Diskuzní fórum

Co Vám na SZ ze seriálů chybí a chtěli byste přidat?

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
18. 7. 2009 / 10:52:19 (před 15 roky)
off

Tak jsem pozakládal několik seriálů, které jste si přáli. Přiházel jsem k nim i plakáty, na něco jsem ale použitelný zdroj nenašel, bude tedy doplněno později.

Jak jsem psal včera, nemám moc času dohledávat obsahy, takže je pomoc vítána. _-0-_ už mi poslal pro jím navrhované věci, jestli někdo bude schopen popsat i zbylé novinky, dejte mi vědět buď zde nebo v poště. Díky za spolupráci.

Další novinky budou založeny brzy.

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
BMAJTZ
Uživatel od první verze | Cool level: 2 | Jake Harper
19. 7. 2009 / 12:25:48 (před 15 roky)
off

Chybi tu serial Miracles

http://www.csfd.cz/film/73805-miracles/?text=67769

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 7. 2009 / 14:13:02 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Ahoj, urcite nemely. Jsme serialovy server, vsechny filmy najdes na nasem materskem serveru kfilmu.net ;-)

Někdy (téměř vždy) to není logické. Uvedu příklad na seriálu Babylon 5: Sedmdesátiminutový televizní film The Lost Tales (Voices in the Dark), natočený jako pravděpodobně poslední tečka za seriálem, nejen, že nenaplňuje představu o filmu stopáží, ale navíc je de facto tvořený dvěma regulerními díly Babylonu 5, vloženými do jednoho *.avi kontejneru. Sedl by spíše výraz "dvoudílná miniserie".

K tomu existuje dalších 6 filmů B5 (patrně také TV produkce). Jednotlivé filmy se dají vkládat do seriálu tak, aby vznikla v chronologisckém slova smyslu řada. Teprve potom je seriál fakticky kompletní.

Pokud jde o filmy z TV tvorby, neřku-li typu Voices in the Dark, které tvoří se seriálem logický celek, tak si dovoluji pakovanou přímluvu za jejich zveřejnění, resp. zavedení zvláštní kategorie "seriálových filmů".

Mimochodem, existují natolik absurdní útvary, jakým je např. desetihodinový seriál Shogun, sestřihaný do filmu s pětinovou stopáží. Doslova. I takovýto film sem imho patří - nejde přece o formální rozdělení na jednotlivé kategorie, ale o to, aby pro diváka - zájemce, hledajícího encyklopedické poznatky o nějakém seriálu (a titulky), byly všechny informace o celku pohromadě. Oním "celkem" seriál s navazujícími filmy (zejména televizními), nepochybně je.

I kdyby byly info o takových filmech pouze přehledně uvedeny pod popisem seriálu s uvedením linků na server s filmy, tak to stále není ono - logický celek není na jednom místě.

Zvažte pls opakovaně...

Aby to nebyl až tak úplný offtopic - prosím o vložení zmíněného seriálu SHOGUN CSFD LINK, případně uvedených 6+1 B5 movies.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 2x | Naposledy: 20. 7. 2009 / 14:21:29
Sajgon
Nejvyšší seriálovač | Cool level: 141 | Michael Westen
20. 7. 2009 / 16:13:13 (před 15 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

Někdy (téměř vždy) to není logické. Uvedu příklad na seriálu Babylon 5: Sedmdesátiminutový televizní film The Lost Tales (Voices in the Dark), natočený jako pravděpodobně poslední tečka za seriálem, nejen, že nenaplňuje představu o filmu stopáží, ale navíc je de facto tvořený dvěma regulerními díly Babylonu 5, vloženými do jednoho *.avi kontejneru. Sedl by spíše výraz "dvoudílná miniserie".

K tomu existuje dalších 6 filmů B5 (patrně také TV produkce). Jednotlivé filmy se dají vkládat do seriálu tak, aby vznikla v chronologisckém slova smyslu řada. Teprve potom je seriál fakticky kompletní.

Pokud jde o filmy z TV tvorby, neřku-li typu Voices in the Dark, které tvoří se seriálem logický celek, tak si dovoluji pakovanou přímluvu za jejich zveřejnění, resp. zavedení zvláštní kategorie "seriálových filmů".

Mimochodem, existují natolik absurdní útvary, jakým je např. desetihodinový seriál Shogun, sestřihaný do filmu s pětinovou stopáží. Doslova. I takovýto film sem imho patří - nejde přece o formální rozdělení na jednotlivé kategorie, ale o to, aby pro diváka - zájemce, hledajícího encyklopedické poznatky o nějakém seriálu (a titulky), byly všechny informace o celku pohromadě. Oním "celkem" seriál s navazujícími filmy (zejména televizními), nepochybně je.

I kdyby byly info o takových filmech pouze přehledně uvedeny pod popisem seriálu s uvedením linků na server s filmy, tak to stále není ono - logický celek není na jednom místě.

Zvažte pls opakovaně...

Aby to nebyl až tak úplný offtopic - prosím o vložení zmíněného seriálu SHOGUN CSFD LINK, případně uvedených 6+1 B5 movies.

Televizní filmy, které vznikly v souvislosti se seriály se sem samostatně vkládat nebudou. Pouvažovat se dá, rozhodně o tom, že se může dát třeba v sekci zajímavostí odkaz na kfilmu.net, kde jich většina je. A nemá cenu o tom psát další rozsáhlé litanie...

Sajgon - ďábelský fanda seriálů a redaktor
megawir
20. 7. 2009 / 16:27:29 (před 15 roky)
off

Každopádně Šogun (mini-série) byl vložen ;-)

Sajgon
Nejvyšší seriálovač | Cool level: 141 | Michael Westen
20. 7. 2009 / 16:30:29 (před 15 roky)
off
megawir napsal(a):

Každopádně Šogun (mini-série) byl vložen ;-)

Tož to jo, to je v poho... mini-série tu patří... :)

Sajgon - ďábelský fanda seriálů a redaktor
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
20. 7. 2009 / 17:40:29 (před 15 roky)
off

To Sajgon: Zato televizní filmy BEZ souvislosti se seriály patrně výjimku mají - viz např. TV film Andromeda Strain viz CSFD LINK zde je, kulišácky pod názvem dvoudílná miniserie. Kde je tedy hranice mezi filmem a seriálem? Dvoudílný film je také seriál? Nebo film, lišácky rozdělený do dvou ripů, to je miniseriál?

Stane se film seriálem, když jej TV rozdělí na dvě části?

Stane se film seriálem, když jej na dvě části rozdělím já? :-)

Není vlastně TV film jednodílnou miniserií? :-)))

Nebylo by přece jen logičtější vytvářet tematické skupiny pro fany (viz můj předchozí přáspěvek)?

To megawir
: Díky za přidání, ještě jedna prosba - mohl bys mi pls opravit v Shogunovi označené pásmeno za velké? ("...kapitán lodi Rodrigues. jeden každý z nich...")- třetí odst, předposl, řádka. V každém textu dělám chyby. Štve mě to. Díky.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 20. 7. 2009 / 17:45:14
megawir
20. 7. 2009 / 19:34:48 (před 15 roky)
off
_-0-_ napsal(a):

To Sajgon: Zato televizní filmy BEZ souvislosti se seriály patrně výjimku mají - viz např. TV film Andromeda Strain viz CSFD LINK zde je, kulišácky pod názvem dvoudílná miniserie. Kde je tedy hranice mezi filmem a seriálem? Dvoudílný film je také seriál? Nebo film, lišácky rozdělený do dvou ripů, to je miniseriál?

Stane se film seriálem, když jej TV rozdělí na dvě části?

Stane se film seriálem, když jej na dvě části rozdělím já? :-)

Není vlastně TV film jednodílnou miniserií? :-)))

Nebylo by přece jen logičtější vytvářet tematické skupiny pro fany (viz můj předchozí přáspěvek)?

To megawir
: Díky za přidání, ještě jedna prosba - mohl bys mi pls opravit v Shogunovi označené pásmeno za velké? ("...kapitán lodi Rodrigues. jeden každý z nich...")- třetí odst, předposl, řádka. V každém textu dělám chyby. Štve mě to. Díky.

Zdravim, na chybu se mrknu.
Kazdopadne tohle neni tema na diskuse, presunte se pls na k tomu urcene misto. Tady se resi pouze chybejici veci, ne koncepce.

EDIT: Kmen Andromeda by mel byt odebran, neni to serial ani podle IMDb, ktera je pro nas "Bibli"...

Timto koncim veskery offtopic..

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 7. 2009 / 19:36:31
civka
Uživatel od první verze | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
20. 7. 2009 / 23:03:26 (před 15 roky)
off

To mi tu chybí. Sem teda jako nenašla.

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
21. 7. 2009 / 06:17:30 (před 15 roky)
off