Diskuzní fórum

Pořádek v hodnocení - limit

Netrpíme sprostá slova.

V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!

Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.

Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.

CAPS LOCK je zlo.

Miro_CZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
16. 10. 2019 / 21:19:39 (před 5 roky)
off

Ahoj, šlo by snížit limit u funkce "Úklid hodnocení" ? Poslední dobou je hodně minisérií nebo seriálů, které mají v řadě do 10 dílů a člověk je pak snadno přehlédne a tato funkce je taky nenajde.

Nevím, jaký je aktuálně limit na počet zhlédnutých dílů, aby se seriál objevil v Úklidu, ale myslím, že by si to zasloužilo snížit tento limit třeba na 5 dílů, aby člověku opravdu nic neuteklo.

Předem děkuji

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
17. 10. 2019 / 06:57:30 (před 5 roky)
off
Miro_CZ napsal(a):

Ahoj, šlo by snížit limit u funkce "Úklid hodnocení" ? Poslední dobou je hodně minisérií nebo seriálů, které mají v řadě do 10 dílů a člověk je pak snadno přehlédne a tato funkce je taky nenajde.

Nevím, jaký je aktuálně limit na počet zhlédnutých dílů, aby se seriál objevil v Úklidu, ale myslím, že by si to zasloužilo snížit tento limit třeba na 5 dílů, aby člověku opravdu nic neuteklo.

Předem děkuji

Seriály, které mají míň dílů ti neutečou, prostě se objeví v té části, kde máš shlédnuté vše. Limit 5 dílů mi připadá zoufale nízký. I těch 25 je pro mě většinou málo. Pokud vím, že má seriál pomalu 100 dílů, netroufla bych si ho hodnotit po 25. Film taky neohodnotíš po půl hodině. A 5? Nepočítáš-li minisérie, seriál se po 5 dílech obvykle ještě vůbec nerozjel. To by se nám to pěkně zaplevelilo a člověk už by to pak ani nepoužíval, řekla bych.

Markus07
Redaktor | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
17. 10. 2019 / 08:13:51 (před 5 roky)
off
ševča napsal(a):

Seriály, které mají míň dílů ti neutečou, prostě se objeví v té části, kde máš shlédnuté vše.

Ale musí být splněna podmínka, že má seriál vyplněno datum ukončení, pokud se nemýlím. Takže se teoreticky může stát, že u nějakého seriálu toto nevyplníme a pokud má méně než 25 dílů, tak se neobjeví v žádné z těch částí.

ševča napsal(a):

Limit 5 dílů mi připadá zoufale nízký. I těch 25 je pro mě většinou málo. Pokud vím, že má seriál pomalu 100 dílů, netroufla bych si ho hodnotit po 25. Film taky neohodnotíš po půl hodině. A 5? Nepočítáš-li minisérie, seriál se po 5 dílech obvykle ještě vůbec nerozjel. To by se nám to pěkně zaplevelilo a člověk už by to pak ani nepoužíval, řekla bych.

Naprosto souhlasím! Už teď tam mám nějakých 20 seriálů a nebudu je prostě hodnotit, dokud jsem celý seriál nedokoukal. Takže proč by se mi měly objevovat seriály už po 5 epizodách?

Přidal bych jeden svůj vlastní (byť drobný) problém s úklidem hodnocení. Donedávna se mi v té části ukončených seriálů objevovali Vikingové (protože mají vyplněný rok ukončení a nebyly v databázi epizody, které jsem neviděl), přestože jeho ukončení je až v roce 2021 a mezitím ještě nějaké díly budou (teď už dokonce jsou a z té části tak seriál zase zmizel). Pokud bych něco opravoval, tak spíš tohle :)

Miro_CZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
17. 10. 2019 / 21:51:41 (před 5 roky)
off

No pokud je tam teď limit 25, jak říkáte, tak je to na dnešní dobu extrémně hodně. Takový Sherlock to tam nejspíš nikdy nedotáhne, protože i po 9 letech od první epizody má zatím jen 14 dílů ve 4 řadách a konec oznámený zatím oficiálně nebyl. Ohodnotit ho, si však rozhodně troufám i teď. Stejně tak jako třeba Big Little Lies, které po 2 sériích mají 14 dílů a rozhodně už po první řadě (7 dílů) stály za ohodnocení. Nebo letošní hitovka Chernobyl s 5 díly. Stejně tak to má řada dalších seriálů, minisérií a jiných projektů z nových platforem jako je Netflix, Amazon atd., kde zkrátka vládnou seriály do 10 dílů na řadu. Na druhou stranu jsou tady seriály, které mají stovky dílů a většina zdejšího osazenstva je s čistým svědomím ohodnotí po prvním díle a dál sledovat nebudou (Ulice, Ordinace atd.).

Myslím, že se doba značně posunula a už není úplně standard mít klasické 24 dílné série z běžných TV stanic.

Každopádně pokud je tady takový nesoulad, přeformuloval bych požadavek takto: "Bylo by možné, u funkce Úklid hodnocení zadat možnost volby počtu zhlédnutých epizod, které se budou zahrnovat do výběru?"

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
18. 10. 2019 / 11:38:45 (před 5 roky)
off

Ano, minisérie jsou častější, ale velká pětka se pořád drží cca 20 dílů, při čemž doby, kdy byli Přátelé s 10 řadami rarita, jsou dávno pryč. Po první ani druhé řadě jsem nehodnotila nikdy (to se seriály ještě hledají), ale v posledních letech jsem zažila, že i poslední řada úplně změnila můj názor, nebo jsem seriál s odstupem viděla jinak. A pořád ti ty minisérie dřív nebo později vylezou v seznamu těch ukončených.
Individuální nastavení by bylo řešením, ale i když to půjde, je na zvážení toho nahoře ;), jestli se to vyplatí. Nejsem sice ajťák, ale znám to z práce. Stejný systém používá víc institucí a v nich víc zaměstannců, nároky jsou různé, někdy protiřečící. Jenže každé individuální nastavení je další nálož pro systém, takže to nechtějí dělat pro každou blbost. Neřekla bych, že to tady bude až tak jiné, a zatím se k tobě nikdo nepřidal. Tak jestli by to vůbec mělo smysl.

naninka358
Redaktor | Cool level: 116 | Will McAvoy
18. 10. 2019 / 16:39:53 (před 5 roky)
off

Já Úklid hodnocení chápu jen jako něco navíc pro zapomnětlivce, nikoli primární kanál pro hodnocení sledováných seriálů. Že někdo ohodnotí seriál, i když viděl jen malý zlomek z desítek či stovek epizod, no to je jeho právo. Úklid může připomenout, že člověk neohodnotil oblíbený, léta vysílaný seriál. Mně osobně na nakopnutí k hodnocení seriálu stačí hláška ve watchlistu po ohodnocení poslední odvysílané epizody, že už nemám žádné další epizody k hodnocení, což řeší ten "problém" seriálů s krátkými řadami či v limbu (nejsou oficiálně zrušené, ale ani oficiálně obnovené). Snížení limitu v úklidu tedy nevidím jako potřebné.

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 124 | Spartacus
20. 10. 2019 / 21:04:39 (před 5 roky)
on
Miro_CZ napsal(a):

No pokud je tam teď limit 25, jak říkáte, tak je to na dnešní dobu extrémně hodně. Takový Sherlock to tam nejspíš nikdy nedotáhne, protože i po 9 letech od první epizody má zatím jen 14 dílů ve 4 řadách a konec oznámený zatím oficiálně nebyl. Ohodnotit ho, si však rozhodně troufám i teď. Stejně tak jako třeba Big Little Lies, které po 2 sériích mají 14 dílů a rozhodně už po první řadě (7 dílů) stály za ohodnocení. Nebo letošní hitovka Chernobyl s 5 díly. Stejně tak to má řada dalších seriálů, minisérií a jiných projektů z nových platforem jako je Netflix, Amazon atd., kde zkrátka vládnou seriály do 10 dílů na řadu. Na druhou stranu jsou tady seriály, které mají stovky dílů a většina zdejšího osazenstva je s čistým svědomím ohodnotí po prvním díle a dál sledovat nebudou (Ulice, Ordinace atd.).

Myslím, že se doba značně posunula a už není úplně standard mít klasické 24 dílné série z běžných TV stanic.

Každopádně pokud je tady takový nesoulad, přeformuloval bych požadavek takto: "Bylo by možné, u funkce Úklid hodnocení zadat možnost volby počtu zhlédnutých epizod, které se budou zahrnovat do výběru?"

Minisérie a ostatní by mělo řešit, že se zobrazí v dokoukaných kompletně, tam limit není.

Nastavení v úklidu by bylo značně komplikované (a jak někdo říkal, asi pro malý počet lidí). Částečně to bude v nové (to jste neslyšeli) verzi nový statistický seznam, kde jsou všechny seriály s alespoň s jednou zhlédlou epizodou a jdou filtrovat dokončené a neohodnocené.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.