitečnej, no a když je ten seznam na 4 stránky, tak se to pochopitelně dost dobře nedá, zbytek pak samozřejmě přes žebříčky atd.

V denním kalendáři zobrazení jen novinek není, protože v některé dny žádné novinky ani nejsou, Je to v měsíčním kalendáři, protože člověka zajímá co v nejbližší době bude (nebo kdy konkrétně očekávaná novinka začne), a je úplně jedno, jestli to má být 26. nebo 27.

Používat kalendář k lovení starších seriálů by mě teda nenapadlo. Už jen proto, že z názvu není vždy nutně poznat, o jaký žánr se jedná. K tomu tu máme filtr. Taky je tu doporučení na základě oblíbených seriálů uživatele, a je tam i 100 seriálů, kde můžeš zadat jeden seriál a vyjede ti seznam 100 (do určité míry) podobných seriálů.

bofocar
Běžný uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
19. 3. 2022 / 11:17:39 (před 2 roky)
off

Zdravím, keďže sa 4 roky nedeje nič ohľadom funkcie s filtrovaním nežiadúcich seriálov, bolo by možné pridať do výpisu seriálov v mesačnom kalendári (pr.:serialzone.cz/kalendar/vse/2022/4/) skrytý element s informáciami z infoboxu daného seriálu? Ja by som si už potom mohol napísať do Tampermonky script na odfiltrovanie nežiadúcich seriálov. Takto to pre vás nebude "tažké" a užívatelia budú mať možnosť vlastnej úpravy výpisu seriálov vo vybranom mesiaci. Do elementu seriálu by bol pridaný skrytý element 'InfoBox' a mohlo by to vyzerať asi takto, poprípade kategórie vo výpise v angličtine:
<div class="cal-ep-final cal-newproject">
<a href="#" id="eid523324" class="cekovadlo cef-uncheck"></a>
<a href="https://www.serialzone.cz/serial/chlap-v-ocekavani/" title="Episode 1" class="cef-text">
Hiyama Kentarô no ninshin <br>
<span class="font10">S01E01</span>

<div class="InfoBox" style="display:none">
Stanice:Netflix;Délka:23 minut;Žánr:Komedie,Drama,Romantický;Země původu:Japonsko;Roky vysílání:2022–????;
</div>

</a>
<div class="cleaner"></div>
</div>

Aktuálne musím filtrovať jednotlivé názvy seriálov cez RegExp a ten zoznam je už poriadne dlhý (3800 seriálov v jednom .match RegExp) a každý mesiac pridávať nové ma už začína vytáčať. Hlavne aj kvôli niektorým znakom (aj cudzokrajným), ktoré v RegExp robia bordel a musím ich nahrádzať. Nie som programátor, takže mi to robí problémy, ale na základe InfoBoxu by sa filtrovanie veľmi zjednodušilo. Takto je navyše riziko, že niektoré názvy seriálov sa môžu zhodovať s časťami názvov iných seriálov a skryjem si aj tie, ktoré pozerám, alebo aj niektoré nové, ktoré by som v budúcnosti pravdepodobne chcel pozerať.

Editováno: 1x | Naposledy: 19. 3. 2022 / 11:30:10
Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
28. 3. 2022 / 13:45:25 (před 2 roky)
off

V kalendáři filtry jsou, ale nedalo by se udělat, aby ty seriály nebyly i v emailu TV robota?

ČSFD.cz je odpad
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
28. 3. 2022 / 18:40:32 (před 2 roky)
on
Blázen z Jericha napsal(a):

V kalendáři filtry jsou, ale nedalo by se udělat, aby ty seriály nebyly i v emailu TV robota?

Tam jsou jen tvoje + novinky, co tam chceš vyfiltrovat?

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
28. 3. 2022 / 18:42:49 (před 2 roky)
on
bofocar napsal(a):

Zdravím, keďže sa 4 roky nedeje nič ohľadom funkcie s filtrovaním nežiadúcich seriálov, bolo by možné pridať do výpisu seriálov v mesačnom kalendári (pr.:serialzone.cz/kalendar/vse/2022/4/) skrytý element s informáciami z infoboxu daného seriálu? Ja by som si už potom mohol napísať do Tampermonky script na odfiltrovanie nežiadúcich seriálov. Takto to pre vás nebude "tažké" a užívatelia budú mať možnosť vlastnej úpravy výpisu seriálov vo vybranom mesiaci. Do elementu seriálu by bol pridaný skrytý element 'InfoBox' a mohlo by to vyzerať asi takto, poprípade kategórie vo výpise v angličtine:
<div class="cal-ep-final cal-newproject">
<a href="#" id="eid523324" class="cekovadlo cef-uncheck"></a>
<a href="https://www.serialzone.cz/serial/chlap-v-ocekavani/" title="Episode 1" class="cef-text">
Hiyama Kentarô no ninshin <br>
<span class="font10">S01E01</span>

<div class="InfoBox" style="display:none">
Stanice:Netflix;Délka:23 minut;Žánr:Komedie,Drama,Romantický;Země původu:Japonsko;Roky vysílání:2022–????;
</div>

</a>
<div class="cleaner"></div>
</div>

Aktuálne musím filtrovať jednotlivé názvy seriálov cez RegExp a ten zoznam je už poriadne dlhý (3800 seriálov v jednom .match RegExp) a každý mesiac pridávať nové ma už začína vytáčať. Hlavne aj kvôli niektorým znakom (aj cudzokrajným), ktoré v RegExp robia bordel a musím ich nahrádzať. Nie som programátor, takže mi to robí problémy, ale na základe InfoBoxu by sa filtrovanie veľmi zjednodušilo. Takto je navyše riziko, že niektoré názvy seriálov sa môžu zhodovať s časťami názvov iných seriálov a skryjem si aj tie, ktoré pozerám, alebo aj niektoré nové, ktoré by som v budúcnosti pravdepodobne chcel pozerať.

Jsem tomu celkem otevřený, ale je opravdu potřeba všechno (např. délka mi nepřijde úplně relevantní)? Vzhledem k tomu, že toho je hodně, tak tyto skrytá data to dost nabobtnají a v podstatě je bude používat zlomek lidí, ale většina kvůli tomu bude načítat déle.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Blázen z Jericha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
29. 3. 2022 / 10:48:12 (před 2 roky)
off
Fruiko napsal(a):

Tam jsou jen tvoje + novinky, co tam chceš vyfiltrovat?

které mám jen oblíbené a nesleduju je

ČSFD.cz je odpad