Diskuzní fórum
Netrpíme sprostá slova.
V diskuzi netolerujeme nic, co odporuje platným zákonům ČR, tedy žádný warez a podobně!
Jeden vykřičník a jeden otazník je až dost. Nemusíš jich udělat deset za sebou. To samé platí o smajlících.
Čeština má nějaká pravidla, tak by bylo fajn je dodržovat.
CAPS LOCK je zlo.
Fruiko napsal(a):
Jo tak nějak to taky vidím a furt mu to říkám, že to mám v podstatě jako jednu bílou plochu. A on mi to nevěří! megawir
Jinak to samá kalendář a watchlist (a řádky v seznamech). :D
Tady jde spíš o to, že pokud bude podklad tmavější, logicky bude menší kontrast mezi ním a černým textem... projdu to každopádně s grafikem...
Shadris napsal(a):
Kluci a holky,
dovolte mi říct, že oceňuji veškerou práci, kterou na tomto webu odvádíte. Dosud jsem se s vděčností ozývala vždy a nebrala tento web jako samozřejmost. Jste ČSFD na seriály, GO TO place.
Přidávám se ale k negativním ohlasům, a mrzí mě to. Já si uvědomuji, že už v tomhle ležíte strašných hodin a jste si jistí svým rozhodnutím, ale některé věci je lépe dělat postupně.
Sžívám se s novým webem od začátku a proti funkcionalitám nemám námitek, ale ten design to opravdu zabíjí nepřekonatelným způsobem (a já se opravdu snažím!). A teď vůbec nemluvím o otázce vkusu, jak např. Megawir mnohým vytýká. Mě je úplně jedno jaký má web barvy (zvlášť když bude na výběr ze 2 módů), jestli má kudrlinky nebo cukrblinky - to totiž není vůbec to podstatné na designu. Pro mě za mě mějte web klidně růžový a vypsaný Comic Sansem, když bude dávat smysl a bude uživatelsky přívětivý.
Stará verze, přes všechny technické nedostatky, byla krásně přehledná a prvouživatel vždycky intuitivně našel co potřeboval na první pohled - mohli byste, v zájmu zachování kvality - do budoucna myslet více na rozložení kategorií, nějakou optickou logiku (velikost nejpodstatnějších prvků, rozložení aktivních bloků, kontrast, umístění funkčních tlačítek, zlatý řez atd.).
Můj mozek v záplavě informací opravdu není schopný na první pohled nikdy pochopit, na co se na stránce vlastně dívám. Homepage je chaoticky zobrazená, na první pohled nevím co jsou články, co jsou bleskovky, jak se mezi jednotlivými pohybovat. Chybí tomu flow...prostě to není user friendly. Spousta textu a spousta obrázků, které nejsou logicky spojené, v místech, kde lidské oko hledá obrázky má text a naopak, žádná grafická navigace obsahu.
Já jsem na SZ starý držák, ale pochybuji, že s takovým UX se budou ke stránce vracet lidé, kteří tu nebyli dosud a navštívili někdy EDNU (kterou jste teď pustili mílovými kroky před Vás), protože ten design je fakt eintopf. Jako příklad uvádím třeba profily seriálů, kontrastní bloky na starém SZ vždycky přehledně vybarvily tu kterou kategorii s nějakými informacemi, teď vše splývá do jednoho neurčitého celku. Vždyť i to v podstatě nejdůležitější - procentuální hodnocení seriálu - v současném layoutu graficky úplně zaniká. Zvláštní je, že layout profilů je bližší čsfd, ale na seriálové informace kupodivu nefunguje tak dobře (i proto jsem kvůli seriálům dříve chodila na SZ záměrně proti ČSFD). Web umí, co po něm potřebuji, ale v současnosti pro mě není radost si ho procházet.
Držím palce s přechodem, ať proběhne plně dle Vašich představ, ať už pro Vás má můj názor hodnotu či ne ;)
Rozdělení na články a bleskovky v pojetí staré SerialZone už není. Všechno jsou prostě články = větší přehlednost. Kratičké novinky jsou na jediném místě a rovnou na očích, kde přesně mají být (na homepage napravo nahoře). Nahoře je připnutých 5 textů, které mají nějaký přesah a je žádoucí je na HP mít. Dole nový trailer, pod ním diskuze.
Na straně dlouhodobé kategorie (NPL). To je celé. Portály mají HP prostě nudli, ta naše je ještě maličká. Profily seriálu jsou daleko přehlednější už proto, že to zásadní má člověk na čích na první dobrou na té jedné stránce. Původně byly některé informace a věci zakopané na podstránkách, kde je nikdo nehledal.
Světlé pozadí řešíme i ve světlé verzi a ještě budeme ladit...
Jinak respektuju kritiku ;)
megawir napsal(a):
Tady jde spíš o to, že pokud bude podklad tmavější, logicky bude menší kontrast mezi ním a černým textem... projdu to každopádně s grafikem...
co jsem se díval, tak je tam rozhodně prostoru dost. to pozadí je teď F9 (249 z 255) a vedle je bílá FF. takže člověk musí poznat rozdíl mezi 100% bílou a 97,6% bílou.
tady jen na ukázku, když jsem tam nastavil F0 (240), což je pořád 94,1% bílá. ale samozřejmě tohle vše musí posoudit grafik, aby mu to sedělo do celého konceptu. podstata problému, se kterým se lidé patrně potýkají, je to splývání jednotlivých prvků, protože mít vedle sebe hodnotu 249 a 255 může být pro některé lidi na některých zařízeních nepostřehnutelná. ale samozřejmě nechci říct, že na to šel grafik špatně, touha po dokonalém vzhledu je odvěký boj :)
Tady ten link
Fruiko napsal(a):
Zrovna profily seriálů mi teda přijdou vymazlenější než na staré verzi (třeba to je tím, že rok a půl už funguji na nové). Ale když si dám screenshot staré a nové vedle sebe, tak nová je prostě hezčí a hlavně dostane víc informací "nahoru". Všechno klíčové vidím hned na první pohled. Proto by mě zajímalo, co tam je třeba špatně.
Bohové!! Stará verze!! Tohle si schovávám na památku :D.
megawir napsal(a):
Rozdělení na články a bleskovky v pojetí staré SerialZone už není. Všechno jsou prostě články = větší přehlednost. Kratičké novinky jsou na jediném místě a rovnou na očích, kde přesně mají být (na homepage napravo nahoře). Nahoře je připnutých 5 textů, které mají nějaký přesah a je žádoucí je na HP mít. Dole nový trailer, pod ním diskuze.
Dovoluji si nesouhlasit.. Já to mám přesně takhle nepřehledné...
andromache napsal(a):
Staré dobré Windows XP :) Jo, to byly časy.
BuBBleS napsal(a):
Staré dobré Windows XP :) Jo, to byly časy.
To je to tak poznat :D?
Krásný upršený a větrný ráno!
Mám jen takový malý dotaz/návrh. Nešlo by přidat filtry na timeline, abychom mohli dočasně vidět třeba jen systémové zprávy? Ty se pro mě hledají dost blbě, pokud mi na ni naběhne hodně příspěvků od přátel + bleskovek + updatů u seriálů.
andromache napsal(a):
Bohové!! Stará verze!! Tohle si schovávám na památku :D.
Tohle už je mobilní verze .-) takže nízké rozlišení, na velkém displeji to holt nevypadá nic extra... líp by to mohlo vypadat na výšku
BuBBleS napsal(a):
co jsem se díval, tak je tam rozhodně prostoru dost. to pozadí je teď F9 (249 z 255) a vedle je bílá FF. takže člověk musí poznat rozdíl mezi 100% bílou a 97,6% bílou.
tady jen na ukázku, když jsem tam nastavil F0 (240), což je pořád 94,1% bílá. ale samozřejmě tohle vše musí posoudit grafik, aby mu to sedělo do celého konceptu. podstata problému, se kterým se lidé patrně potýkají, je to splývání jednotlivých prvků, protože mít vedle sebe hodnotu 249 a 255 může být pro některé lidi na některých zařízeních nepostřehnutelná. ale samozřejmě nechci říct, že na to šel grafik špatně, touha po dokonalém vzhledu je odvěký boj :)
Tady ten link
Tohle je jedna stránka. Na webu je dost stránek, které mají v obsahu tmavší podklady, např i tady v diskuzi. Ladit tohle, aby to všude nějak vypadalo, není legrace ;) U některých prvků se to možná ještě trochu změní, uvidíme.
megawir napsal(a):
Tohle je jedna stránka. Na webu je dost stránek, které mají v obsahu tmavší podklady, např i tady v diskuzi. Ladit tohle, aby to všude nějak vypadalo, není legrace ;) U některých prvků se to možná ještě trochu změní, uvidíme.
Jo, uvědomuju si to. I drobná změna do toho hodí vidle a musí se ladit i další věci. Ale tak pozitivní je, že to grafik zkusí :) Nejsem grafik, maximálně amatér, tak nevím, co teď frčí. Mně by tam stačilo přidat nějakou linku, která by ten prvek zvýraznila, ale třeba jsou linky out :)