Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Gabik.029 napsal(a):
Nebo vítejte u nás, ne vítejte v nás...
Já ti nevím, ale takové Vítejte v nás se dá taky interpretovat všelijak :D :D.
ševča napsal(a):
Já teda říkám zásadně vítejte u kávy, ne vítejte v kávě...
No, ono dost záleží, co chceme vyjádřit a jaký typ slova se se slovesem pojí. Je rozdíl, jestli řeknu "vítejte u knihovny", nebo "vítejte v knihovně".
Osobně mi připadá míň přirozené (ale akceptovatelné) "vítejte v rubrice", protože mi to vnucuje pocit, že mám fyzicky vlézt dovnitř. Koneckonců se říká "vítejte u obrazovek". Kdybych mluvila k divákům, řekla bych "vítejte u pořadu", když k hostům ve studiu, "vítejte v pořadu". Ale to jsou sémantické prkotiny, které bych fakt neřešila (chyb v textech - a výraznějších - je tady mnohem víc, ale nikdo z toho kovbojku nedělá).
Že mi ale to neustálé omílání jedné věty připadá otravné, je už věc druhá.
Litocha napsal(a):
No, ono dost záleží, co chceme vyjádřit a jaký typ slova se se slovesem pojí. Je rozdíl, jestli řeknu "vítejte u knihovny", nebo "vítejte v knihovně".
Osobně mi připadá míň přirozené (ale akceptovatelné) "vítejte v rubrice", protože mi to vnucuje pocit, že mám fyzicky vlézt dovnitř. Koneckonců se říká "vítejte u obrazovek". Kdybych mluvila k divákům, řekla bych "vítejte u pořadu", když k hostům ve studiu, "vítejte v pořadu". Ale to jsou sémantické prkotiny, které bych fakt neřešila (chyb v textech - a výraznějších - je tady mnohem víc, ale nikdo z toho kovbojku nedělá).
Že mi ale to neustálé omílání jedné věty připadá otravné, je už věc druhá.
No ale podívej se, jak to 0 napsal. Mně to zní, jako by frázi paní neznala vůbec.
P.S.: To myslíš tu větu v rubrice, nebo že to už asi popáté vytáhl, když po prvních 4 vytáhnutích stále nebylo po jeho?